Πώς να διαλέξετε τραπεζάκι μέσης για το σαλόνι

Η επιλογή ενός τραπεζιού για το σαλόνι μπορεί να σας φαίνεται αρχικά εύκολη υπόθεση. Πηγαίνετε σε ένα κατάστημα που σας αρέσει, διαλέγετε το αγαπημένο σας σχέδιο και γυρνάτε στο σπίτι να το απολαύσετε. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλό να διαλέξετε με επιτυχία τραπεζάκι μέσης για το σαλόνι. Το λεγόμενο coffee table είναι ένα έπιπλο που δεσπόζει στο σαλόνι, οπότε αποτελεί τόσο ένα σημαντικό διακοσμητικό στοιχείο όσο και βασικό έπιπλο που συνδυάζει άνεση και ομορφιά.

Το σωστό μέγεθος, η λειτουργικότητα, το υλικό, οι χώροι αποθήκευσης, όλα αυτά είναι παράγοντες που πρέπει να σκεφθείτε σοβαρά, για να διαλέξετε ένα τραπεζάκι που θα σας βολέψει και θα κάνει το χώρο σας να φαίνεται πιο κομψός. Πώς, όμως, θα μπορέσετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή; Διαβάστε παρακάτω!

Προσέξτε το ύψος

σημειωματάριο πάνω σε τραπεζάκι σαλονιού

Δεν υπάρχει τίποτα πιο δυσανάλογο μέσα στο σαλόνι από ένα τραπεζάκι που είναι πολύ ψηλό ή πολύ χαμηλό. Για να βεβαιωθείτε ότι το τραπεζάκι θα είναι βολικό, επιλέξτε ένα σχέδιο που έχει το ίδιο ύψος με τα μαξιλάρια στον καναπέ σας.

Δώστε προσοχή στις αναλογίες

φυτά πάνω σε τραπεζάκι σαλονιού

Ομοίως, για να βρείτε ένα τραπεζάκι σαλονιού που έχει το σωστό ύψος, θα πρέπει να αναζητήσετε ένα που έχει το σωστό μήκος σε σχέση με το πλάτος του καναπέ σας. Συγκεκριμένα, το τραπεζάκι σας πρέπει να έχει μήκος περίπου τα δύο τρίτα του καναπέ σας.

Μάθετε πώς καθαρίζεται

τραπεζάκι σαλινιού

Αφού καθορίσετε το ύψος και το μήκος που ψάχνετε, ήρθε η ώρα να επιλέξετε το ιδανικό σχήμα του τραπεζιού σας. Η επιλογή ανάμεσα σε ένα τετράγωνο, ορθογώνιο, στρογγυλό ή οβάλ τραπεζάκι σαλονιού έχει να κάνει με την απόσταση που απαιτείται γύρω από αυτό. Ιδανικά, το τραπεζάκι σας πρέπει να απέχει μισό μέτρο από τον καναπέ σας, ενώ μεταξύ του τραπεζιού και της τηλεόρασης, θα πρέπει να υπολογίσετε τουλάχιστον 70 εκατοστά, για να αφήσετε αρκετό χώρο για άνετη κυκλοφορία.

Βρείτε τη σωστή ισορροπία

καθιστικό με τραπεζάκι

Ένας άλλος πρακτικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την επιλογή ενός τραπεζιού είναι το πόσο ξεχωριστό στυλ έχει. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να συμπληρώνει τα άλλα έπιπλα του σαλονιού, για να κάνει τον χώρο να φαίνεται ισορροπημένος. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το τραπεζάκι πρέπει να έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα και σχέδιο με τα υπόλοιπα έπιπλα, όπως η τραπεζαρία, αλλά να βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος από άποψη υλικών, όγκου κλπ.

Σκεφτείτε τις δικές σας ανάγκες

μίνιμαλ διακόσμηση με τραπεζάκι σαλονιού

Φυσικά, όταν επιλέγετε τραπεζάκι για εσάς και την οικογένειά σας, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τον τρόπο ζωής σας. Χρειάζεστε πολύ χώρο αποθήκευσης; Θέλετε να παίζετε συνεχώς επιτραπέζια παιχνίδια στο σαλόνι; Έχετε την τάση να ακουμπάτε τα πόδια σας στο τραπεζάκι, όταν παρακολουθείτε τηλεόραση; Θέλετε ένα έπιπλο ασφαλές και φιλικό προς τα παιδιά; Αναλόγως, θα βρείτε το ιδανικό για εσάς.

 

Για ποικιλία σε τραπεζάκια για το σαλόνι σας αλλά και άλλα έπιπλα, επισκευθείτε το oikiamykonos.com