Διακόσμηση σπιτιού: πώς θα δώσετε έναν ξεχωριστό αέρα στην κρεβατοκάμαρά σας

Συνήθως, όλη η προσπάθεια για τη διακόσμηση σπιτιού πέφτει πάνω στο σαλόνι, στο οποίο προστίθενται διάφορα όμορφα διακοσμητικά και επενδύονται αρκετά χρήματα για καλαίσθητα έπιπλα, με αποτέλεσμα τα άλλα δωμάτια να μένουν παραμελημένα. Ωστόσο, η διακόσμηση του σπιτιού δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν αφήνει την προσωπική σας πινελιά σε όλα τα δωμάτια και ιδιαίτερα στο πιο προσωπικό και οικείο από αυτά, την κρεβατοκάμαρα. Στην κρεβατοκάμαρα τα έπιπλα και τα αξεσουάρ που χρειάζονται είναι λίγα: το κρεβάτι, τα κομοδίνα, η ντουλάπα, το φωτιστικό και ίσως κάποιο επιπλέον έπιπλο, όπως καλόγερος, ή συρταριέρα. Από εκεί και πέρα, οι επιλογές περαιτέρω διακόσμησης είναι πολλές, για να δημιουργήσετε στο υπνοδωμάτιό σας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Διαβάστε παρακάτω και πάρτε ιδέες για το πώς να κάνετε το υπνοδωμάτιο ένα υπέροχο και ιδιαίτερο δωμάτιο, το προσωπικό σας καταφύγιο…

Vintage διακόσμηση

Στη vintage κρεβατοκάμαρα κυριαρχούν οι αντίκες και τα έπιπλα που θυμίζουν μια άλλη εποχή. Floral κουρτίνες, μια ξύλινη βιτρίνα ή κονσόλα και τα σκεπάσματα της γιαγιάς θα μας θυμίσουν τη θαλπωρή της παιδικής μας ηλικίας. Ένα ξύλινο μπαούλο, μια vintage βαλίτσα ή ένας μεγάλος μπρούτζινος καθρέπτης θα φέρουν τη ρετρό διακόσμηση σπιτιού στην κρεβατοκάμαρά σας.

Ρομαντική διάθεση

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ρομαντική ατμόσφαιρα, βασιστείτε στα γήινα χρώματα και στις αποχρώσεις του ροζ. Απαλά υφάσματα, μαξιλάρες, σιδερένιο κρεβάτι με ή χωρίς ουρανό και ένα ξύλινο κομοδίνο θα δημιουργήσουν μια νοσταλγική αύρα. Μια ταπετσαρία σε μοτίβα, όπως καρδιές, αστέρια ή σύννεφα θα πλαισιώσει υπέροχα αυτό το δωμάτιο.

διακοσμηση του σπιτιουMinimal υπνοδωμάτιο

Δύο απλά μεταλλικά κομοδίνα, μια συρταριέρα από ακατέργαστο ξύλο, ψυχροί χρωματισμοί, όπως το γκρι και το γαλάζιο, και ένα κρεβάτι σε μοντέρνο σχεδιασμό θα κάνουν την κρεβατοκάμαρά σας όσο minimal θέλετε. Ένα μονόχρωμο χαλί και κουρτίνες σε σκούρο χρώμα ή στόρια θα συνδυάσουν το minimal με την αίσθηση της ζεστασιάς.

Mix and match

Το mix and match θεωρείται η απόλυτη τάση στη διακόσμηση σπιτιού, αφού μας δίνει την ελευθερία, για να συνδυάσουμε φαινομενικά αταίριαστα στοιχεία σε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο σύνολο εύκολα και οικονομικά. Ο συνδυασμός ξύλου και μετάλλου, τα μαξιλάρια διαφορετικών χρωμάτων και υφασμάτων, ριχτάρια και μαξιλάρια στο κρεβάτι, ένα ρετρό επιδαπέδιο φωτιστικό και ένα μοντέρνο πορτατίφ στο κομοδίνο δημιουργούν αυτή την αίσθηση του ετερόκλητου. Προσθέστε πρωτότυπα διακοσμητικά, όπως ρεπλίκες, ξύλινους πίνακες, ένα minimal ρολόι τοίχου και ένα εντυπωσιακό κηροπήγιο και θα έχετε φτιάξει μια τέλεια ατμόσφαιρα που θα προσιδιάζει σε διάφορα στυλ. Γιατί να διαλέξετε όταν μπορείτε να τα έχετε όλα;

Ανατολίτικες πινελιές

Το oriental στυλ είναι διαχρονικό και παραμένει πάντα στη μόδα, αφού μπορεί να μας χαλαρώσει σε ένα μοναδικό σκηνικό. Για ένα τέτοιο σκηνικό θα χρειαστείτε τοίχους σε γήινες αποχρώσεις, όπως γκρι, καφέ ή ανοιχτό πράσινο. Επιπλέον, επενδύστε σε λιτή και απέριττη επίπλωση και διακόσμηση. Τηλεόραση, γραφείο και βιβλιοθήκες δεν συμπλέουν με τις επιταγές του feng shui. Κάδρα με φωτογραφίες αγαπημένων προσώπων, καθρέφτες που αντανακλούν το φως, βάζα με λουλούδια και διάφορα μπουκαλάκια είναι όλα όσα χρειάζεστε για μια κρεβατοκάμαρα που θα σας ταξιδεύει στην Ασία.