Ενοικιάσεις φουσκωτών σκαφών από την Αθήνα: οι επίγειοι παράδεισοι γύρω της

Οι ενοικιάσεις φουσκωτών σκαφών στην Αθήνα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης του τουρισμού στην Ελλάδα. Οι ενοικιάσεις φουσκωτών σκαφών ειδικά στην Αθήνα ακμάζουν, επειδή όλο και περισσότεροι άνθρωποι, Έλληνες και ξένοι, αρχίζουν να ανακαλύπτουν πόσο όμορφη είναι η φύση της Αττικής και του Σαρωνικού κόλπου και πόσες υπέροχες εκδρομές μπορούν να κάνουν σε ελάχιστο χρόνο από το κλεινόν άστυ. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας είναι πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή. Και αυτή η διαπίστωση δεν αφορά μόνο το ιστορικό της κέντρο, αλλά και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, η οποία μπορεί πολύ εύκολα να εξερευνηθεί με ένα φουσκωτό σκάφος σε λίγες μόλις ώρες. Ιδού οι κοντινότερες εκδρομές που μπορείτε να κάνετε γύρω από την Αθήνα με ένα φουσκωτό σκάφος και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να διανυκτερεύσετε.

Σούνιο

ενοικιασεις φουσκωτων σκαφωνΤα λόγια δεν είναι αρκετά, για να περιγράψουν το ακρωτήρι της Αττικής που κοιτά περήφανα το Αιγαίο. Η διαδρομή μέχρι το Σούνιο θα σας γοητεύσει, άλλωστε η ακτογραμμή από το Φάληρο μέχρι εκεί είναι από τις ωραιότερες της Μεσογείου με μικρούς κόλπους, πεύκα μέχρι την αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά (ναι, τα νερά είναι όντως πεντακάθαρα). Μα, μόλις στρίψετε από το Θυμάρι τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο εκθαμβωτικά. Ο ναός του Ποσειδώνα δεσπόζει αγέρωχος στην άκρη θαρρείς του γκρεμού, ο ήλιος λούζει τη θάλασσα και τα μάρμαρα, ενώ οι παραλίες θυμίζουν Κυκλάδες. Χρυσή άμμος και τα ασύγκριτα νερά του Αιγαίου είναι τα συστατικά τους. Θα επιστρέψετε με την αίσθηση ότι επισκεφθήκατε έναν μυθικό τόπο.

Αίγινα

Οι ενοικιάσεις φουσκωτών σκαφών γνωρίζουν μεγάλη άνθιση και στην Αίγινα. Η Αίγινα συνδυάζει κάτι μοναδικό. Είναι ένα κλασικό νησί με το δικό του χρώμα, τα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα, τους μόλους με τους γλάρους, το καλοδιατηρημένο λιμάνι και τα γραφικά μαγαζάκια, αλλά απέχει από την Αθήνα ελάχιστα. Αν νοικιάσετε, μάλιστα, φουσκωτό σκάφος, η απόσταση πραγματικά θα εκμηδενιστεί. Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε με το σκάφος σας τις νότιες παραλίες του νησιού, κοντά στην Πέρδικα, οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες με αυτοκίνητο, όμως είναι πραγματικά ό,τι πιο κοντινό σε Κυκλαδίτικη παραλία μπορείτε να βρείτε τόσο δίπλα στην Αθήνα. Από εκεί μπορείτε να περάσετε εύκολα και στο απέναντι ακατοίκητο νησί, τη Μονή, της οποίας το καταπράσινο δάσος από πεύκα φιλοξενεί πολλά ελάφια και κάποτε αποτελούσε θέρετρο διακοπών των διασήμων.

Ύδρα

Αν είστε πρόθυμοι να πάτε λίγο παρακάτω, τότε η Ύδρα θα σας μαγέψει με την αρχοντιά της. Μπορεί να λένε ότι δεν έχει παραλίες, όμως με την ενοικίαση φουσκωτού σκάφους, θα διαπιστώσετε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ιδιωτικοί ορμίσκοι μόνο για εσάς, ήρεμες βοτσαλωτές παραλίες και σπήλαια με σκούρα μπλε νερά θα σας προσκαλέσουν σε ένα αξέχαστο κολύμπι. Αλλά και το να κάτσετε για καφέ και φαγητό στο λιμάνι, έχει και αυτό τη χάρη του. Άλλωστε, το λιμάνι της Ύδρας είναι από τις πιο γραφικές πόλεις της Ελλάδας, όπου η αρχοντιά συναντά το στυλ και τα πέτρινα νεοκλασικά, χτισμένα αμφιθεατρικά, μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής του πιο εμπνευσμένου ζωγράφου.