Τα 5 καλύτερα παιχνίδια με μινιατούρες που δεν είναι το Warhammer

Τα παιχνίδια με μινιατούρες πολύ συχνά μπορεί να φανούν δύσκολα στη χρήση, ειδικά σε όσους δεν έχουν παίξει ποτέ με αυτά. Η συλλογή μινιατούρων φαντάζει βουνό, ενώ οι κανόνες του παιχνιδιού ατελείωτοι. Οι περισσότερες εικόνες που ίσως έχουν δει οι μη γνώστες είναι από τον φανταστικό κόσμο του Warhammer. 

Παρόλα αυτά, αν είστε ήδη λάτρεις των παιχνιδιών με μινιατούρες, είναι βέβαιο πως γνωρίζετε ήδη το Warhammer 40,000, Age of Sigmar, και Fantasy Battle. Όπως επίσης και το ιδιαίτερα δημοφιλές Dungeons & Dragons στον τομέα των παιχνιδιών RPG. Ακόμα και αν το Warhammer είναι το πιο διάσημο παιχνίδι με μινιατούρες, μπορείτε να βρείτε και άλλα τα οποία θα σας συνεπάρουν. 

Ας δούμε παρακάτω μερικά από αυτά.

 

1. Malifaux

επιτραπέζιο παιχνίδι malifaux

Το Malifaux είναι ιδιαίτερα προκλητικό παιχνίδι και δίνει άλλη διάσταση στην κλασική φόρμουλα των παιχνιδιών με μινιατούρες. Κόντρα στην κλασική λογική με τις κάρτες, το Malifaux χρησιμοποιεί ταμπλό που ενδείκνυται για μάχες 1-1. Είναι πιο εύκολο να κατανοήσετε τι ενέργειες και επιθέσεις κάνετε, αλλά και ποιες άμυνες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Επιπλέον, μπορείτε να έχετε μερικές κάρτες “cheat” σε κάθε γύρο που θα σας δώσουν κάποια επιπρόσθετα προνόμια στις μάχες.

2. Infinity

επιτραπέζιο παιχνίδι infinity

Το Infinity είναι από τα παιχνίδια που έχουν πολλούς κανόνες, και δικαίως θεωρείται ένα από τα πιο περίπλοκα παιχνίδια με μινιατούρες. Παρόλα αυτά, μπορείτε να αποκτήσετε ένα σετ αρχαρίων και σιγά σιγά να μάθετε τη λογική και τους κανόνες. Από την άλλη, επειδή είναι περίπλοκο, έχετε περισσότερες δυνατότητες ελευθερίας στη στρατηγική που θα ακολουθήσετε στο παιχνίδι, αλλά και τις επιβραβεύσεις.

3. Guild Ball

επιτραπέζιο παιχνίδι guard ball

Από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια με μινιατούρες μετά το Warhammer, είναι το Guild Ball. Διαδραματίζεται στον κόσμο των steampunk, και χρησιμοποιεί rulers και templates όπως κάθε παραδοσιακό παιχνίδι πολέμου με μινιατούρες. Οι κανόνες είναι αρκετά βατοί, όμως μιλάμε για ένα αρκετά βασικό παιχνίδι που αν δεν είστε αρχάριοι δε θα σας προσφέρει καθόλου ενθουσιασμό.

4. Dreadball

επιτραπέζιο παιχνίδι dreadball

Ένα ευχάριστο και ανάλαφρο παιχνίδι με μινιατούρες είναι το Dreadball. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως είναι πιο εύκολο ή γρηγορότερο το session, όμως σε σχέση με το Guild Ball διεγείρει πολύ περισσότερο τη φαντασία. Ουσιαστικά το Dreadball βασίζεται στο δράμα των τηλεοπτικών σπορ στο μακρινό, εξωγήινο μέλλον! Σε αυτό το παιχνίδι  θα συμμετέχετε σε τουρνουά, θα πρέπει να ξετρελάνετε τους φανς, και να ασχοληθείτε με τους διαιτητές — όπως και στα πραγματικά αθλήματα.

5. Star Wars: Legion

επιτραπέζιο παιχνίδι star wars legion

Τη στιγμή που το Star Wars έχει μπει για τα καλά στη mainstream μόδα ως brand, το παιχνίδι μινιατούρας Star Wars: Legion αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς με τον καιρό. Αν είστε θαυμαστής των ταινιών, τότε σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε. Επίσης, είναι εξαιρετικά απλό για νέους παίκτες, ενώ παράλληλα μπορεί να κρατήσει το ενδιαφέρον και στους παλιούς.

 

Μπορείτε να βρείτε όλα αυτά τα παιχνίδια με μινιατούρες καθώς και το πολυαγαπημένο warhammer μαζί με όλα τα αξεσουάρ τους στο fantasy shop.