Με τον άνεμο στο πρόσωπό σας

Αυτή είναι η απόλυτη μαγεία που αναζητά κάποιος στις μοναδικές θαλάσσιες αποδράσεις. Και σίγουρα, αυτό είναι που οδηγεί πολλούς τουρίστες να γκουγκλάρουν Rent a rib ή Rent a boat in Greece πριν μαζέψουν τις αποσκευές τους και καταφθάσουν για διακοπές στην πανέμορφη χώρα μας. Ο απόλυτος συνδυασμός της θάλασσας, του ήλιου και της αναγέννησης έχει βρει το κλειδί του στις ενοικιάσεις φουσκωτών. Το υδάτινο στοιχείο γίνεται πρωταγωνιστής και οι απίστευτες εμπειρίες βρίσκονται στα ανοιχτά νερά. Είτε αποφασίσετε να εκδράμετε αυθημερόν είτε να ξεφύγετε για πολλές μέρες, είτε θέλετε να ταξιδέψετε στον προορισμό σας είτε να διασκεδάσετε κάνοντας θαλάσσια σπορ, τα σκάφη είναι ένας μοναδικός και ασυναγώνιστος τρόπος για να βιώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος το καλοκαίρι πέρα από τα όρια της συνηθισμένης αδρεναλίνης και περιπέτειας.

«Βίρα τις άγκυρες», λοιπόν, και απλώστε το χάρτη μπροστά σας εντοπίζοντας κοντινούς -και όχι μόνο προορισμούς- για αξέχαστες εμπειρίες.

Αίγινα

rent a ribΤο πιο κοντινό μέρος που μπορεί κάποιος να νιώσει ότι έχει μεταφερθεί σε … νησί. Η Αίγινα είναι ο καταλληλότερος προορισμός για μια όμορφη μονοήμερη εκδρομή. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε την εκδρομή στην Αίγινα με ένα πέρασμα απέναντι στο υπέροχο Αγκίστρι και να απολαύσετε τις βραχώδεις και ερημικές ακτές του για ψάρεμα και κολύμπι. Φροντίστε να δέσετε καλά καθώς την περιοχή τσακίζει» ο πουνέντης (δυτικός άνεμος), που φρεσκάρει το σούρουπο και λυσσομανά το βράδυ. Αν αποφασίσετε εκτός από τα καταγάλανα νερά να εξερευνήσετε και το νησί, μην παραλείψετε την Παλαιοχώρα, την έρημη μεσαιωνική πόλη της Aίγινας, το ναό της Aφαίας αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο του Eλλανίου Διός, στον δρόμο προς το χωριό Aνιτσαίο.

Εύβοια

Και κοντά και υπέροχα. Η Εύβοια με τις πανέμορφες παραλίες και τα γαλαζοπράσινα νερά είναι ένας τέλειος προορισμός για ξεκούραση και χαλάρωση. Η πλούσια βλάστηση χάνεται μέσα στα νερά της και ο ήσυχος παφλασμός του κύματος υπόσχεται να σας γαληνέψει και να σας κάνει αμέσως να την αγαπήσετε. Μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στην παραλία της Αγίας Άννας, στην Ερέτρια, στην Κάρυστο και το Λευκαντί. Επίσης, κατά μήκος των ακτών της Εύβοιας, βρίσκεται ένα πλήθος νησίδων, οι Λιχάδες, οι Πεταλιοί, η Μυρτώ, η Πρασούδα και το Ποντικονήσι.

Κέα

Το κοντινότερο και ίσως ένα από τα πιο ωραία νησιά των Κυκλάδων. Η Κέα υπόσχεται αξέχαστες πολυήμερες ή ολιγοήμερες εξορμήσεις. Οι ακτές της είναι βραχώδεις και σχηματίζουν αμέτρητους μικρούς όρμους και ακρωτήρια. Ξεχωρίζουν ο κόλπος του Αγίου Νικολάου, ο ανοιχτός κόλπος του Οτζιά και ο Κούνδουρος. Για βουτιές εκτός από τον Κούνδουρο, τα Ξύλα και το Σπαθί, υπέροχα νερά -ανάλογα πάντα με τον καιρό και τους ανέμους- θα βρείτε στη Συκαμιά, την Ψιλή Άμμο και το Kαληδονύχι. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε τα λιθόστρωτα και παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού.

Ύδρα

Η Ύδρα είναι ο κατάλληλος προορισμός για τους λάτρεις του yachting και των φουσκωτών αλλά και για όσους αγαπούν με πάθος τα ταξίδια. Το λιμάνι της και οι όρμοι Mανδράκι και Mόλος είναι καλοί και κατάλληλοι μόνο για παραμονή το καλοκαίρι με καλό καιρό, γιατί είναι εκτεθειμένοι στο μελτέμι. Tο Mανδράκι είναι ίσως η πιο καλή επιλογή για να αγκυροβολήσετε. Για μπάνιο, ηλιοθεραπεία και ποτάκι επιλέξτε την μαγευτική περιοχή κάτω από τα κανόνια.

Για εύκολη μετακίνηση παντού, απευθυνθείτε στην Kosmos Rent a Car για την ενοικίαση του αυτοκινήτου σας.