Πώς να διαλέξω έπιπλα κουζίνας μοντέρνα; 5 πρωτότυπες ιδέες

Το να διαλέξουμε έπιπλα για την κουζίνα δεν είναι κάτι εύκολο και απαιτεί αρκετή ενασχόληση, έρευνα και γνώσεις εσωτερικής διακόσμησης. Ειδικά όταν μιλάμε για μοντέρνα έπιπλα κουζίνας, η δυσκολία μεγαλώνει, καθώς τα στυλ που μπορούμε να διαλέξουμε είναι πολλά και υπάρχουν πολλές ιδέες έξω από τα συνηθισμένα, για να απογειώσουμε την αισθητική της κουζίνας. Έτσι, αυτό που χρειάζεται είναι να ψάξουμε πολύ, να συγκεντρώσουμε διάφορες προτάσεις και τελικά να επιλέξουμε αυτό που είναι καλύτερο για το χώρο της δικιάς μας κουζίνας και εναρμονίζεται με το διακοσμητικό στυλ όλου του υπόλοιπου σπιτιού. Οι παρακάτω ιδέες αποτελούν μια εξαιρετική αρχή, για να οραματιστείτε τη νέα σας κουζίνα και να της δώσετε σάρκα και οστά.

Χρωματιστά ντουλάπια

Μπορεί πολλές μοντέρνες κουζίνες να είναι μονόχρωμες, ωστόσο το χρώμα είναι μια επιλογή που ταιριάζει άριστα με τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας. Τα χρώματα που κυριαρχούν αυτή τη σεζόν στα ντουλάπια κουζίνας είναι το κίτρινο, το πράσινο και το γαλάζιο και είναι ιδανικά, για να φωτίσουν και να αναδείξουν με τον πιο χαρούμενο τρόπο την κουζίνα σας.

Μάρμαρο

 

Το μάρμαρο έχει πάψει εδώ και καιρό να αποτελεί προνόμιο μόνο στις κλασικές κουζίνες και το βλέπουμε ολοένα και περισσότερα στη μοντέρνα διακόσμηση. Είναι μια υπέροχη επιλογή, αν θέλετε να αποφύγετε την εκκεντρικότητα του χρώματος, αλλά επιθυμείτε τη λάμψη ενός ξεχωριστού υλικού. Στο νεροχύτη, τους πάγκους, τη νησίδα και το δάπεδο, το μάρμαρο συνδυάζει την πολυτέλεια με την υψηλή αισθητική και μας θυμίζει ξανά γιατί το λατρεύαμε παλαιότερα με τέτοιο πάθος.

Δερμάτινα σκαμπό

Ένα ακόμα απροσδόκητο υλικό για τα μοντέρνα έπιπλα κουζίνας είναι το δέρμα. Μπορεί να το έχουμε συνηθίσει σε πιο κλασικά σπίτια και να το έχουμε συνδέσει με το σαλόνι, όμως για αυτόν ακριβώς το λόγο αξίζει να πρωτοτυπήσουμε, ειδικά αν η κουζίνα είναι ενιαία με το καθιστικό. Μερικά σκαμπό γύρω από το τραπέζι της κουζίνας με δερμάτινο κάθισμα εισάγουν αυτό το ξεχωριστό υλικό τόσο όσο πρέπει, για να μη γίνει υπερβολικό.

Ανοιχτά ντουλάπια

Το βιομηχανικό design που τόσο λατρεύουμε έχει ως βασική αρχή του τους ανοιχτούς χώρους, οπότε τα κλειστά ντουλάπια αποφεύγονται. Πρόκειται ουσιαστικά για ράφια, πάνω στα οποία τοποθετούμε αντικείμενα που θέλουμε να φαίνονται, όπως σερβίτσια, κανάτες και διάφορα διακοσμητικά. Στις μικρές κουζίνες, μια τέτοια παρέμβαση είναι ό,τι πρέπει, για να μεγαλώσει οπτικά ο χώρος.

Καθιστική γωνιά

Σε μια μοντέρνα κουζίνα αναμένουμε να βλέπουμε μόνο τα απαραίτητα έπιπλα, όπως τους πάγκους και τα ντουλάπια, όμως το minimal στυλ δεν πρόκειται να χαλάσει, αν προσθέσουμε και κάτι παραπάνω. Αν υπάρχει μια γωνιά που δεν την έχετε αξιοποιήσει, μπορείτε να τη μετατρέψετε σε ένα μίνι καθιστικό βάζοντας ένα μικρό γωνιακό καναπέ και το τραπέζι. Έτσι, θα συνδυάσετε τη λιτότητα της μοντέρνας διακόσμησης με την cozy αίσθηση.