Επαγγελματικά απορρυπαντικά: Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

 

 

 

Τα επαγγελματικά απορρυπαντικά έχουν πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση τόσο με τα οικιακά απορρυπαντικά όσο και με τα χειροποίητα καθαριστικά με φυσικά υλικά, όπως το ξύδι, το λεμόνι και η μαγειρική σόδα. Ωστόσο, επειδή περιέχουν διάφορες ουσίες σε συμπυκνωμένη μορφή, χρειάζονται προσοχή στη χρήση τους ώστε τελικά να μην καταλήξουν τα όποια μειονεκτήματα να μετατραπούν σε κυρίαρχα και να ξεπεράσουν τα οφέλη. Επειδή όσοι ασχολούνται επαγγελματικά στον κλάδο του καθαρισμού έρχονται σε συνεχή επαφή με τα διάφορα επαγγελματικά καθαριστικά είναι απαραίτητο να γνωρίζουν ακριβώς τα χαρακτηριστικά τους και τις αντενδείξεις τους ώστε να είναι προστατευμένοι. Άλλωστε πάντα όταν χρησιμοποιούμε κάποιο προϊόν, ειδικά χημικό πρέπει να γνωρίζουμε και πως να  προστατευόμαστε. Διαβάστε παρακάτω τι έχετε να περιμένετε από τα επαγγελματικά απορρυπαντικά και τι πρέπει να προσέξετε, όταν τα χρησιμοποιείτε.

Συστατικά

Τα επαγγελματικά απορρυπαντικά προορίζονται για χρήση σε συσκευές που λειτουργούν πολλές ώρες καθημερινά, οι οποίες το ζητούμενο είναι να προστατευθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γι’ αυτό το λόγο, τα απορρυπαντικά περιέχουν διάφορα συστατικά, όπως ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία αυξάνουν τη διάρκεια ζωής του πλυντηρίου, επειδή καταστρέφουν τα άλατα. Παράλληλα, τα συστατικά αυτά διασπούν τη βρομιά, με αποτέλεσμα αυτή να απομακρύνεται πιο αποδοτικά και εύκολα από τις επιφάνειες.

 

Ostrianet.gr - Καθαρισμός Νιπτήρα

Ανθρώπινη υγεία

Κάθε μέρα, ο άνθρωπος έρχεται σε επαφή με εκατομμύρια μικρόβια και βλαβερές ουσίες. Οι οποίες δυνητικά είναι ιδιαίτερα επίφοβες για την υγεία του. Τα επαγγελματικά καθαριστικά, όπως το λευκαντικό, είναι αποτελεσματικά στην απολύμανση και την εξολόθρευση των επικίνδυνων μικροοργανισμών. Αφού ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα για τον καθαρισμό των αναλώσιμων και των επιφανειών. Αυτό το όφελος είναι κατά πολύ σημαντικότερο σε σχέση με τη λελογισμένη επαφή που γίνεται με χημικές ουσίες. Η οποία μόνο αν υπερβεί κατά πολύ τη συνηθισμένη συχνότητα μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στην ανθρώπινη υγεία.

Προσοχή κατά την χρήση

Τα επαγγελματικά απορρυπαντικά περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις ισχυρές ουσίες. Όπως για παράδειγμα φωσφορικό άλας και διάφορα οξέα με στόχο να απολυμαίνουν ικανοποιητικά ενάντια σε επικίνδυνα μικρόβια. Όπως είναι για παράδειγμα το E-coli. Ωστόσο, οι επαγγελματίες του καθαρισμού θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς η παρατεταμένη επαφή χωρίς προφυλάξεις με αυτές τις ουσίες μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Συνεπώς, είναι απαραίτητο κατά την χρήση να φορούν γάντια και μάσκα, όπου αυτό είναι δυνατόν. Αν χρειαστεί πρέπει να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό. Όπως αν παρουσιάσουν συμπτώματα, όπως δύσπνοια, πόνο στο λαιμό, αίσθημα καύσου στον οισοφάγο, τσούξιμο στα μάτια ή ναυτία.

 

Ostrianet.gr - Καθαρισμός Μπανιέρας

Διαφορετικοί τύποι

Επειδή  στα επαγγελματικά απορρυπαντικά και καθαριστικά η αποτελεσματικότητα είναι το νούμερο ένα ζητούμενο, υπάρχουν διάφοροι τύποι για κάθε μία λειτουργία. Αυτό είναι και καλό και κακό. Από τη μία, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το συγκεκριμένο απορρυπαντικό θα κάνει σωστά τη δουλειά του, από την άλλη όμως θα πρέπει να έχετε από έναν τύπο για κάθε μία εργασία που θέλετε να ολοκληρώσετε.