Καρέκλες σκηνοθέτη: για ποιους χώρους είναι η ιδανική λύση

Οι καρέκλες σκηνοθέτη είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας έπιπλα κήπου που μας θυμίζουν τα καλοκαίρια στο χωριό και μας γεμίζουν νοσταλγία. Είναι ρετρό, αλλά είναι και μοντέρνες συνδυάζοντας την αισθητική περασμένων χρόνων με τη διαχρονικότητα και την υψηλή αισθητική που μόνο λίγα κομμάτια καταφέρνουν να διατηρούν στη διακόσμηση. Λέγεται, μάλιστα, ότι οι καρέκλες σκηνοθέτη ταιριάζουν παντού και είναι από τις επιλογές που θα αναδείξουν τον εξωτερικό χώρο, όπου και αν τοποθετηθούν. Αυτό ισχύει οπωσδήποτε, όμως σε ορισμένα σημεία στο μπαλκόνι και τον κήπο οι αγαπημένες μας καρέκλες θα βρουν πραγματικά τη θέση τους και θα μας βολέψουν στο μέγιστο βαθμό.

Σε μικρά μπαλκόνια

Σε ένα μικρό και στενό μπαλκόνι, μια καρέκλα σκηνοθέτη είναι η ιδανική λύση, επειδή διπλώνει. Έτσι, μπορείτε να την έχετε σε μία γωνία και να την ανοίγετε μόνο όταν χρειάζεται, για να μην σας πιάνει χώρο. Αυτή η δυνατότητα εύκολης αποθήκευσης και μεταφοράς είναι, άλλωστε, που κάνει τις καρέκλες σκηνοθέτη τόσο δημοφιλείς!

καρεκλες σκηνοθετη πορτοκαλι χρωμα

Σε μπαλκόνια και βεράντες με έμφαση στο χρώμα

Αν σας αρέσει το χρώμα και θέλετε να ανοίγετε το παράθυρο και να βλέπετε ένα μπαλκόνι που θα σας φτιάχνει τη διάθεση, τότε οι καρέκλες σκηνοθέτη θα σας βοηθήσουν σε αυτό το εγχείρημα. Το πανί τους βγαίνει σε διάφορα χρώματα, όπως πορτοκαλί, πράσινο και κίτρινο, όποτε με έναν πολύ απλό και οικονομικό τρόπο θα έχετε boho έπιπλα που θα σας ταξιδεύουν σε καλοκαιρινούς προορισμούς.

Σε μεγάλους κήπους

Οι καρέκλες σκηνοθέτη είναι μια εξαιρετική επιλογή και σε κήπους με μεγάλους χώρους, στους οποίους δίνεται έμφαση στη δυνατότητα επέκτασης των χώρων, όπου μπορούν να κάθονται οι συνδαιτημόνες. Μια καρέκλα σκηνοθέτη, λόγω του μικρού της βάρους, μπορεί να αλλάζει σημεία και να δημιουργεί επιπλέον θέσεις γύρω από μεγάλα τραπέζια.

καρεκλες σκηνοθετη λευκο χρωμα

Σε βεράντες σαλονιού

Οι βεράντες που συνεχίζουν τον κλειστό χώρο του σαλονιού προς τα έξω είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τα σπίτια που τις έχουν, αφού ουσιαστικά τους καλοκαιρινούς μήνες μεγαλώνουν κατά πολύ το καθιστικό. Ένα θέμα, όμως, που απασχολεί τους ιδιοκτήτες είναι πώς μπορούν τα εξωτερικά έπιπλα να δέσουν αρμονικά με τα εσωτερικά. Οι καρέκλες σκηνοθέτη δίνουν την απάντηση, αφού θεωρούνται γενικά ένα έπιπλο- μπαλαντέρ που ταιριάζει τόσο στη μοντέρνα όσο και στην κλασική διακόσμηση. Μαζί με ένα ξύλινο τραπέζι αποτελούν μια πολύ ασφαλή επιλογή για τέτοιου είδους βεράντες.

Σε κήπους με χώμα

Η φυσική αίσθηση που δίνει ένας απέριττος κήπος με ορισμένα σημεία με χώμα είναι ασύγκριτη, όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε τι έπιπλα να βάλουμε σε αυτόν. Μιας και η σκόνη είναι δεδομένη, χρειαζόμαστε έπιπλα που θα πλένονται εύκολα, όπως ακριβώς οι καρέκλες σκηνοθέτη. Σε αντίθεση με άλλα έπιπλα, όπως οι κούνιες, τα πουφ και οι μασίφ τραπεζαρίες κήπου, τα οποία μετακινούνται πολύ δύσκολα, οι καρέκλες σκηνοθέτη μεταφέρονται, πλένονται γρήγορα με το λάστιχο, ενώ αφαιρείται και το πανί του καθίσματος, το οποίο μπορεί να πλυθεί εύκολα ακόμα και στο πλυντήριο.

Αν θέλετε κι άλλες ιδέες διακόσμησης δείτε εδώ