Χριστουγεννιάτικα στολίδια & φωτάκια στο δέντρο: Πώς θα είναι ασφαλή για το παιδί σας

Και ποιος δεν λατρεύει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και φωτάκια πάνω στο δέντρο αυτές τις όμορφες γιορτινές μέρες που μας βγάζουν από τη ρουτίνα και μας γεμίζουν χαρά! Το πρόβλημα είναι ότι τα παιδιά λατρεύουν τα στολίδια και τα λαμπάκια ακόμα περισσότερο, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για αυτά. Να το πούμε πολύ απλά, δυστυχώς οι δηλητηριάσεις και οι ηλεκτροπληξίες την εποχή των χριστουγεννιάτικων διακοπών αυξάνοντα δραματικά.

Πάντως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να στολίσετε δέντρο, αν έχετε μικρό παιδί στο σπίτι. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να φτιάξετε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο χωρίς να χρειάζεται να κινδυνεύσει το μωρό σας. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και απολαύστε ένα γιορτινό σπίτι απόλυτα ασφαλές για παιδιά.

χριστουγεννιατικο δεντρο fairytale

Check list για ασφαλές χριστουγεννιάτικο δέντρο για παιδιά

  • Αν το μωρό σας μπουσουλάει, χρησιμοποιήστε περίφραξη γύρω από το δέντρο, ώστε να μη μπορεί να το πλησιάσει καθόλου. Υπάρχουν όμορφες περιφράξεις που μοιάζουν με ξύλινους φράχτες, οπότε η γιορτινή διακόσμηση δεν θα χαλάσει καθόλου.
  • Εάν το δέντρο έχει τοποθετηθεί σε κάποιο ψηλό σημείο ή έχει μεγάλο ύψος, βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στερεωμένο και δεν μπορεί να πέσει.
  • Αποφύγετε τις γιρλάντες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό.
  • Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια είναι πρόβλημα από την άποψη ότι αποτελούνται από πολλά μικρά κομμάτια και ότι είναι εύθραυστα. Γι’ αυτό, καλό είναι να επιλέξετε ελαφριά και μεγάλα στολίδια, όπως πλαστικές μπάλες, τα οποία δεν υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν πνιγμό στο παιδί σας. Καλό είναι επίσης τα στολίδια να μην έχουν πάνω τους χρυσόσκονη ή άλλες επικίνδυνες βαφές. Απλά μεταλλικά και ξύλινα στολίδια για το δέντρο είναι επίσης μια πολύ ασφαλής επιλογή, η οποία είναι καλαίσθητη και εντυπωσιακή.
  • Τα λαμπάκια είναι επικίνδυνα, γιατί αφενός μπορεί να προκαλέσουν πνιγμό στο παιδί και αφετέρου ηλεκτροπληξία. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει είτε να παραλείψετε φέτος εντελώς τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια ή να βάλετε στο δέντρο κάποια που δεν θέτουν σε κίνδυνο το μικρό παιδί σας. Μπορείτε, για παράδειγμα, να κρεμάσετε λαμπάκια με μπαταρία και να επιλέξετε κάποια με χοντρό καλώδιο, όπως φωτοσωλήνες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος περιτύλιξης στο λαιμό του μωρού.

χριστουγεννιατικο δεντρο παιδικα ονειρα

Συχνά, αν το μωρό σας είναι ζωηρό και εξαιρετικά περίεργο, ενδέχεται να μην αρκούν ούτε καν οι παραπάνω προφυλάξεις, για να κυλήσουν όλα ομαλά στις διακοπές. Σε αυτή την περίπτωση, ίσως θα πρέπει να παραλείψετε το παραδοσιακό δέντρο και να επιλέξετε κάτι πιο ασφαλές. Οι επιλογές σας είναι πολλές και θα τις βρείτε στο Echo Deco. Μπορείτε, για παράδειγμα, φέτος να στολίσετε ένα χριστουγεννιάτικο καραβάκι ή να πρωτοτυπήσετε με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που κρεμιέται ανάποδα από το ταβάνι και δημιουργεί μια φουτουριστική ατμόσφαιρα. Κάντε κλικ και βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε!