Τι να προσέξετε στα φθηνά χαλιά & πώς να βρείτε ποιοτικά χαλιά σε προσφορές

Σίγουρα, όλοι προσπαθούμε να μην πληρώνουμε μια περιουσία, όταν αγοράζουμε κάτι. Όσο κι αν αγαπάμε το σπίτι μας και θέλουμε να το βλέπουμε όσο πιο όμορφο γίνεται, το budget μας δεν είναι απεριόριστο. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι τα χαλιά. Όλοι θέλουμε να ντύνουμε τους χώρους του σπιτιού με χαλιά, που τους δίνουν θαλπωρή και ζεστασιά, όμως ψάχνουμε τις πιο οικονομικές προσφορές.

Το πρόβλημα είναι ότι τα φθηνά χαλιά έχουν μια σειρά μειονεκτημάτων που θα τα βρούμε μπροστά μας αν δεν προσέξουμε. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να μην ξοδέψετε μια περιουσία σε πανάκριβα χαλιά. Γνωρίζοντας πώς να βρείτε τις πιο αποδοτικές προσφορές σε χαλιά άριστης ποιότητας, θα καταφέρετε να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στο καλό αλλά και στο οικονομικά προσιτό χαλί.

Τα μειονεκτήματα των φθηνών χαλιών

Καθιστικό με χαλί με τρείς αποχρώσεις

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει σπουδαία διαφορά ανάμεσα σε ένα καλό και σε ένα φθηνό χαλί. Πρόκειται για ένα βασικό λάθος που θα δυσκολέψει πολύ τη ζωή σας. Τα φθηνά χαλιά έχουν ορισμένα κομβικά μειονεκτήματα που έχουν σχέση με την υγεία σας αλλά και τη συνολική ομορφιά του σπιτιού:

  • Η υφή τους δεν έχει υποστεί επεξεργασία ενάντια στα μικρόβια και τον στατικό ηλεκτρισμό. Έτσι, συγκεντρώνουν μεγάλες ποσότητες σκόνης, τριχών και ακαθαρσιών, με συνέπεια να γίνονται η καλύτερη φωλιά για ακάρεα και άλλα μικρόβια. Ό,τι χειρότερο δηλαδή για παιδιά, ηλικιωμένους και ευπαθείς οργανισμούς, αλλά και όσους πάσχουν από αλλεργίες.
  • Περιέχουν διάφορα πρόσθετα, κόλλες και βαφές αμφίβολης ποιότητας. Αυτό όχι μόνο είναι βλαβερό για την υγεία μας, αλλά τα καθιστά και πολύ επιρρεπή σε ζημιές, φθορές και αποχρωματισμό. Σε λίγους μήνες, όσο και αν προσέχετε, το χαλί θα μοιάζει πολύ παλιό.
  • Επειδή ακριβώς το νήμα τους δεν έχει υποστεί ειδική επεξεργασία ενάντια στους λεκέδες και την υγρασία, κάθε λεκές εισχωρεί βαθιά στις ίνες του χαλιού. Έτσι, δεν μπορεί να απομακρυνθεί όσο και αν καθαρίζετε το χαλί, ενώ βεβαίως γίνεται και εστία μικροβίων.

Πώς θα βρείτε χαλιά σε προσφορές

Δεν υποστηρίζουμε, βεβαίως, ότι η λύση είναι να αγοράσετε πανάκριβα χειροποίητα χαλιά. Η λύση είναι να βρείτε χαλιά σε προσφορές, τα οποία είναι ποιοτικά, αντιμικροβιακά και οικολογικά, ακολουθώντας τα πιο αυστηρά standards ποιότητας, αλλά ταυτόχρονα προσφέρονται σε καλές τιμές.

Πώς θα το πετύχετε αυτό; Ο πιο προφανής τρόπος είναι να αγοράσετε χαλιά online. Τα online καταστήματα βάζουν πολύ πιο συχνά εκπτώσεις και σε πολύ πιο γενναία ποσά.

Μια άλλη καλή πρακτική είναι να εμπιστεύεστε ελληνικές βιοτεχνίες, οι οποίες κατασκευάζουν χαλιά μηχανής που είναι πιστοποιημένα με βάση διεθνή πρότυπα και παρέχουν εγγύηση. Έτσι, θα γνωρίζετε τι ακριβώς παίρνετε, θα το απολαμβάνετε αναλλοίωτο για χρόνια και προπαντός θα το βρίσκετε σε πολύ προσιτές τιμές και σε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων, υφών και χρωμάτων.