Κλασικές κουζίνες: 5 χαρακτηριστικά τους που ποτέ δεν θα φύγουν από τη μόδα

Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι οι κλασικές κουζίνες είναι διαχρονικές. Το κλασικό δεν είναι απλά ένας χαρακτηρισμός που δίνεται από τους διακοσμητές σε αντιπαραβολή με το μοντέρνο. Είναι μια ολόκληρη σχολή στη διακόσμηση, η οποία ασχολείται με τάσεις που ποτέ δεν θα φύγουν από τη μόδα. Μια κλασική κουζίνα μπορεί να μην ενσωματώνει κάποιες σύγχρονες τάσεις που μόλις έκαναν την εμφάνισή τους. Όμως, είναι από την πιο μικρή μέχρι την πιο σημαντική λεπτομέρεια φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιβιώνει στο πέρασμα του χρόνου και να μπορεί να εκφράσει με το δικό της τρόπο τις διάφορες γενιές. Αν, λοιπόν, θέλετε να φτιάξετε κι εσείς μια κλασική κουζίνα, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει, για να είναι αθάνατη και πάντα διαχρονική.

κλασικη-κουζινα-ουδετερα-χρωματα

Ουδέτερα χρώματα

Η κλασική άσπρη ή μπεζ κουζίνα μπορεί να μοιάζει λίγο βαρετή, όμως υπάρχει λόγος που επιλέγεται από τόσους πολλούς. Πολύ απλά, αυτά τα χρώματα θα είναι πάντα η επιτομή του στυλ. Δεν κουράζουν το μάτι και δεν υπερβάλλουν, οπότε είναι λογικό που τα βλέπουμε συνεχώς στις κλασικές κουζίνες.

klasikes-kouzines-kleista-ntoulapia

Κλειστά ντουλάπια

Μπορεί η τρέχουσα τάση στα έπιπλα κουζίνας να είναι τα ανοιχτά ντουλάπια, γιατί θεωρείται ότι μεγαλώνουν οπτικά το χώρο, όμως τα ντουλάπια με πόρτα ποτέ δεν θα δείχνουν απαρχαιωμένα. Όχι μόνο είναι βολικά, επειδή αποτρέπουν τη σκόνη και την υγρασία να κατακάτσει πάνω στα σερβίτσια, αλλά και προσφέρουν ένα αίσθημα τάξης και οργάνωσης που δύσκολα μπορεί να παραβλέψει κανείς.

klasikes-kouzines-fusika-ulika

Φυσικά υλικά

Τα φυσικά υλικά, όπως το ξύλο, το μάρμαρο και η πέτρα, είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να δημιουργήσετε μια κουζίνα που πάντα θα συμβαδίζει με την εποχή της. Υλικά, όπως το ανοξείδωτο ατσάλι και άλλα βιομηχανοποιημένα υλικά είναι σίγουρα πολύ της μόδας τώρα, όμως κανείς δε γνωρίζει αν θα είναι σε δέκα χρόνια. Αντίθετα, τα φυσικά υλικά είναι μια σίγουρη λύση που πάντα θα έχει τη θέση της στο interior design.

klasikes-kouzines-plakakia

Πλακάκια

Τα πλακάκια δεν πρόκειται να φύγουν ποτέ από τη μόδα στις κουζίνες για τον απλό λόγο ότι είναι τα πιο βολικά, η τοποθέτηση πλακιδίων είναι έως και αναγκαία πλέον. Καθαρίζονται εύκολα και αποτρέπουν την υγρασία να εισχωρήσει στους τοίχους. Αντίθετα, μερικές επιλογές που εμφανίζονται τώρα στο προσκήνιο, όπως το ψηφιδωτό ή η ταπετσαρία, όχι μόνο δεν είναι τόσο χρηστικές αλλά είναι και πολύ πιθανό μετά από μερικά χρόνια να θεωρούνται απλώς απομεινάρια μιας άλλης εποχής.

klasikes-kouzines-retro-stoixeia

Ρετρό στυλ

Στις ηλεκτρικές συσκευές αλλά και στα έπιπλα κουζίνας, το ρετρό θεωρείται μια τάση που δεν θα φύγει από τη μόδα. Ενώ το ανοξείδωτο ατσάλι ή οι κλασικές άσπρες συσκευές κάνουν τον κύκλο τους και ύστερα θεωρούνται ξεπερασμένες, το ρετρό στυλ, ακριβώς επειδή καταφέρνει να ενσωματώσει την τάση του παλιού μέσα στο σύγχρονο είναι ένα trend που χαρακτηρίζεται από προσαρμοστικότητα και διαχρονικότητα. Γι’ αυτό, άλλωστε, το βλέπουμε τόσο στις μοντέρνες όσο και στις κλασικές κουζίνες.