Πυροτεχνήματα: 10+1 tips για να είστε ασφαλείς με τη χρήση τους

Τα πυροτεχνήματα εφευρέθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια στην Κίνα, με στόχο να τρομάξουν τα κακά πνεύματα. Πλέον, αποτελούν έναν υπέροχο τρόπο να γεμίσει ο ουρανός χρώματα και να γιορτάσουμε ένα χαρμόσυνο γεγονός, όπως έναν γάμο ή ένα πάρτυ.

Όμως, για να διατηρήσετε τα πυροτεχνήματα διασκεδαστικά και ασφαλή, θα πρέπει να ξέρετε πώς να τα χρησιμοποιήσετε και τι να αποφύγετε. Συγκεντρώσαμε παρακάτω τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέξετε, για να εξαλείψετε τυχόν κινδύνους.

  1. Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία: Χρησιμοποιείτε πυροτεχνήματα μόνο σε ανοιχτούς και επίπεδους χώρους, χωρίς πέτρες, χιόνι και άμμο. Αποφύγετε μέρη με δέντρα, γρασίδι και κτίρια κοντά που θα μπορούσαν να πιάσουν φωτιά.
  2. Ορίστε μια περίμετρο ασφαλείας: Σε αυτή δεν θα πρέπει να βρίσκεται κανένα άλλο άτομο. Μπορείτε να βάλετε ταινία ασφαλείας, για να μην πλησιάσει κανείς.
  3. Περιμένετε τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες: Σίγουρα δεν θα πετάξετε πυροτεχνήματα με βροχή, όμως αυτό είναι το λιγότερο πρόβλημα. Το βασικό είναι να μην υπάρχει πολύς αέρας, καθώς μπορεί να φύγει σπινθήρας και να προκαλέσει πυρκαγιά σε γειτονικά σπίτια και δέντρα.
  4. Προετοιμαστείτε για πιθανή πυρκαγιά: Εάν κάτι πάει στραβά, θα πρέπει να έχετε πυροσβεστήρα ή λάστιχο νερού κοντά, για να σβήσετε αμέσως τη φωτιά.
  5. Να ρίχνετε ένα πυροτέχνημα τη φορά: Ακόμα και οι επαγγελματίας δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη ρίψη περισσότερων πυροτεχνημάτων.
  6. Εποπτεύστε τα παιδιά: Δεν θα πρέπει κανένα να βρίσκεται κοντά σε πυροτεχνήματα ούτε φυσικά μέσα στην περίμετρο ασφαλείας.
  7. Πετάξτε τα ελαττωματικά πυροτεχνήματα: Μην κάνετε πειράματα και αφήστε στην άκρη οποιοδήποτε πυροτέχνημα δεν σας φαίνεται σωστά φτιαγμένο.
  8. Αγοράστε μόνο πυροτεχνήματα καλής ποιότητας: Μην χρησιμοποιείτε αυτοσχέδια πυροτεχνήματα. Το ζητούμενο είναι να έχετε στα χέρια σας πυροτεχνήματα άριστης ποιότητας από γνωστές μάρκες που θα λειτουργήσουν άψογα και με ασφάλεια.
  9. Απορρίψτε σωστά τα πυροτεχνήματα: Μην ρίχνετε τα χρησιμοποιημένα πυροτεχνήματα απευθείας στα σκουπίδια. Ρίξτε τα πρώτα σε έναν κουβά με νερό. Αυτό εμποδίζει τα χρησιμοποιημένα πυροτεχνήματα να αναφλεγούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά στα σκουπίδια.
  10. Παραμείνετε νηφάλιοι: Η ρίψη πυροτεχνημάτων είναι μια απαιτητική διαδικασία που απαιτεί αυξημένα ανακλαστικά. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να έχετε καταναλώσει προηγουμένως αλκοόλ.Πυροτεχνουργός ετοιμάζει πυροτεχνήματα
  11. Αφήστε το στους επαγγελματίες: Εάν μπορείτε να το υποστηρίξετε οικονομικά, ζητήστε από τους επαγγελματίες να αναλάβουν τη ρίψη των πυροτεχνημάτων σας. Θα χρησιμοποιήσουν εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που δεν μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα και σίγουρα θα συμβάλλουν σε μια εξαιρετικά όμορφη παράσταση. Οι επαγγελματίες του καταστήματος fireworks.gr γνωρίζουν επίσης πώς να κρατούν τους πάντες ασφαλείς, οπότε θα μπορείτε να απολαύσετε το χαρμόσυνο γεγονός χωρίς να ανησυχείτε για την ασφάλεια των ανθρώπων γύρω σας.