Γιατί να επιλέξετε ανοξείδωτες κατασκευές για επιχειρήσεις εστίασης

Αν πρόκειται να ανοίξετε τη δικιά σας επιχείρηση στον χώρο της εστίασης, τότε σίγουρα θα έχετε καταλάβει ότι ο εξοπλισμός του καταστήματος είναι το κυριότερο πράγμα που πρέπει να προσέξετε. Ο εξοπλισμός εστίασης περιλαμβάνει φυσικά τις απαραίτητες συσκευές, όπως επαγγελματικά ψυγεία, πλυντήρια και φούρνους, καθώς και τα αναλώσιμα.

Περιλαμβάνει, όμως, και κάτι εξίσου σημαντικό. Τα ερμάρια, τα τραπέζια, οι ποτηριέρες, οι πιατοθήκες, οι ραφιέρες και τα καρότσια μεταφοράς είναι βασικά στοιχεία που εγγυώνται ότι η αποθήκευση και μεταφορά των αναλώσιμων και των σερβίτσιων θα γίνεται με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Υπάρχουν διάφορα υλικά για αυτόν τον εξοπλισμό. Οι ανοξείδωτες κατασκευές για επιχειρήσεις εστίασης είναι, όμως, ο δημοφιλέστερος τύπος.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που τα περισσότερα μπαρ, καφετέριες και κουζίνες εστιατορίων χρησιμοποιούν κατασκευές από ανοξείδωτο ατσάλι. Πρόκειται για ένα υλικό πολύ ανθεκτικό στη φθορά, το οποίο αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες και είναι ασφαλές για την προετοιμασία φαγητού.

Εξυπηρετεί, δηλαδή, όλους τους σημαντικούς παράγοντες στη λειτουργία μιας αποδοτικής κουζίνας σε μια επιχείρηση εστίασης.

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά τις τρεις κύριες ιδιότητες που παρουσιάζει το ανοξείδωτο ατσάλι:

  • Το ανοξείδωτο ατσάλι περιέχει χρώμιο, το οποίο παρέχει προστασία έναντι των λεκέδων και της διάβρωσης. Συνεπώς, είναι ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και στη φωτιά που μπορεί να εμφανιστούν στις κουζίνες. Παράλληλα, επειδή δεν λεκιάζει, καθαρίζει εύκολα και αποκτά λαμπερή εμφάνιση χωρίς κόπο. Μάλιστα, ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν ισχυρά καθαριστικά, για να αφαιρεθεί κάποιος λεκές, δεν υπάρχει ο κίνδυνος διάβρωσης της επιφάνειάς του, σε αντίθεση με άλλα υλικά όπως το ξύλο και το γυαλί.
  • Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται σε εμπορικές κουζίνες, νοσοκομεία και εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων, επειδή είναι μη πορώδες υλικό, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να απορροφήσει υγρασία, όπως άλλα υλικά (για παράδειγμα το ξύλο). Αυτό το χαρακτηριστικό τον καθιστά ασφαλή επιλογή για τέτοιου είδους επαγγελματικά περιβάλλοντα, ενώ αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων και ιών.
  • Οι ανοξείδωτες κατασκευές δεν απαιτούν συντήρηση. Αν και κατά τη χρήση μπορεί να εμφανιστούν γρατσουνιές στην επιφάνειά τους, αυτές μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με καθαριστικά μετάλλων και ένα μαλακό πανί. Επιπλέον, το ανοξείδωτο ατσάλι είναι αρκετά ανθεκτικό, ώστε να αντέχει σε κρούσεις και πτώσεις. Η πιθανότητα να χρειαστεί να αντικαταστήσετε την κατασκευή λόγω ρωγμών είναι πολύ μικρή.

Συνεπώς, οι συκεκριμένες κατασκευές για επιχειρήσεις εστίασης εγγυώνται μακροχρόνια αποδοτική λειτουργία χωρίς βλάβες και χωρίς υψηλό κόστος συντήρησης. Επιπλέον, στην καθημερινή χρήση είναι πολύ εύκολες και ασφαλείς, με αποτέλεσμα κάθε εργασία στην κουζίνα να γίνεται απρόσκοπτα και χωρίς κινδύνους.