Βήμα βήμα η ανάκτηση δεδομένων από USB με τη χρήση software

Διαγράψατε κατά λάθος κάποια αρχεία από το USB σας; Κάνατε format και μετά συνειδητοποιήσατε με τρόμο ότι δεν είχατε αποθηκεύσει αλλού τα δεδομένα σας; Ή μήπως κολλήσατε ιό από κάποιο δημόσιο computer, στο οποίο βάλατε το USB και τώρα δεν έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας; Όλοι αυτοί οι λόγοι είναι οι βασικότεροι, για τους οποίους η ανάκτηση δεδομένων από USB είναι η μόνη λύση. Τέτοια προβλήματα που αφορούν το λογισμικό της εξωτερικής μονάδας αντιμετωπίζονται με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία σε σχέση με τα προβλήματα που σχετίζονται με το hardware και περιλαμβάνουν κάποια μηχανική βλάβη στη συσκευή, οπότε η επαναφορά των αρχείων είναι αρκετά πολύπλοκη, χρονοβόρα και δαπανηρή. Αν, λοιπόν, το πρόβλημα ανήκει στην πρώτη κατηγορία, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά του με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων από USB. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το κάνετε βήμα προς βήμα.

datalabs

recuva

  1. Αρχικά, κάντε εκκίνηση στον υπολογιστή σας και ανοίξτε κάποιον browser, όπως Chrome, Microsoft Edge ή Safari.
  2. Βρείτε κάποιο πρόγραμμα για ανάκτηση δεδομένων από USB, όπως το Mini Tool Power Data Recovery, το EaseUs Data Recovery Wizard, το Recuva, το Easy Drive Data Recovery, το Stellar Phoenix Mac Data Recovery ή το Undelete My Files. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ποιο πρόγραμμα κατεβάζετε και να το εμπιστεύεστε. Ένα άγνωστο πρόγραμμα χαμηλών προδιαγραφών μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά από την ωφέλεια που θα προκαλέσει.
  3. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το πρόγραμμα απευθείας στον υπολογιστή και όχι στο USB, για να μην εγγραφούν αρχεία πάνω από τα διεγραμμένα και τα εξαφανίσουν δια παντός.
  4. Εισάγετε το USB στη αντίστοιχη θύρα του υπολογιστή σας και τσεκάρετε ότι αυτό αναγνωρίζεται. Αν δεν αναγνωρίζεται, τότε είναι πολύ πιθανό να υφίσταται μηχανική βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση, ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων δεν μπορεί να κάνει τίποτα και θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικό στην επαναφορά δεδομένων, ο οποίος μέσα στο εργαστήριό του θα προσπαθήσει να ανακτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό των δεδομένων που χάθηκαν λόγω της βλάβης στο hardware.
  5. Ανοίξτε το πρόγραμμα που κατεβάσατε και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη του. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να επιλέξετε τους τύπους των αρχείων που θέλετε να ανακτηθούν και το σωστό drive. Η διαδικασία του scanning θα ξεκινήσει και θα κρατήσει αρκετή ώρα.
  6. Όταν το πρόγραμμα ολοκληρώσει τη διαδικασία, θα εμφανιστούν στην οθόνη τα αρχεία που κατάφερε αυτό να βρει. Ανάλογα με την ποιότητα του προγράμματος αλλά και το πόσο νωρίς ξεκινήσατε την ανάκτηση, χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιήσετε περαιτέρω το USB αφού εμφανίστηκε το πρόβλημα, ποικίλλει και το ποσοστό των αρχείων που θα μπορέσουν να ανακτηθούν. Επιλέξτε αυτά που σας ενδιαφέρουν και θα τα ανακτήσετε με την αποθήκευση τους στο σημείο που θέλετε στο δίσκο.