Τι είναι τα δαχτυλίδια Halo και πώς κάνουν τη διαφορά στο στυλ κάθε γυναίκας

Υπάρχουν πολλά στυλ στα γυναικεία δαχτυλίδια, όμως τα μονόπετρα έχουν πάντα την τιμητική τους. Είτε πρόκειται για το κλασικό δαχτυλίδι αρραβώνων είτε για ένα κομψό μονόπετρο δαχτυλίδι που φοράει μια γυναίκα με έμφυτη την καλαισθησία, πρόκειται για ένα σχέδιο που δεν περνάει απαρατήρητο. Στα μονόπετρα δαχτυλίδια, το πιο αγαπημένο σχέδιο είναι το solitaire, στο οποίο υπάρχει ένα και μόνο κεντρικό διαμάντι που δεσπόζει. Συνεχώς, όμως, έδαφος κερδίζουν και τα δαχτυλίδια Halo και όχι άδικα. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτά.

δαχτυλιδι halo

Τι είναι τα δαχτυλίδια Halo;

Στα δαχτυλίδια Halo υπάρχει ένας λίθος στο κέντρο, ο οποίος πλαισιώνεται από μικρότερους λίθους περιμετρικά. Εφόσον πρόκειται για δαχτυλίδια αρραβώνων, οι λίθοι αυτοί είναι πολύτιμοι και συνήθως διαμάντια διαφόρων καρατιών. Ως σχέδιο, εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1920 στα πλαίσια του στυλ Art Deco και έχει επανέλθει στη μόδα λόγω της ολοένα αυξανόμενης αγάπης προς το vintage.

Γιατί είναι τόσο δημοφιλή;

Ο προφανής λόγος που έκανε τα δαχτυλίδια Halo τόσο δημοφιλή είναι ότι αποτελούν ιδιαίτερα εντυπωσιακά κομμάτια, μιας και τα διαμάντια που πλαισιώνουν το κεντρικό του δίνουν εξέχουσα λάμψη. Ένας ακόμα λόγος, όμως, είναι ότι το δαχτυλίδι αυτό αναδεικνύει κάθε είδους διαμάντι για όλα τα budget. Σίγουρα, ένα μεγάλο διαμάντι με πολλά καράτια είναι μια επιλογή που εντυπωσιάζει, όμως ακόμα και ένα μικρότερο διαμάντι με μισό (ή και λιγότερο) καράτι δείχνει υπέροχο. Μάλιστα, οι κοσμηματοπώλες διαβεβαιώνουν ότι τα περιμετρικά μικρά διαμαντάκια προσθέτουν οπτικά στο κεντρικό διαμάντι έως και μισό καράτι!

Σε τι στυλ υπάρχουν τα δαχτυλίδια Halo;

Το εκπληκτικό με τα δαχτυλίδια Halo είναι ότι προσφέρουν πάρα πολλές επιλογές για διαφορετικά στυλ. Όσον αφορά στο μέταλλο, συνήθως επιλέγεται ο λευκόχρυσος και η πλατίνα ως το ιδανικό ουδέτερο χρώμα, για να πλαισιώσει ένα τόσο επιβλητικό δαχτυλίδι. Ωστόσο, τώρα τελευταία κερδίζει έδαφος και ο κίτρινος αλλά και ο ροζ χρυσός.

Ένα ακόμα στοιχείο που διαμορφώνει το στυλ ενός τέτοιου δαχτυλιδιού είναι το χρώμα των λίθων. Μπορεί να τα έχουμε συνηθίσει σε διαφανές χρώμα, όμως τη διαφορά μπορεί να κάνει ένα δαχτυλίδι Halo με διάφορες χρωματικές καινοτομίες. Για παράδειγμα, ένα διαμάντι χωρίς καθόλου χρώμα και με υψηλή καθαρότητα μπορούν να το πλαισιώνουν πολύτιμοι λίθοι, όπως σμαράγδι και ρουμπίνι, που θα δημιουργήσουν με το χρώμα τους μια εκτυφλωτική αντίθεση.

Τέλος, ανάλογα με το στυλ κάθε γυναίκας, το δαχτυλίδι Halo της δίνει τη δυνατότητα να εντυπωσιάσει ή να παραμείνει σε πιο απλές επιλογές. Στην κλασική version, το κεντρικό διαμάντι πλαισιώνεται από μία σειρά μικρότερων λίθων, όμως έχουμε δει πολλά δαχτυλίδια με περισσότερες σειρές, τριπλές ή ακόμα και τετραπλές.

Οι επιλογές είναι δεκάδες για αυτό το ξεχωριστό και αθάνατο δαχτυλίδι!

Ευχαριστούμε το ηλεκτρονικό κατάστημα κοσμημάτων Verorama.gr για την συμβολή τους στο άρθρο.