Το πιο στιλάτο ντύσιμο για ρεβεγιόν για κάθε περίσταση

Δεν υπάρχει δυσκολότερη στιγμή για έναν άντρα μέσα στις γιορτές από αυτή που καλείται να αποφασίσει τι θα φορέσει στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς. Παρόλο που στο μυαλό μας έχουμε το κοστούμι ως τη μοναδική επιλογή για ντύσιμο για ρεβεγιόν, στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι και πολλές φορές μπορεί το κοστούμι να είναι παράταιρο.

Το σωστό είναι να σκεφτείς ποια θα είναι η περίσταση και τι θα φοράνε κατά πάσα πιθανότητα οι υπόλοιποι της παρέας. Έτσι, θα εναρμονιστείς με το κλίμα και θα είσαι άνετος. Για να δούμε παρακάτω πιο αναλυτικά ποιο είναι το σύνηθες dress code στις πιο κλασικές περιστάσεις ρεβεγιόν αυτές τις όμορφες μέρες.

Δεξίωση

κοστούμι

Αν επιλέξεις να υποδεχτείς τα Χριστούγεννα ή τη νέα χρονιά σε κάποιο ξενοδοχείο ή χώρο δεξιώσεων, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι το dress code είναι αρκετά αυστηρό και απαιτεί επισημότητα.  Το κοστούμι είναι απαραίτητο, ενώ και η γραβάτα είναι επιθυμητή.

Εκτός αν πρόκειται για κάποιο πολύ επίσημο event, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά είδη και χρώματα κοστουμιών, χωρίς να περιορίζεσαι μόνο στο κλασικό μαύρο. Για τις κρύες βραδιές, θα το συνδυάσεις με παλτό, ενώ βέβαια τα παπούτσια πρέπει να είναι derby ή oxford.

Κλαμπ ή μπουζούκια

Άλλη συνηθισμένη επιλογή για αυτές τις περιστάσεις είναι η βραδινή έξοδος σε κάποιο κλαμπ ή νυχτερινό κέντρο. Εδώ οι επιλογές είναι περισσότερες. Σαφώς μπορείς να φορέσεις κοστούμι με γραβάτα, όμως και ένα λίγο πιο casual στυλ είναι απόλυτα ταιριαστό.

Υφασμάτινο παντελόνι με πουκάμισο και σακάκι, κοστούμι χωρίς γραβάτα ή ένα λεπτό πουλόβερ σε ουδέτερη απόχρωση μέσα από το σακάκι είναι όλα επιλογές αποδεκτές και νεανικές. Για παπούτσια σου προτείνουμε δερμάτινα μοκασίνια ή derby μποτάκια.

Σπίτι

Αν περάσεις τη βραδιά με φίλους ή οικογένεια στο σπίτι, προφανώς τα πράγματα είναι πολύ πιο χαλαρά. Το κοστούμι θεωρείται υπερβολή, εκτός αν πρόκειται για κάποια πολύ επίσημη περίσταση, όπως να γνωρίσεις τα μελλοντικά πεθερικά σου. Μια ασφαλής επιλογή είναι ο συνδυασμός υφασμάτινου παντελονιού με πουκάμισο και σακάκι ή πουλόβερ, αλλά ακόμα και ένα ζιβάγκο σε σκούρες αποχρώσεις, συνδυασμένο με σακάκι ή παλτό είναι ταιριαστό με την περίσταση.

Bonus tip: Ένας γενικός κανόνας λέει ότι το ντύσιμο για ρεβεγιόν, όπως και το ντύσιμο για οποιαδήποτε περίσταση, πρέπει να ακολουθεί το στυλ σου. Αν γενικά ντύνεσαι casual, τότε καλό είναι να επιλέξεις όσο το δυνατόν πιο casual ντύσιμο στο φάσμα των επιλογών ανάλογα με το είδος του ρεβεγιόν που έχεις επιλέξει. Από την άλλη, αν σε κάθε βραδινή έξοδο εμφανίζεσαι με κοστούμι και πουκάμισο, τότε για το ρεβεγιόν πρέπει προφανώς να φορέσεις κάτι ακόμα πιο επίσημο, όπως γιλέκο ή παπιγιόν.

Ευχαριστούμε το mustmenfashion για τις συμβουλές