Πώς να βελτιώσετε τη θωράκιση του σπιτιού με πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Τα πτυσσόμενα κάγκελα αλουμινίου αποτελούν μία εξαιρετική λύση, για να προστατεύσετε το σπίτι ή το μαγαζί σας από τις διαρρήξεις, χωρίς όμως να προχωρήσετε σε μόνιμες κατασκευές που θα επιβαρύνουν αισθητικά και λειτουργικά τον χώρο.

Πρόκειται για κατασκευές, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να μαζεύουν και να διευρύνονται ανάλογα με τη χρήση τους. Έτσι, αυτού του είδους τα κάγκελα είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα σε κάθε ανάγκη και για κάθε χώρο.

Ωστόσο, χρειάζεται να προσέξετε ορισμένα σημαντικά πράγματα στα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας, έτσι ώστε να επιτύχετε το μέγιστο ποσοστό προστασίας χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.

πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας

Επιλογή του κατάλληλου τύπου

Τα πτυσσόμενα κάγκελα μπορεί να είναι μονά ή διπλά. Τα μονά κάγκελα είναι ιδανικά για κατασκευές μικρού μήκους, όπου το κάγκελο μπορεί να στηρίζεται μόνο στη μία πλευρά και να εκτείνεται προς την άλλη καλύπτοντας όλο το μήκος.

Όμως, σε ανοιχτά σημεία με μεγάλο μήκος απαιτείται διπλό κάγκελο. Αυτό στηρίζεται και στην άλλη πλευρά, οπότε εκτείνεται μέχρι τη μέση, όπου συναντάει το υπόλοιπο μέρος του κάγκελου. Στο μέσον παρέχεται στήριξη που εξασφαλίζει τη σταθερότητα και την δομική ευστάθεια των πτυσσόμενων κάγκελων. 

Είναι πολύ βασικό να επιλεγεί ο κατάλληλος τύπος, ώστε να υπάρχει προστασία απέναντι στους διαρρήκτες αλλά και καλή στήριξη των κάγκελων που τα καθιστούν ασφαλή σε αντίξοες καιρικές συνθήκες. Αν επιλεγούν μονά κάγκελα σε σημεία με μεγάλο μήκος, όπως π.χ. σε διπλές μπαλκονόπορτες, τότε η κατασκευή δεν θα αντέξει και τελικά δεν θα έχει κανένα νόημα ύπαρξης.

Προσοχή στις κλειδαριές

Ακριβώς επειδή τα κάγκελα αλουμινίου είναι πτυσσόμενα και άρα δεν στηρίζονται μόνιμα και σταθερά σε ένα σημείο, η προστασία που παρέχουν είναι άμεσα συνυφασμένη με την ποιότητα της κλειδαριάς τους. Αυτή θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και όχι κοινή με αντικλείδια που μπορεί να βρει ο καθένας. Εφόσον αντί για κλειδαριά τοποθετήσετε λουκέτο με αλυσίδα, τότε βεβαιωθείτε ότι το πάχος του χάλυβα είναι υψηλό, ώστε η διάρρηξη να είναι πρακτικά αδύνατη.

Επιπλέον, όμως, παίζει μεγάλο ρόλο και η τοποθέτηση της κλειδαριάς. Όσο πιο δύσκολη είναι η πρόσβασή της από την εξωτερική πλευρά, τόσο πιο δύσκολη θα είναι και κάθε προσπάθεια διάρρηξής της.

Από αλουμίνιο ή ατσάλι;

Τα δύο βασικότερα υλικά που χρησιμοποιούνται στα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας είναι το αλουμίνιο και το ατσάλι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το ατσάλι είναι καλύτερο, επειδή είναι πιο βαρύ και σκληρό σαν υλικό, όμως δεν είναι πάντα έτσι.

Για την επιλογή του υλικού θα πρέπει να λάβετε υπόψη και τις καιρικές συνθήκες. Αν τα κάγκελα έρχονται σε επαφή με νερό και υγρασία, τότε το αλουμίνιο είναι προτιμότερο, διότι δεν σκουριάζει και δεν φθείρεται. Έτσι, παραμένει για πολύ περισσότερο καιρό ανέπαφο και καλά δομημένο με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευχρηστία του αλλά και την προστασία που παρέχει.

Ευχαριστούμε την συστημάτων αλουμινίου Alumin Smart Line για τις πληροφορίες.

 

Τα κουφώματα αλουμινίου στη σύγχρονη κατοικία