Νύχια με τζελ: πώς θα τα κρατήσετε υγιή

Το τζελ νυχιών είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να έχετε λαμπερά, μακριά και περιποιημένα νύχια με διάρκεια πολλών εβδομάδων, ακόμα και αν κάνετε δουλειές που τείνουν να φθείρουν το χρώμα και το μανικιούρ. Τα τεχνητά νύχια με τζελ σας δίνουν τη δυνατότητα να έχετε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που θα απογειώνει την εμφάνισή σας χωρίς να χρειάζεται να το διορθώνετε και να το προσέχετε συνεχώς. Για τουλάχιστον ένα μήνα θα ξενοιάσετε και θα απολαύσετε άκρα επαγγελματικής ομορφιάς. Ωστόσο, θα πρέπει να ακολουθήσετε και κάποιους κανόνες, ώστε να διατηρήσετε τα νύχια με τζελ υγιή και να αποφύγετε το δυσάρεστο ενδεχόμενο μολύνσεων ή εξασθένισης του φυσικού νυχιού. Πώς θα το πετύχετε αυτό;

Υγιή φυσικά νύχια

νυχια τζελΠρωταρχικής σημασίας είναι να διατηρήσετε υγιή τα φυσικά σας νύχια, οπότε πρέπει να προσέξετε πολύ στο στάδιο πριν την εφαρμογή των τεχνητών νυχιών με τζελ. Μην μπείτε στον πειρασμό απλώς να καλύψετε τα άρρωστα ή εύθραυστα φυσικά νύχια με το τζελ νυχιών. Το ότι δεν θα φαίνονται δεν σημαίνει ότι η όποια πάθηση έχουν δεν θα αναπτύσσεται από κάτω και μάλιστα υπό πολύ χειρότερες συνθήκες σε σχέση με το να μην είχαν καλυφθεί με τεχνητά νύχια. Γι’ αυτό, αν έχετε κάποια δερματολογική πάθηση, όπως ψωρίαση, σιγουρευτείτε ότι την έχετε θεραπεύσει πριν την εφαρμογή του τζελ, ενώ αν απλώς τα νύχια είναι αδύναμα και εύθραυστα, καλό είναι να γνωρίζετε την αιτία. Αν, για παράδειγμα, σας λείπει κάποια βιταμίνη, μπορείτε να την πάρετε ως συμπλήρωμα διατροφής πριν τοποθετήσετε το τζελ νυχιών, ώστε αυτό να εφαρμοστεί πάνω σε πιο δυνατά και ανθεκτικά φυσικά νύχια. Πάντως, ακόμα και αν τα φυσικά νύχια είναι απόλυτα υγιή, ανάμεσα σε δύο διαδοχικές εφαρμογές τζελ νυχιών, καλό είναι να τα αφήσετε να αναπνέουν για μερικές μέρες, ώστε να πάρουν δυνάμεις για την επόμενη φορά.

Καθημερινή υγιεινή

Επειδή τα νύχια με τζελ είναι μακριά, το ενδεχόμενο ανάπτυξης μικροοργανισμών είναι πολύ πιο πιθανό σε σχέση με το απλό μανικιούρ. Οπότε σας προτείνουμε να τα πλένετε σχολαστικά τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας μια βούρτσα νυχιών κυρίως στο κάτω μέρος των νυχιών. Ύστερα, πρέπει να τα στεγνώνετε πολύ καλά, γιατί η υγρασία δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για ανάπτυξη μολύνσεων. Καθώς κάνετε αυτή τη διαδικασία, καλό είναι να ελέγχετε αν κάποιο νύχι έχει χαλαρώσει. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να δημιουργηθεί κενό ανάμεσα στο τεχνητό και το φυσικό νύχι, κάτι που δημιουργεί το τέλειο περιβάλλον για βακτήρια και μύκητες. Επίσης, όταν ασχολείστε με εργασίες που μπορεί να βρομίσουν τα χέρια σας, όπως κηπουρική και πλύσιμο πιάτων, σας προτείνουμε να φοράτε γάντια.

Επίσκεψη στον αισθητικό

Αν κάποιο νύχι ξεκολλήσει ή σπάσει, μην το τυλίξετε με επίδεσμο αναβάλλοντας την επίσκεψη στο ινστιτούτο ομορφιάς. Πρέπει να πάτε αμέσως εκεί, ώστε να αντικατασταθεί το νύχι, προτού εποικήσουν το κενό παθογόνοι μικροοργανισμοί. Γενικά, καλό είναι να κάθε 2 με 3 εβδομάδες να κάνετε έναν έλεγχο στον αισθητικό και ενδεχομένως, εφόσον χρειάζεται, γεμίσματα, ώστε τα νύχια με τζελ να διατηρούνται υγιή και εμφανίσιμα.