Ανακαίνιση καταστημάτων: οι 4 παρεμβάσεις που θα κάνουν τη μεγαλύτερη εντύπωση

Η ανακαίνιση καταστημάτων μπορεί να περιλαμβάνει κυριολεκτικά εκατοντάδες εργασίες. Από το βάψιμο και το γκρέμισμα των τοίχων μέχρι την αναβάθμιση των ηλεκτρολογικών και την αλλαγή των επίπλων, οι επιλογές για να ανανεώσετε την επιχείρησή σας είναι δεκάδες. Το θέμα είναι ποια από αυτές θα επιλέξετε. Τα περισσότερα καταστήματα, ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ριζικές ανακαινίσεις, οπότε αναγκαστικά αναζητούν λύσεις που θα κάνουν έντονη εντύπωση και θα επικοινωνήσουν θεαματικά την αλλαγή, χωρίς όμως να κοστίσουν πολύ. Αν έχετε κι εσείς έναν τέτοιο στόχο, τότε οι παρακάτω εργασίες είναι σίγουρο ότι θα δώσουν μια εντελώς νέα εικόνα στο μαγαζί σας.

Βάψιμο τοίχων

Το βάψιμο των τοίχων είναι η πιο απλή, γρήγορη και οικονομική εργασία που μπορείτε να κάνετε. Με τον καιρό, το χρώμα των τοίχων σκουραίνει, οπότε ακόμα και αν έχετε βρει το πιο ταιριαστό χρώμα, με το πέρασμα των χρόνων από τη σκόνη και τη βρομιά αυτό θα έχει μετατραπεί σε μια καταθλιπτική επιφάνεια. Βάφοντας ακόμα και έναν τοίχο, θα φωτίσει ο χώρος, ενώ φυσικά τίποτα δεν σας εμποδίζει να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή στο χρώμα που θα δώσει διαφορετικό χαρακτήρα στο κατάστημα.

ανακαινιση καταστηματων

Αναδιαμόρφωση τοίχων

Η αναδιαμόρφωση της διαρρύθμισης συμβαδίζει με τα standards μέσα στο κατάστημα. Αν θέλετε μεγάλους χώρους και άνετους διαδρόμους, τότε μπορείτε να γκρεμίσετε κάποιον τοίχο, βεβαίως αφού έχετε συμβουλευθεί πολιτικό μηχανικό για το αν ο τοίχος μπορεί να γκρεμιστεί ή μήπως στηρίζει το κτίριο. Η άλλη επιλογή είναι να δημιουργήσετε γωνιές υψώνοντας τοίχους από γυψοσανίδα, κάτι που είναι αποδοτικό αν θέλετε να απομονώσετε ορισμένες περιοχές, για να πουλάτε εκεί συγκεκριμένα προϊόντα.

Αναβάθμιση φωτισμού

Ο φωτισμός παίζει μεγάλο ρόλο σε ένα κατάστημα, ώστε να δημιουργηθεί η κατάλληλη ατμόσφαιρα. Ο πολύ έντονος φωτισμός που δημιουργούν οι φθορίζουσες λάμπες μπορεί να κάνει τους πελάτες να νιώθουν άβολα, όμως και ο χαμηλός φωτισμός σπάνια αρκεί, για να αισθάνεται κανείς άνετα να ψωνίσει. Ο φωτισμός LED είναι μια εξαιρετική επιλογή, επειδή είναι φωτεινός και ταυτόχρονα ενεργειακά αποδοτικός, ώστε να εξοικονομείτε σημαντικές δαπάνες στο ρεύμα. Αν δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε το φωτισμό σε όλο το κατάστημα, συχνά αρκεί να κάνετε καίριες παρεμβάσεις στον επιδαπέδιο φωτισμό ή σε φώτα σποτ, για να αλλάξετε την ατμόσφαιρα.

Αντικατάσταση δαπέδου

Το δάπεδο είναι από τα πρώτα σημεία σε έναν χώρο που φθείρεται με τη χρήση, ενώ οι τάσεις σε αυτό συνεχώς αλλάζουν. Κάτι που φάνταζε όμορφο πριν δέκα χρόνια, τώρα θα φαίνεται παλιομοδίτικο και θαμπό. Εκτός από το ξύλο, το οποίο γενικά είναι διαχρονική αξία, μπορείτε να εστιάσετε και σε μοντέρνα χαλιά ή να προτιμήσετε κάτι πιο σύγχρονο, όπως πλακάκια βινυλίου. Φυσικά, αυτό εξαρτάται από την επίπλωση, τη διακόσμηση και συνολικά το ύφος του brand.