Πολυόργανα γυμναστικής: τι να προσέξετε κατά την αγορά τους

Τα πολυόργανα γυμναστικής είναι πολύ εξυπηρετικά μέσα στους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν χρόνο να πηγαίνουν στο γυμναστήριο και προτιμούν να γυμνάζονται στο σπίτι τους. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν έχουν χρόνο να πηγαίνουν στο γυμναστήριο και προτιμούν να γυμνάζονται στο σπίτι τους. Αγοράζοντας κάποιο όργανο γυμναστικής για το σπίτι γλιτώνουμε χρήμα και χρόνο από την πολυάσχολη ζωή μας. Αν γενικά είστε συνεπείς και μπορείτε να τηρήσετε ένα πρόγραμμα δεν είναι κακή ιδέα να διαμορφώσετε ένα δωμάτιο ως γυμναστήριο. Με αυτό τον τρόπο προσφέρετε στο σώμα σας κάποιες πολύτιμες στιγμές γυμναστικής. Με αυτό τον τρόπο θα τονώσετε το σώμα σας και θα το βοηθήσετε σε όλα τα επίπεδα. Ένα όργανο αερόβιας άσκησης, όπως ελλειπτικό ή ποδήλατο γυμναστικής καθώς και ένα πολυόργανο με βάρη είναι αρκετά για να κάνετε τις ασκήσεις που χρειάζονται. Έτσι θα πετύχετε καύση λίπους σε συνδυασμό με μυϊκή ενδυνάμωση. Στην αγορά κυκλοφορούν διαφόρων ειδών πολυόργανα σε ελκυστικές τιμές. Οπότε το όνειρο του να φτιάξετε το μικρό δικό σας γυμναστήριο δεν είναι άπιαστο αν έχετε τον χώρο. Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε όταν αγοράζετε τέτοια όργανα γυμναστικής για να κάνετε μια αποδοτική επιλογή;

Πολυόργανα γυμναστικής, ποιες ασκήσεις μπορείτε να κάνετε;

Αρκετά πολυόργανα γυμναστικής δίνουν τη δυνατότητα για εκτέλεση πολλαπλών ασκήσεων όλων μυϊκών ομάδων, όμως υπάρχουν και άλλα που είναι κατάλληλα για συγκεκριμένες ασκήσεις. Αυτή η παράμετρος είναι που πρέπει να προσέξετε εξαιρετικά. Το ζήτημα είναι να γυμνάζεστε και να κάνετε τις ασκήσεις που θέλετε. Είτε επειδή επιθυμείτε να τονώσετε ένα σημείο του σώματός σας για αισθητικούς λόγους είτε επειδή πρέπει να ενδυναμώσετε μια συγκεκριμένη ομάδα για λόγους υγείας. Όπως για παράδειγμα αν έχετε πρόβλημα στη μέση καλό είναι να γυμνάσετε την πλάτη και την κοιλιά σας. Μην κοιτάτε, λοιπόν, την τιμή, αλλά το κατά πόσο με το συγκεκριμένο πολυόργανο γυμναστικής που σκέφτεστε να αγοράσετε μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις που θέλετε και πρέπει ανάλογα με τους στόχους που έχετε θέσει.

Bbclub.gr - Πολυόργανα Γυμναστικής - Multi Gym 1608

Προσαρμογή στα μέτρα σας

Πολύ σημαντικό είναι επίσης να ελέγξετε αν το πολυόργανο γυμναστικής σας βολεύει και μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να γυμνάζεστε σε μια θέση που νιώθετε άνετα. Δείτε αν στις προδιαγραφές του υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης των διαστάσεων. Αν αντέχει το σωματικό σας βάρος και αν μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις χωρίς να παίρνετε αφύσικες θέσεις που μπορεί να σας τραυματίσουν ή να σας κουράσουν γρήγορα. Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και μόνο αν το τεστάρετε από κοντά θα μπορείτε να είστε σίγουροι.

Bbclub.gr - Πολυόργανα Γυμναστικής - Ελλειπτικό Στο Σπίτι

Προσαρμογή στο χώρο

Ένας παράγοντας που πολλοί ξεχνούν να ελέγξουν είναι αν το πολυόργανο χωράει στο δωμάτιο που σκέφτονται να το βάλουν. Πρέπει να υπολογίσετε όχι μόνο τις αρχικές του διαστάσεις αλλά και τις προεκτάσεις του καθώς και τις κινήσεις που κάνει. Ο επιπλέον χώρος είναι ζωτικής σημασίας, για να μην υπάρξουν προβλήματα ασφαλείας. Κάτι ακόμα που καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη είναι το αν το όργανο γυμναστικής κάνει θόρυβο. Αν σκοπεύετε να το τοποθετήσετε στην κρεβατοκάμαρα ή δίπλα από αυτή και θέλετε να γυμνάζεστε το βράδυ ή νωρίς το πρωί, πρέπει να σιγουρευτείτε ότι δεν κάνει πολύ θόρυβο. Με αυτό τον τρόπο δεν θα ενοχλείτε τους γείτονες αλλά και όσους μένουν μαζί σας.