Στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου: φέτος κάντε τον εντελώς διαφορετικά με αυτές τις απίθανες ιδέες

Ο στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου ακόμα και στα πιο εκκεντρικά σπίτια είναι πάνω κάτω ο συνηθισμένος. Παίρνουμε ένα αληθινό ή ένα συνθετικό έλατο, το τυλίγουμε με φωτάκια και γιρλάντες και βάζουμε διάφορες μπάλες και άλλα στολίδια στα κλαδιά του. Αν κάνετε αυτή τη διαδικασία από παιδιά, είναι πολύ πιθανό να την έχετε βαρεθεί. Ψάχνετε, λοιπόν, κάτι διαφορετικό για το φετινό σας δέντρο; Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις απίθανες ιδέες που πάνε το στολισμό του δέντρου Χριστουγέννων ένα βήμα παρακάτω σε πρωτοτυπία αλλά και σε ευκολία και εμπνευστείτε για τις γιορτές που μας πλησιάζουν με γοργό ρυθμό!

Δέντρο-αυτοκόλλητο

Σε οποιοδήποτε τυπογραφείο μπορείτε πολύ οικονομικά να εκτυπώσετε πάνω σε χαρτί από αυτοκόλλητο ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη συνέχεια, κολλήστε το σε έναν άδειο τοίχο και είστε έτοιμοι. Για να βάλετε περισσότερη φαντασία, μπορείτε να στερεώσετε πάνω στο αυτοκόλλητο με Sellotape αληθινά φωτάκια ή μπάλες!

Δέντρο-βιβλιοθήκη

Είστε λάτρεις των βιβλίων και δεν ξέρετε πού να βάλετε τα δεκάδες αγαπημένα βιβλία που έχετε διαβάσει; Ειδικά τα Χριστούγεννα, το πρόβλημα χώρου γίνεται ακόμα πιο επιτακτικό, αφού το δέντρο πιάνει μια μεγάλη γωνιά του σαλονιού. Μπορείτε, λοιπόν, να σχηματίσετε με τα βιβλία σας μια πυραμίδα, πάνω στην οποία θα ακουμπήσετε και μερικά φωτάκια. Έτοιμοι!

χριστουγεννιατικο δεντρο σκαλα

Δέντρο-σκάλα

Μια παλιά ξύλινη σκάλα που δεν χρησιμοποιείτε μπορεί να μετατραπεί πανεύκολα σε ένα πρωτοποριακό χριστουγεννιάτικο δέντρο που θα αφήσει με το στόμα ανοιχτό και τους πιο απαιτητικούς διακοσμητές. Ανοίξτε τη σκάλα, τυλίξτε την με φωτάκια και βαμβάκι και πάνω σε κάθε σκαλοπάτι τοποθετήστε διάφορα διακοσμητικά, κεράκια, γιρλάντες και γκι. Τέλειο;

Δέντρο-κορμός

Αν αγαπάτε το minimal και αυτός είναι ο λόγος που δεν αγαπάτε ιδιαίτερα τον υπερβολικό στολισμό των χριστουγεννιάτικων δέντρων, τότε αυτή η ιδέα θα σας ενθουσιάσει. Ένας κορμός ή μερικά κλαδιά από ένα ξερό δέντρο που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε είναι ο πιο πρωτότυπος καμβάς, για να στολίσετε με λαμπάκια, μπάλες ή ψεύτικο χιόνι. Και μάλιστα με τον πιο οικονομικό τρόπο!

χριστουγεννιατικο δεντρο με πιατα

Δέντρο με πιάτα

Κρεμάστε στον τοίχο του σαλονιού ή της κουζίνας πολύχρωμα πιάτα σε σχήμα τριγώνου και θα έχετε αμέσως ένα boho δέντρο που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, για να τραβήξει τα βλέμματα.

Δέντρο με φωτογραφίες

Συγκεντρώστε όλες τις φωτογραφίες από μέρη που έχετε πάει τα Χριστούγεννα ή αν δεν έχετε πάει πουθενά βγείτε στην πόλη και τραβήξτε τις πιο όμορφες και γιορτινές εικόνες. Έπειτα, μπορείτε να εκτυπώσετε τις φωτογραφίες σε αυτοκόλλητο χαρτί ή να τις βάλετε σε μικρές κορνίζες σε διάφορα χρώματα των Χριστουγέννων. Κρεμάστε τις στον τοίχο σε σχήμα δέντρου και θα έχετε φτιάξει ένα δέντρο φορτωμένο με αναμνήσεις.

Δέντρο με ευχετήριες κάρτες

Αν έχετε πολλές ευχετήριες κάρτες από προηγούμενες χρονιές, τότε μια ξεχωριστή ιδέα είναι να τις ανοίξετε και να τις βάλετε τη μία πάνω στην άλλη σε μια χάρτινη και εξόχως τρυφερή πυραμίδα.

Δείτε περισσότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα