Ιδέες για το χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού σας

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι περισσότεροι έχουμε ήδη στολίσει. Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που στολίζουν τελευταία στιγμή ή παρόλο που έχετε στολίσει, κάτι δεν σας αρέσει στο αποτέλεσμα και το βρίσκετε φτωχό, μπορείτε να πάρετε κάποιες ιδέες σε αυτό το άρθρο και να χαρείτε για το υπόλοιπο του μήνα ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σπίτι.

 

Το πρώτο δωμάτιο που πρέπει να επιμεληθείτε είναι το σαλόνι. Τα σαλόνια είναι οι πρωταγωνιστές στο χριστουγεννιάτικο στολισμό, αφού είναι το σημείο του σπιτιού, στο οποίο περνάτε με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας τον περισσότερο και ποιοτικότερο χρόνο της ημέρας. Η συντριπτική πλειοψηφία επιλέγει να στολίσει δέντρο, όμως τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν καραβάκι ως κάτι πιο παραδοσιακό. Ένα συχνό λάθος είναι όμως πως όλος ο στολισμός επικεντρώνεται εκεί με αποτέλεσμα να φαίνεται μια γωνιά του σαλονιού φορτωμένη και ο υπόλοιπος χώρος γυμνός, αφού πάνω και γύρω από το δέντρο ή το καράβι βρίσκονται η φάτνη, τα φωτάκια και τα διακοσμητικά. Η καλύτερη λύση είναι να βάλετε όμορφα χριστουγεννιάτικα αντικείμενα και σε άλλα σημεία, όπως στο τραπεζάκι του σαλονιού, στο τζάκι ή στο μπουφέ. Επίσης, μην παραμελείτε και την τραπεζαρία. Τοποθετήστε πάνω στο τραπέζι της μια μεγάλη και εντυπωσιακή σύνθεση από κεριά σε χρυσό ή κόκκινο χρώμα και αμέσως θα πάρει το χρώμα των Χριστουγέννων. Για την ημέρα των Χριστουγέννων και το γεύμα στην τραπεζαρία ό,τι πρέπει είναι κάποιο τραπεζομάντηλο στα ίδια χρώματα που θα κάνει το φαγητό με τα αγαπημένα σας πρόσωπα άκρως εορταστικό.

χριστουγεννιατικη διακοσμηση

Εκτός από το σαλόνι, μπορείτε να στολίσετε και άλλα μέρη του σπιτιού, όπως οι κρεβατοκάμαρες. Ίσως να σας φαίνεται ασυνήθιστο αυτό, όμως τι πιο όμορφο από το να ξυπνάτε κάθε μέρα του Δεκεμβρίου και να βλέπετε πάνω στο κομοδίνο ένα στεφάνι από γκι ή μια κάλτσα του Άγιου Βασίλη να κρέμεται από τη ντουλάπα; Ούτως ή άλλως αυτές τις μέρες γινόμαστε ξανά παιδιά και αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να περάσουμε καλά και ανέμελα. Αν θέλετε να τολμήσετε ακόμα περισσότερο, μπορείτε να κάνετε ένα κουβάρι μερικά φωτάκια και να τα ακουμπήσετε στο δάπεδο, από όπου θα δίνουν τον απαλό φωτισμό που δίνει ένα ρομαντικό τόνο στην κρεβατοκάμαρα.

 

Για το παιδικό δωμάτιο επιλέξτε εορταστικά αντικείμενα που δεν σπάνε και ταιριάζουν με τα έντονα χρώματα του χώρου. Τοποθετήστε πάνω στα παιδικά έπιπλα λούτρινα αρκουδάκια σε σχήμα Άγιου Βασίλη, χιονανθρώπου ή Ρούντολφ και τα μάτια του παιδιού σας θα λάμψουν από χαρά. Καλό είναι να αποφύγετε να τοποθετήσετε πάνω στα παιδικά έπιπλα φωτάκια για τη μεγαλύτερη ασφάλεια του παιδιού σας, ενώ και τα κεριά για το παιδικό δωμάτιο δεν έχουν μεγάλο νόημα. Χριστουγεννιάτικο χρώμα θα δώσουν και σεντόνια και παπλωματοθήκες σε αυτά τα μοτίβα που θα κάνουν το αγγελούδι σας να νιώθει ότι κοιμάται παρέα με τους ταράνδους του Άγιου Βασίλη.

 

Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να βάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρώμα στο σπίτι σας, να μην αφήσετε καμία γωνιά παραπονεμένη και έτσι θα δείτε κάθε δωμάτιο να μεταμορφώνεται και να ομορφαίνει, για να υποδεχτεί την καλύτερη εποχή του χρόνου.