Πώς να γλιτώσετε χρήματα με τα επαγγελματικά απορρυπαντικά

Κάθε επιχείρηση προσπαθεί να μειώσει τα λειτουργικά της έξοδα με διάφορους τρόπους. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ειδικά όταν ένα ζήτημα εξαρτάται από ποικίλους παράγοντες. Όμως, στο θέμα της καθαριότητας, τα πράγματα είναι λίγο πολύ απλά. Οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση επαγγελματικά απορρυπαντικά, όπως τα ξενοδοχεία και τα καταστήματα εστίασης, μπορούν να γλιτώσουν πολλά χρήματα, αν ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν. Αυτό δεν σημαίνει έκπτωση στην ποιότητα. Το αντίθετο, μάλιστα. Σημαίνει να γνωρίζετε τι ακριβώς πρέπει να κάνετε, για να απολαύσετε πιο αποδοτική χρήση των απορρυπαντικών με το λιγότερο δυνατό κόστος. Διαβάστε παρακάτω πώς θα το πετύχετε.

Μάθετε τα χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος

Τα επαγγελματικά απορρυπαντικά έχουν διάφορα χαρακτηριστικά που τα κάνουν κατάλληλα για συγκεκριμένες περιστάσεις. Το να γνωρίζετε τι ακριβώς κάνει κάθε είδος απορρυπαντικού και σε τι ενδείκνυται θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε μεγάλες δαπάνες, επειδή δεν θα χρειάζεται να ξαναπλένετε τα υφάσματα και αυτά δεν θα παθαίνουν ζημιές. Οι τρεις βασικές κατηγορίες στα επαγγελματικά απορρυπαντικά είναι οι εξής:

  • Απορρυπαντικά σε σκόνη: Τα απορρυπαντικά σε σκόνη είναι ιδανικά για το πλύσιμο των λευκών υφασμάτων, καθώς περιέχουν λευκαντικό. Καλό είναι να τα χρησιμοποιείτε σε προγράμματα πλύσης με υψηλή θερμοκρασία, καθώς σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ενδέχεται η σκόνη να μη διαλυθεί σωστά και να πρέπει να πλύνετε τα ρούχα ξανά.

Ostrianet.gr - Απορρυπαντικά Σκόνη - Υγρά

  • Υγρά απορρυπαντικά: Τα υγρά απορρυπαντικά δεν περιέχουν λευκαντικό, οπότε είναι κατάλληλα για χρωματιστά υφάσματα. Επίσης, έχουν την τάση να διαλύονται γρηγορότερα στην πλύση, οπότε είναι ιδανικά για δύσκολους λεκέδες, αλλά και για σύντομα προγράμματα πλύσης, κάτι που μειώνει κατά πολύ την κατανάλωση ρεύματος.
  • Μαλακτικά: Το να χρησιμοποιείτε μαλακτικό είναι επίσης κάτι που βοηθάει στην εξοικονόμηση χρημάτων για πολλούς λόγους. Κατά βάση, κάνει τα υφάσματα πιο απαλά. Απαλύνει τα τσακίσματα και κάνει το σιδέρωμα πολύ πιο εύκολο, γρήγορο και άρα οικονομικό. Επομένως, το να μη βάζετε μαλακτικό για λόγους οικονομίας, πέρα από το γεγονός ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα σκληρά και άκαμπτα υφάσματα που δε μυρίζουν καθόλου ωραία, τελικά θα έχει μεγαλύτερο κόστος από το να βάζετε μαλακτικό.
Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό και μαλακτικό μαζί

Η χρήση μαλακτικού μαζί με το απορρυπαντικό έχει πολλά ακόμα οφέλη. Ένα από αυτά είναι ότι δρα συνεργικά με το απορρυπαντικό, ενισχύοντας τη δράση του. Με τα ένζυμα που περιέχει, βοηθάει το απορρυπαντικό να λειτουργήσει καλύτερα, αποτρέποντας την επανατοποθέτηση της βρομιάς και των λεκέδων πάνω στα υφάσματα κατά τη διάρκεια της πλύσης.

Επενδύστε σε ποιοτικά απορρυπαντικά

Τα επαγγελματικά απορρυπαντικά βγαίνουν σε διάφορες ποιότητες. Για αυτό συχνά το μεγαλύτερο λάθος είναι να νομίζουμε ότι αγοράζοντας το φθηνότερο κάνουμε οικονομία. Στην πραγματικότητα, τα φθηνά απορρυπαντικά απαιτούν μεγαλύτερη ποσότητα. Ενώ πολλές φορές δεν έχουν καλά αποτελέσματα και πρέπει να επαναλάβουμε την πλύση. Αντίθετα, τα επαγγελματικά απορρυπαντικά υψηλής ποιότητας είναι αποδοτικά με λίγη ποσότητα και έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας πλύση. Τελικά, έρχεται απόσβεση στο αρχικά υψηλότερο κόστος της αγοράς τους πολύ σύντομα.