Πώς θα κάνετε οικονομικές διακοπές σε ένα ελληνικό νησί

Οι διακοπές είναι για πολλούς ένα άπιαστο όνειρο λόγω της οικονομικής κρίσης και των εξόδων που τρέχουν συνεχώς. Όμως, οι διακοπές είναι ένα απαραίτητο συστατικό για να νιώθει ο άνθρωπος ευτυχισμένος και να μπορεί να αποδίδει στις υποχρεώσεις του. Το μπάνιο στη θάλασσα, η αλλαγή παραστάσεων και ο καθαρός αέρας της εξοχής είναι πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα για τον καθένα, έστω και αν αυτό δεν συμβαίνει τόσο συχνά. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει τρόπος να κάνετε διακοπές σε κάποιο ελληνικό νησί χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Καταρχάς, θα πρέπει να διαλέξετε ένα μικρό και όχι τόσο γνωστό νησί. Τα πολύ τουριστικά και δημοφιλή νησιά παρέχουν ακριβές επιλογές διασκέδασης, διαμονής και διατροφής, ενώ στα νησιά, τα οποία ο τουρισμός δεν έχει διαβρώσει ακόμα, όλα τα παραπάνω προσφέρονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Σε αυτά τα μέρη θα φάτε φρέσκο ψάρι και θα μείνετε σε όμορφα δωμάτια, ενώ οι ντόπιοι θα σας υποδεχτούν με χαρά και δεν θα νιώθετε ότι είστε απλά άλλο ένα πορτοφόλι.

diakopes

Σημαντικό είναι, όπως προελέχθη, να επιλέξετε και κάποιο μικρό νησί. Έτσι, δεν θα ξοδεύετε χρήματα σε βενζίνη, δεν θα χρειαστεί να πάρετε μαζί σας το αυτοκίνητό σας ή να νοικιάσετε κάποιο εκεί, ούτε βέβαια θα είστε αναγκασμένοι να καλείτε ταξί συνεχώς. Θα πηγαίνετε στις παραλίες και τη χώρα με τα πόδια ή με κάποιο καΐκι και δεν θα αγχώνεστε για τίποτα άλλο. Σε περίπτωση που χρειαστεί να ενοικιάσετε αυτοκίνητο, μη διστάσετε μιας και μπορείτε να βρείτε αρκετές προσφορές ενοικίασης – ιδίως εκτός σεζόν.

Ιδανικά, βρείτε κάποιο νησί κοντά στο μέρος όπου μένετε μόνιμα. Έτσι, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια θα είναι πολύ φθηνότερα και επειδή δεν θα χάσετε πολύ χρόνο στο πηγαινέλα, θα μπορείτε να μείνετε λιγότερες μέρες στον προορισμό σας.

Για τη διαμονή σας στο νησί, ίσως είναι καλό να σκεφτείτε να μείνετε σε κάποιο δωμάτιο με κουζίνα. Μπορεί η επιλογή αυτή να είναι λίγο ακριβότερη, όμως αν προτίθεστε να μαγειρεύετε θα σας έρθει σαφώς οικονομικότερα σε σχέση με το να τρώτε καθημερινά σε κάποιο εστιατόριο. Επίσης, θα αποφύγετε ένα μεγάλο έξοδο, αν την πρώτη σας μέρα στο νησί αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ όλα τα απαραίτητα: καφέ, νερό, σάντουιτς για το πρωινό, φρούτα και γλυκά για την απογευματινή λιγούρα. Όλα αυτά, αν τα αγοράσετε από κάποια καφετέρια ή την καντίνα στην παραλία, θα σας στοιχίσουν τα διπλά χωρίς κανένα απολύτως νόημα.

Για το βράδυ, το ποτό στη χώρα επιβάλλεται για να νιώσετε ότι κάνετε διακοπές, όμως δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε μέρα. Σκεφθείτε την εναλλακτική να αγοράσετε ένα καραφάκι παγωμένο ούζο και να το πιείτε στο μπαλκόνι του δωματίου με καλή παρέα και θέα τη θάλασσα. Θα είναι μια εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη και θα την αναπολείτε το χειμώνα.

Τέλος, για τις ώρες που θα περάσετε στην παραλία εφοδιαστείτε με καπέλο, αντηλιακό ή πάρτε τη δική σας ομπρέλα. Το να πληρώνετε για την ξαπλώστρα είναι ένα εντελώς ανούσιο έξοδο που θα σας στοιχίσει πολλά χρήματα στο τέλος των ημερών χωρίς να σας προσφέρει και πολλά. Με λίγη οργάνωση μπορείτε να πετύχετε το ίδιο αποτέλεσμα οικονομικά και χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία.