Ιταλικές κουζίνες: Χρήσιμες συμβουλές για το design τους

Οι ιταλικές κουζίνες είναι γνωστές σε όλο τον κόσμο για τον εξαιρετικό συνδυασμό άνεσης, ζεστασιάς και κομψότητας. Η άριστη ποιότητα των υλικών τους, οι καινοτόμες γραμμές τους και η αριστοκρατικότητά τους τις κάνουν αγαπητές σε όλους τους λάτρεις του σύγχρονου design. Αν πρόκειται να ανακαινίσετε την κουζίνα σας και θέλετε να της δώσετε ένα απόλυτα προσωπικό στυλ, τότε ο ιταλικός αέρας είναι ξεχωριστός. Πώς, όμως, θα δημιουργήσετε μια ιταλική κουζίνα; Τι είναι αυτό που την κάνει τόσο ιδιαίτερη και πώς μπορείτε να την προσαρμόσετε στο στυλ του δικού σας σπιτιού;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της ιταλικής κουζίνας;κουζίνα

Οι ιταλικές κουζίνες αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τα φυσικά υλικά, τα οποία επιτελούν κυρίαρχο ρόλο στο design τους. Η χαλαρή κομψότητα με την άνεση είναι τα δύο βασικά χαρακτηριστικά που προκύπτουν σε κάθε κουζίνα αυτού του στυλ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αξιοποίηση του φυσικού φωτός, ώστε να προκύπτει ένα φωτεινό αποτέλεσμα που μεγαλώνει οπτικά το χώρο. Λείες επιφάνειες και καινοτόμος συνδυασμός υλικών, όπως γρανίτης μαζί με ξύλο, δημιουργούν ένα απίθανο σύνολο που αναβαθμίζει την κουζίνα και την μετατρέπει σε ένα χώρο, όπου η καθημερινότητα κυλάει με τον πιο ευχάριστο τρόπο.

Τι πρέπει να προσέξω στο design της ιταλικής κουζίνας;έπιπλα κουζίνας ιταλικά

Η θαλπωρή, η διαχρονικότητα και η λειτουργικότητα είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προκύπτουν από μια ιταλική κουζίνα. Μερικά tips, για να αποκτήσετε το πιο ξεχωριστό design, είναι:

  • Ιδιαίτερη διάθεση: Κάθε ιταλική κουζίνα έχει μια ιστορία να πει. Για να δίνει αυτή την αίσθηση η κουζίνα, θα πρέπει να έχει κάποια ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως θολωτές πόρτες, επένδυση από ξύλο και πρωτότυπα χρώματα.
  • Ιταλική διακόσμηση: Η ιταλική διακόσμηση έχει να κάνει με τη χαρά και τη γιορτή της ζωής και αυτό αναδεικνύεται σε κάθε λεπτομέρεια. Χρωματιστά πλακάκια, μωσαϊκό και πίνακες με μοντέρνα τέχνη στους τοίχους κάνουν το χώρο κάτι περισσότερο από απλά μια κουζίνα. Στην ίδια λογική και ειδικά αν θέλετε να δώσετε μια ρετρό πινελιά, μπορείτε να έχετε σε εμφανές σημείο αξεσουάρ και σκεύη παλαιότερων εποχών.
  • Δάπεδο: Το δάπεδο στις ιταλικές κουζίνες είναι σε φυσικά χρώματα, όπως τερακότα. Από ξύλο, κεραμικό ή μάρμαρο, στόχος είναι να δείχνει όσο πιο κοντά στη φύση γίνεται, για να επωφεληθεί από την αρμονία της.
  • Χρώμα: Στις μεγάλες κουζίνες, μια ξεχωριστή ιδέα είναι να παίξετε με τις αποχρώσεις και τις σκιές, επιλέγοντας ορισμένα έπιπλα και αξεσουάρ σε σκούρα χρώματα, όπως καφέ και μαύρο. Σε μικρότερες κουζίνες, καλό είναι να επιλέξετε ένα ανοιχτό χρώμα σε όλες τις επιφάνειες.
  • Συνδυασμός πολλών υλικών: Οι Ιταλοί τολμούν να πειραματίζονται και αυτό βγαίνει στο τελικό design. Ένας απροσδόκητος αλλά εξαιρετικά καλαίσθητος συνδυασμός είναι ο γρανίτης με το ξύλο. Γενικά, στις ιταλικές κουζίνες επιδιώκεται η πολυμορφία και αποφεύγεται η μονότονη ομοιομορφία με τη χρήση μόνο ενός υλικού, όπως για παράδειγμα το ξύλο.