Ανακαίνιση σπιτιού: 6 εργασίες που μπορείτε να τις κάνετε μόνοι σας

Ένα ερώτημα που απασχολεί οποιονδήποτε θέλει να κάνει ανακαίνιση σπιτιού είναι πώς μπορεί να κάνει ανακαίνιση μόνος του. Οπωσδήποτε, υπάρχουν κάποιες εργασίες που είναι αδύνατον να γίνουν από ερασιτέχνες χωρίς ειδικό εξοπλισμό, όπως η αντικατάσταση των ηλεκτρολογικών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων ή η αποξήλωση των ειδών υγιεινής και των ντουλαπιών στην κουζίνα.

Αν, όμως, το σπίτι σας δεν χρειάζεται εκτεταμένες παρεμβάσεις και θέλετε να κάνετε φτηνή ανακαίνιση σπιτιού, τότε οι παρακάτω DIY εργασίες ανακαίνισης θα σας επιτρέψουν να γλιτώσετε πολλά χρήματα και να δώσετε το προσωπικό σας στυλ στο χώρο σας.

Φινίρισμα ή επίστρωση ντουλαπιών κουζίνας

φύλλο ντουλαπιού κουζίνας

Εξετάστε το ενδεχόμενο είτε να φινίρετε τις υπάρχουσες πόρτες των ντουλαπιών με μπογιά είτε να αντικαταστήσετε τις πόρτες. Πρόκειται για μια απλή δουλειά που θα αλλάξει εντελώς το στυλ της κουζίνας με ελάχιστο κόστος.

Τοποθετήστε νέα πόμολα στα ντουλάπια

πόμολα ντουλαπιων

Η αλλαγή των πόμολων είναι κάτι επίσης πολύ απλό, εύκολο και οικονομικό. Ακόμα και τα πιο παλιά ντουλάπια δείχνουν πιο καλοφτιαγμένα και μοντέρνα με καινούρια πόμολα. Μπορείτε, μάλιστα, να συνδυάσετε διαφορετικά στυλ μεταξύ τους, δηλαδή σε ρετρό ξύλινα ντουλάπια να βάλετε μοντέρνα πόμολα ή σε πιο λιτά μεταλλικά ντουλάπια να προσθέσετε vintage πόμολα.

Προσθήκη φωτισμού

φωτιστικά οροφής

Τα φωτιστικά, τα οποία τοποθετούνται σε καινούρια ηλεκτρική εγκατάσταση σε εσοχές μέσα στον τοίχο, προφανώς δε μπορούν να μπουν από κάποιον που δεν είναι ηλεκτρολόγος. Αν, όμως, πρόκειται αν προσθέσετε επιδαπέδια φωτιστικά ή φωτιστικά οροφής, τότε αυτό μπορείτε να το κάνετε κάλλιστα μόνοι σας.

Καινούρια πλακάκια στο δάπεδο ή τον τοίχο του μπάνιου και της κουζίνας

τοποθέτηση καινούριων πλακιδίων

Βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια στο δάπεδο ή τον τοίχο είναι επίπεδη και στεγνή, κάτι που προϋποθέτει τσιμέντο ή υπόστρωμα από κόντρα πλακέ. Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά μεταξύ των πλακιδίων, για να δημιουργήσετε ομοιόμορφες γραμμές στο κονίαμα κάτω από τα πλακάκια.

Αντικατάσταση βρύσηςβρύση μπάνιου

Μια νέα, μοντέρνα βρύση μπορεί να κάνει το νεροχύτη στην κουζίνα ή το μπάνιο σας να φαίνεται ολοκαίνουργιος. Πρόκειται για τον πιο οικονομικό τρόπο να μεταμορφώσετε τα είδη υγιεινής.

Βάψιμορολό που βάφει τοίχο

Αφήσαμε την πιο προφανή εργασία ανακαίνισης DIY για το τέλος. Το βάψιμο των τοίχων είναι η πιο κλασική και διασκεδαστική εργασία που μπορεί να κάνει ένας ερασιτέχνης. Το θέμα, φυσικά, είναι να διαλέξετε την κατάλληλη βούρτσα, αλλά και τη σωστή βαφή για το χώρο. Εκτός, όμως, από το βάψιμο τοίχων, μπορείτε να βάψετε και διάφορα ξύλινα έπιπλα, ώστε να τα μεταμορφώσετε. Με ένα ηλεκτρικό τριβείο, θα τα τρίψετε, για να γίνουν λεία και ύστερα θα τα περάσετε με τη βαφή και το σταθεροποιητικό βερνίκι.

Αν, πάντως, θέλετε ολοκληρωμένες εργασίες για ριζική ανακαίνιση σπιτιού με χαμηλό προϋπολογισμό, τσεκάρετε το Chroma Décor.