Απολαυστε τον ηλιο και τη θαλασσα

«Χρώματα, άνοιξη, βόλτα στον ήλιο, στη θάλασσα παρέα με ένα φίλο σε γνώρισα» λέει ένα ελληνικό τραγούδι δίνοντας ρυθμό και μουσική στην απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία.  Η ασύγκριτη μαγεία που αναζητά ο καθένας στις διακοπές του βρίσκεται μόνο στις θαλάσσιες αποδράσεις. Η χώρα μας άλλωστε προσφέρεται για να γεμίσετε τις μπαταρίες σας … στον αφρό! Και σίγουρα, αυτό είναι που παρακινεί την πλειοψηφία των τουριστών να αναζητήσουν και να ψάξουν για ενοικιάσεις φουσκωτών και ενοικιάσεις σκαφών αναψυχής γράφοντας στις μηχανές αναζήτησης τη φράση Rent a rib ή Rent a boat in Greece πριν μαζέψουν τις αποσκευές τους και καταφθάσουν για διακοπές στην ηλιόλουστη χώρα μας.

rent a rib in GreeceΟ απόλυτος συνδυασμός της θάλασσας, του ήλιου και της αναζωογόνησης έχει βρει το κλειδί του στις ενοικιάσεις φουσκωτών. Το γαλάζιο στοιχείο του νερού γίνεται πρωταγωνιστής και οι συγκλονιστικές εμπειρίες βρίσκονται στα ανοιχτά του πελάγους. Έτσι, είτε αποφασίσετε να κάνετε μια εκδρομή αυθημερόν είτε να φύγετε για περισσότερες μέρες, είτε θέλετε να ταξιδέψετε στον προορισμό σας είτε να απολαύσετε τη θάλασσα κάνοντας θαλάσσια σπορ, τα σκάφη και τα φουσκωτά είναι ένας μοναδικός τρόπος για να βιώσει ο κάθε ενδιαφερόμενος το καλοκαίρι πέρα από τα όρια της συνηθισμένης αδρεναλίνης και περιπέτειας.

«Βίρα τις άγκυρες», λοιπόν, και απλώστε το χάρτη μπροστά σας εντοπίζοντας κοντινούς -και όχι μόνο- προορισμούς για αξέχαστες εμπειρίες. Πριν, όμως, από τον απόπλου θα πρέπει να ενημερωθείτε για κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες γύρω από τα ταξίδια με σκάφη και φουσκωτά. Βασικός στόχος είναι να εξασφαλίσετε σε ποσοστό 100% την ασφάλειά σας και την απόλυτη απόλαυσή σας. Επομένως, διαβάστε με προσοχή τα παρακάτω, ειδικά αν είστε «πρωτάρηδες», ώστε να μείνετε μόνο με ευχάριστες αναμνήσεις στο τέλος.

  1. Η παρέα είναι το παν. Στα πάντα και σε ό,τι κι αν κάνετε! Αλλά κυρίως όταν δεν μπορείτε να ξεφύγετε από αυτήν και … να την αλλάξετε! Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο και προφανές ότι από τη στιγμή που θα απομακρυνθείτε από το λιμάνι και θα έχει ξεκινήσει το ταξίδι εν πλω, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για … αλλαγή αυτής της παρέας. Καλό θα ήταν λοιπόν, να προνοήσετε και να είστε σίγουροι για το team με το οποίο θα απολαύσετε αυτή την ξεχωριστή εμπειρία. Στόχος είναι να περάσετε καλά και ακόμη καλύτερα.
  2. Οργανώστε το ταξίδι σας. Μπορείτε για ασφάλεια να μοιράσετε δουλειές και αρμοδιότητες ανάλογα φυσικά με τις ικανότητες του καθενός. Όσοι είναι καλύτεροι γνώστες της ναυσιπλοΐας, μπορούν να ασχοληθούν με τη χάραξη της πορείας και την πλοήγηση του σκάφους, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να ασχοληθούν με την τροφοδοσία και τη λοιπή οργάνωση του ταξιδιού.
  3. Μεριμνήστε να τσεκάρετε εκ των προτέρων ότι το σκάφος αναψυχής που θα ενοικιάσετε είναι εφοδιασμένο με τα απαραίτητα σωστικά μέσα και τον κατάλληλο και επαρκή αριθμό σωσιβίων. Εντοπίστε το σημείο στο οποίο αυτά είναι τοποθετημένα, ούτως ώστε να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα σε περίπτωση που θα υπάρξει ανάγκη. Τέλος, καλό θα ήταν να ελεγχθεί και το ίδιο το σκάφος από τους πιο έμπειρους της παρέας, καθώς και η λειτουργική του κατάσταση.