Πρακτικές συμβουλές για έναν καθαρό καναπέ

Ο καναπές του σαλονιού αποτελεί το μέρος όπου περνάμε το μεγαλύτερο κομμάτι του χρόνου μας στο σπίτι. Σε καμία άλλη επιφάνεια δεν καθόμαστε τόσο πολύ και όμως για όλες τις υπόλοιπες επιφάνειες φροντίζουμε σχολαστικά, έτσι ώστε να μένουν καθαρές. Στο κρεβάτι στρώνουμε σεντόνια, τα οποία αλλάζουμε συχνά, ενώ, αν δεν χρησιμοποιούμε κουβέρτες αλλά πάπλωμα, ακόμα και αυτό πλέον το ντύνουμε με παπλωματοθήκες, τις οποίες επίσης πλένουμε σχεδόν τόσο συχνά όσο τα σεντόνια. Γενικά, ενώ τις επιφάνειες του κρεβατιού, τις οποίες στο κάτω κάτω ακουμπάμε με τις πιτζάμες μας, τις αντιμετωπίζουμε ως κάτι που πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό, πλένοντας τα σεντόνια τόσο συχνά όσο και τις πετσέτες για παράδειγμα, που ακουμπούν πάνω στο γυμνό μας σώμα. Γιατί, λοιπόν, δεν αντιμετωπίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τον καναπέ, στον οποίο μάλιστα ξαπλώνουμε με τα ρούχα μας, τα οποία δεν είναι και ό,τι πιο καθαρό; Η απάντηση είναι πως αυτό συμβαίνει, επειδή θεωρούμε δύσκολη δουλειά το να κρατήσουμε τον καναπέ μας καθαρό. Ωστόσο, με αυτές τις εύκολες και πρακτικές συμβουλές θα δείτε ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο.

καθαρισμος καναπε

Η πρώτη απλούστατη λύση είναι να τοποθετήσουμε πάνω στον καναπέ ένα ριχτάρι. Τα ριχτάρια είναι βαμβακερά και συνεπώς μπορούν να πλυθούν πολύ εύκολα στο πλυντήριο. Επιπλέον, προστατεύουν τον καναπέ μας από την σκόνη, τα νύχια των κατοικίδιων ζώων μας αλλά και τους λεκέδες του φαγητού και του ποτού.

 

Αν, όμως, το να βάλουμε ριχτάρι στον καναπέ μας δεν μας φαίνεται καλή ιδέα, γιατί προτιμούμε να τον χαιρόμαστε χωρίς κάτι να τον κρύβει, τότε πρέπει να ακολουθήσουμε μερικά άλλα βήματα. Για να βεβαιωθούμε ότι το ύφασμα του καναπέ δεν θα ποτίσει από κάποιο υγρό, καλό είναι να το αδιαβροχοποιήσουμε. Για τη διαδικασία αυτή υπάρχουν κάποια σπρέι στην αγορά, όμως καλύτερο θα είναι να εμπιστευθείτε κάποια εξειδικευμένη εταιρεία, για να είστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει καμιά ζημιά.

Δείτε το mydesigndrops.com για έπιπλα και λευκά είδη.

Επίσης δείτε το Konstantaras.net για έπιπλα σαλονιού

Ανεξάρτητα από το αν θα κάνετε αδιαβροχοποίηση ή όχι, είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε το λεκέ κατευθείαν μόλις δημιουργηθεί στον καναπέ. Έτσι, θα απομακρύνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα του ποτού ή του φαγητού, πριν προλάβει να ποτίσει. Έπειτα, μπορείτε να προμηθευτείτε τα ειδικά καθαριστικά που κυκλοφορούν στην αγορά για κάθε τύπο λεκέ και να τρίψετε σχολαστικά αλλά και προσεκτικά την επιφάνεια.

 

Πάντως, ο καθαρισμός του καναπέ δεν περιλαμβάνει μόνο την αφαίρεση λεκέδων, μιας και οι λεκέδες είναι το λιγότερο που βρομίζει τον καναπέ. Η μεγαλύτερη βρομιά είναι η σκόνη, που δεν φαίνεται, δημιουργεί όμως ακάρεα, τα οποία ενδέχεται σε ακραίες περιπτώσεις να βλάψουν το αναπνευστικό σας σύστημα. Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να περνάτε με την ηλεκτρική σκούπα τον καναπέ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Οι ηλεκτρικές σκούπες διαθέτουν ειδικά εξαρτήματα που προσαρμόζονται στις άκρες τους, ώστε να χώνονται ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία.

 

Αν, παρά όλα αυτά, αισθάνεστε ότι ο καναπές σας δεν καθαρίζει όπως θα θέλατε και η σκόνη ή η θαμπή όψη του υφάσματος επιμένει, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρεία καθαρισμού, η οποία σε μία ημέρα και με μικρό κόστος θα σας καθαρίσει τον καναπέ και θα τον κάνει να μοιάζει καινούριος.