Πώς να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας με καθρέπτες

Οι καθρέφτες στο υπνοδωμάτιο επιτελούν πολλές λειτουργίες. Δεν είναι μόνο χρηστικοί, αν και αυτό είναι πολύ βασικό στο δωμάτιο όπου ετοιμαζόμαστε και βαφόμαστε καθημερινά. Είναι, επιπλέον, και βασικά διακοσμητικά στοιχεία που μπορούν να απογειώσουν αισθητικά τον χώρο.

Συγκεκριμένα, οι καθρέπτες χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση, για να μεγαλώσουν οπτικά το δωμάτιο, να φέρουν περισσότερο φυσικό φως μέσα και να δημιουργήσουν ένα όμορφο εστιακό σημείο.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω τους κυριότερους τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιό σας με καθρέπτη, για να το απολαμβάνετε ακόμα περισσότερο!

  • Περισσότερο φως: Το δωμάτιο σας φαίνεται σκοτεινό και μικρό; Αγοράστε έναν μεγάλο καθρέφτη δαπέδου και τοποθετήστε τον δίπλα στο παράθυρο. Το φυσικό φως θα αντικατοπτρίζεται και θα γεμίσει ολόκληρο το δωμάτιο, κάνοντάς το πιο ανοιχτόκαρδο και επομένως πιο ευρύχωρο.

  • Μια ακόμη διάσταση: Βάλτε δύο ψηλούς καθρέφτες να αντικατοπτρίζουν το ταβάνι. Για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, κρεμάστε ένα εντυπωσιακό φωτιστικό που θα αντανακλά και θα δημιουργεί ένα ξεχωριστό οπτικό εφέ.
  • Μεγαλώστε οπτικά τον χώρο: Βάλτε έναν καθρέφτη στη γωνία, για να δώσετε στον χώρο σας ακόμα περισσότερο χώρο. Βέβαια, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι ο καθρέφτης αντικατοπτρίζει κάτι όμορφο, όπως έναν πίνακα ή ένα στιλάτο έπιπλο.
  • Ντουλάπα με πόρτες καθρέφτη: Πολύ χρηστική προσθήκη, αφού θα έχετε έναν ολόσωμο καθρέφτη που δεν πιάνει καθόλου χώρο. Σας προτείνουμε να τοποθετήσετε μια τέτοια ντουλάπα μπροστά από το παράθυρο, έτσι ώστε να αντανακλά περισσότερο φως. Επιπλέον, με κάτι τόσο απλό ο χώρος θα μεγαλώσει εξαιρετικά, καθώς θα μοιάζει διπλός.
  • Δίπλα στο παράθυρο: Ο τοίχος δίπλα στο παράθυρο μένει συνήθως ανεκμετάλλευτος, οπότε μπορείτε να τοποθετήσετε 1 η και παραπάνω καθρέπτες εκεί, για να αντικατοπτρίζουν τα πιο όμορφα μέρη του δωματίου.
  • Στην πόρτα του μπάνιου: Αν το μπάνιο επικοινωνεί με την κρεβατοκάμαρα, τοποθετώντας έναν καθρέφτη στην πόρτα, θα μπορείτε να έχετε έναν ολόσωμο καθρέφτη, ο οποίος επιπλέον θα επεκτείνει οπτικά τον χώρο.
  • Καθρέφτες στο κεφαλάρι του κρεβατιού: Αυτός ο τοίχος είναι συνήθως το επίκεντρο σε κάθε υπνοδωμάτιο, οπότε αν γίνει σωστά η τοποθέτηση, θα έχετε ένα υπέροχο εστιακό σημείο που θα αντικατοπτρίζει ένα μεγάλο μέρος του δωματίου.

Αφού αποφασίσετε το σημείο τοποθέτησης , μεγάλο ρόλο παίζει και το να φροντίσετε, ώστε το στυλ του να ταιριάζει στο ύφος της διακόσμησης της κρεβατοκάμαρας. Για ένα vintage αποτέλεσμα, ένας χρυσός ή μπρούτζινος καθρέφτης με περίτεχνες λεπτομέρειες είναι ιδανικός, για να δώσετε μια μεγαλοπρεπή και νοσταλγική αίσθηση στην κρεβατοκάμαρα.

Από την άλλη, σε ένα μοντέρνο υπνοδωμάτιο, ένας λιτός καθρέφτης, ξύλινος ή μεταλλικός, με λεπτό πλαίσιο είναι αυτό που ψάχνετε, για να αποκτήσει η κρεβατοκάμαρα μια όμορφη και minimal διακόσμηση. Στο oikiamykonos.com θα βρείτε περισσότερες ιδέες για τη διακόσμηση του δωματίου σας.