Έπιπλα ξενοδοχείων: 5 πολύτιμες συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε οπωσδήποτε

Ένα ξενοδοχείο είναι μια πολύπλοκη επιχείρηση, καθώς εξυπηρετεί πολλές διαφορετικές ανάγκες και πρέπει να λάβει υπόψη διάφορους παράγοντες που επηρεάζουν τη λειτουργία της. Η επίπλωση είναι ένα ζήτημα που άπτεται τόσο λειτουργικών όσο και αισθητικών θεμάτων, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο επίκεντρο, όταν κανείς σχεδιάζει την επιχείρησή του. Τα έπιπλα ξενοδοχείων είναι διαφόρων ειδών ανάλογα με το χώρο, στον οποίο βρίσκονται και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του. Στη συνέχεια, θα βρείτε μερικές πολύ χρήσιμες συμβουλές για τα έπιπλα του ξενοδοχείου σας, οι οποίες θα έχουν θετικές συνέπειες στη συνολική του εικόνα.

Υφάσματα που δε λεκιάζουν

Ένα μεγάλο πρόβλημα στα έπιπλα ξενοδοχείων είναι οι λεκέδες στα υφάσματα των πολυθρονών, των καναπέδων και των χαλιών και αυτό γιατί κανένας πελάτης δεν θα είναι ικανοποιημένος αν δει κάποιο λεκέ, ακόμα και αν εσείς είχατε κάνει γενική καθαριότητα δύο ώρες πριν. Δυστυχώς, κάποιες φορές μετράει και το φαίνεσθαι, οπότε επιλέξτε υφάσματα σε σκούρα χρώματα και από υλικά που δεν απορροφούν τους λεκέδες. Για να αποφύγετε, όμως, το να δημιουργηθεί μια καταθλιπτική ατμόσφαιρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε ανοιχτά χρώματα έπιπλα από υλικά χωρίς ύφασμα, όπως μεταλλικές καρέκλες ή τραπεζάκια από μπαμπού.

Έπιπλα με αφρό μνήμης

Το memory foam είναι ένα πρωτοποριακό υλικό, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα στρώματα, στους καναπέδες και στις πολυθρόνες. Ειδικά στα τελευταία, είναι ιδανικό, διότι επανέρχεται άμεσα στο σχήμα του, μόλις ο πελάτης σηκωθεί, ενώ είναι και πολύ αναπαυτικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να έχετε προσωπικό, για να «σουλουπώνει» συνεχώς τους καναπέδες στη ρεσεψιόν.

επιπλα ξενοδοχειων

Προστατευτικά καρέκλας

Αν έχετε ξύλινο δάπεδο είτε στα δωμάτια είτε στη ρεσεψιόν ή το εστιατόριο, καλό είναι να προσθέσετε προστατευτικά κάτω από τα πόδια τους. Ο πελάτης δεν θα προσέξει ποτέ πώς τραβάει την καρέκλα του, όπως θα έκανε στο σπίτι του, και οι γρατζουνιές στο πάτωμα μπορούν να γίνουν πολύ εμφανείς.

Σωστή διαρρύθμιση

Η διαρρύθμιση παίζει τεράστιο ρόλο στην εικόνα ενός ξενοδοχείου. Στο λόμπι, η είσοδος πρέπει να είναι πάντα ελεύθερη και οι πλάτες των καρεκλών να μην κοιτούν ποτέ προς την πόρτα, ώστε η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κανείς μπαίνοντας στο χώρο να είναι θετική. Στα δωμάτια, όταν δεν υπάρχει πολύς διαθέσιμος χώρος, όπως είναι το σύνηθες στα περισσότερα καταλύματα, καλό είναι να επιλέγονται ελαφριά έπιπλα ξενοδοχείων με έμφαση στο minimal design που βοηθούν σε μια λειτουργική και άνετη διαρρύθμιση.

Φυσικό φως

Η διαρρύθμιση των επίπλων θα επηρεαστεί αναπόφευκτα και από τη θέση των παραθύρων. Το να μπαίνει το φυσικό φως μέσα στους χώρους θα δώσει πολλούς πόντους στο ξενοδοχείο, καθώς οι πελάτες ασυνείδητα θα νιώθουν πιο χαρούμενοι. Παράλληλα, το να τοποθετήσετε δίπλα στο παράθυρο τα έπιπλα που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο θα τα αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο.

Περισσότερα για τα έπιπλα ξενοδοχείων