Βάψιμο σπιτιού: Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα για το χώρο σας

Τι πιο δημιουργικό και ευχάριστο από το βάψιμο σπιτιού; Αυτή η διαδικασία ενθουσιάζει όλους τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές σπιτιών. Είναι η απόλυτη ευκαιρία να μεταμορφώσετε το χώρο σας όπως ακριβώς τον έχετε φανταστεί. Το χρώμα των τοίχων άλλωστε, είναι αυτό που μαγνητίζει τα βλέμματα όταν μπαίνουμε σε ένα χώρο.

 

Πως θα κάνετε τη σωστή επιλογή χρωμάτων για το βάψιμο του σπιτιού σας ώστε να το απολαύσετε και με το παραπάνω; Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Ας δούμε τις παρακάτω συμβουλές για την επιλογή χρωμάτων για το σπίτι σας.

1. Επιλέγοντας τα χρώματα που αγαπάτε

επιλογή χρώματων για βάψιμο σπιτιού

Σκεφτείτε τα χρώματα που σας αρέσει να φοράτε, τους χώρους στους οποίους προτιμάτε να περνάτε το χρόνο σας, ακόμα και τις δραστηριότητες που σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Με ποια χρώματα συνδέετε τα όσα αγαπάτε να κάνετε; Με βάση αυτά τα κριτήρια, επιλέξτε χρώματα που θα εκφράζουν τη προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας στο σπίτι σας. Το βάψιμο σπιτιού έχει ως σκοπό να αναδείξετε τον εαυτό σας και να περνάτε τον χρόνο σας σε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και περιβάλλον. Αν σας αρέσει η φύση, επιλέξτε γήινα χρώματα εμπνευσμένα από τη Γη, ενώ αν σας αρέσει η θάλασσα εμπνευστείτε από αυτή.

2. Δημιουργήστε αναμνήσεις

Εφόσον έχετε εμπνευστεί από αυτά που σας συγκινούν και σας τραβούν το ενδιαφέρον για το βάψιμο του σπιτιού σας, μπορείτε να δημιουργήσετε την αίσθηση όσων σας αρέσουν με τη σωστή επιλογή χρωμάτων. Φέρτε τις αναμνήσεις και οξύνετε τις αισθήσεις σας στην άνεση του σπιτιού σας. Για παράδειγμα, αν σας αρέσουν οι αποδράσεις στο δάσος, συνδυάστε πράσινους τόνους μαζί με γήινες, ουδέτερες αποχρώσεις στους τοίχους. Παράλληλα, διακοσμήστε το σπίτι σας με υλικά που προέρχονται από τη φύση ή τη θυμίζουν. Αυτόματα, θα δημιουργήσετε πολύ εύκολα και γρήγορα τον δικό σας μοναδικό χώρο που θα σας κάνει να νιώθετε σα να είστε στο δάσος, κάθε μέρα! Επιπλέον, φροντίστε να αναδείξετε τα χρώματα στους τοίχους με τον κατάλληλο φωτισμό ώστε να αναδείξετε ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα της αρεσκείας σας.

3. Ζητήστε τη γνώμη των παιδιών σας

παιδί που ζωγραφίζει

Αν έχετε παιδιά και θέλετε να συμπεριλάβετε και τα υπνοδωμάτιά τους στο βάψιμο σπιτιού, είναι πολύ σημαντικό να τα ρωτήσετε τι προτιμήσεις έχουν στα χρώματα. Μπορεί το φούξια να είναι η πρώτη επιλογή της πριγκίπισσάς σας, αλλά να μην ταιριάζει με το υπόλοιπο ύφος του σπιτιού. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως πρέπει να της επιβάλλετε να ζει σε ένα γκρι δωμάτιο! Συζητήστε τις προτιμήσεις των παιδιών σας, προσφέροντάς τους διάφορες επιλογές βασισμένες στις ανάγκες και των δύο πλευρών. Είναι βέβαιο πως αυτή η διαδικασία θα σας φέρει πιο κοντά και θα καταλήξετε σε μια μοναδική επιλογή που θα καταπλήξει και εσάς αλλά και τα παιδιά σας! 

4. Βρείτε ιδέες από το διαδίκτυο ή περιοδικά διακόσμησης

Σε περίπτωση που δεν έχετε τόση φαντασία, ή αδυνατείτε να βρείτε ωραίες ιδέες για το εντυπωσιακό βάψιμο του σπιτιού σας, μπορείτε να πάρετε έμπνευση από ιστότοπους στο διαδίκτυο με θέμα τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Στο pinterest, στο instagram, αλλά και αλλού μπορείτε να βρείτε πολλές ιδέες και εναλλακτικές που θα σας κινητοποιήσουν να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Μια ασφαλής επιλογή είναι επίσης να βρείτε εικόνες σε περιοδικά διακόσμησης, να τις κόψετε, και να τις συγκρίνετε πάνω σε έναν πίνακα. Απορρίπτοντας αυτές που δεν ταιριάζουν με την αισθητική σας, θα μείνετε με έναν αριθμό επιλογών που θα σας καθοδηγήσει για τη τελική σας απόφαση. Διασκεδάστε το!

 

Αν χρείαζεστε βοήθεια στο βάψιμο σπιτιού η εταιρία Chroma Decor μπορεί να σας βοηθήσει