Πώς καθορίζονται οι τιμές των κλαρκ: Παράγοντες & σημεία που πρέπει να προσέξετε

Αν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα όχημα για τη διαχείριση της αποθήκης σας, τότε είναι λογικό η τιμή του να είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που σας απασχολούν. Οι τιμές των κλαρκ καθορίζονται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι αφορούν τόσο τα καινούρια όσο και τα μεταχειρισμένα περονοφόρα.

Οι κυριότεροι από αυτούς τους παράγοντες είναι οι παρακάτω:

Χωρητικότητα και αποδοτικότητα

Η χωρητικότητα και το μέγεθος του περονοφόρου σχετίζονται και με την ικανότητα ανύψωσης που αυτό έχει. Έτσι, ένα μεγαλο περονοφόρο θα έχει πάντα υψηλότερη τιμή. Φυσικά, το μέγεθος και η αποδοτικότητα του κλαρκ εξαρτώνται και από τη χρήση που θέλετε να του κάνετε. Άλλα χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένα περονοφόρο εσωτερικού χώρου για αποθήκη και άλλα ένα περονοφόρο εργοταξίου.

Τύπος καυσίμου

Οι κύριες πηγές ενέργειας για περονοφόρα οχήματα περιλαμβάνουν ηλεκτρικό, υγροποιημένο αέριο προπανίου (LPG) και Diesel.

Σε γενικές γραμμές, τα ηλεκτρικά κοστίζουν περισσότερα από τα κλαρκ LPG και Diesel. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αγοράζετε ηλεκτρικά κλαρκ, πληρώνετε εκ των προτέρων κάποια χρήματα για τη μπαταρία, η οποία είναι και το μεγαλύτερο κόστος.

Το ντίζελ, από την άλλη πλευρά, κοστίζει περισσότερα από τα οχήματα LPG. Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα ντίζελ κατασκευάζονται με βαρύτερα, πιο ανθεκτικά μέρη λόγω του τρόπου λειτουργίας των κινητήρων τους.

Μέγεθος περόνης

 

Υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στο μέγεθος της περόνης. Σε ορισμένα περονοφόρα, αυτή είναι μικρότερη από τον μέσο όρο, ώστε να χωράει σε περιορισμένο χώρο. Άλλες είναι μακρύτερες, για να μπορούν να φτάσουν σε μεγάλο ύψος.

Ο κανόνας λέει ότι όσο μεγαλύτερη η περόνη, τόσο πιο ακριβό το περονοφόρο.

Υδραυλική ρύθμιση

Τα υδραυλικά συστήματα του οχήματος διαμορφώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να ανυψώσουν και να κλίνουν την περόνη προς το εμπόρευμα, μαζί με μία ακόμη λειτουργία, την πλάγια μετατόπιση. Για αυτά, το υδραυλικό σύστημα απαιτεί τρεις βαλβίδες.

Αν, όμως, χρειάζεστε επιπλέον λειτουργίες, όπως πλευρικό πτερύγιο μετατόπισης, τότε απαιτείται και τέταρτη βαλβίδα, οπότε το κόστος προφανώς αυξάνεται.

Διαμόρφωση, Χαρακτηριστικά & Αξεσουάρ

Όσο περισσότερα χαρακτηριστικά θέλετε να έχει το ανυψωτικό μηχάνημα, τόσο πιο ακριβό θα είναι. Μερικά από τα χαρακτηριστικά που αυξάνουν την τιμή του είναι:

  • Καμπίνα με θέρμανση
  • Προσαρμοσμένη βαφή
  • Καταλληλότητα για εξειδικευμένες εργασίες, όπως εργασία με επικίνδυνα υλικά
  • Εξαρτήματα, όπως προβολείς LED, φώτα ασφαλείας, εργονομικά καθίσματα.

Μεταχειρισμένα κλαρκ

Στα μεταχειρισμένα κλαρκ, η τιμή, εκτός των παραπάνω, επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, όπως:

  • κατάσταση του οχήματος
  • έτος κατασκευής
  • ώρες χρήσης
  • εγγύηση