Ξεκινάτε τώρα τα τηλεκατευθυνόμενα; Να τι πρέπει να γνωρίζετε

Υψηλού επιπέδου μοντελισμός τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια μπορεί να σημαίνει μινιατούρες, μπορεί να σημαίνει μέγεθος και λεπτομέρεια, μπορεί να σημαίνει απλά στιλ. Τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα δίνουν της δημιουργίας με την κίνηση, προκαλούν το ενδιαφέρον που προκαλεί η τεχνολογία και είναι.. rc cars. Δηλαδή ότι ονειρευόμασταν να αποκτήσουμε μικροί, μεγάλοι και ακόμα μεγαλύτεροι.

rc cars

Τα τηλεκατευθυνόμενα αυτοκίνητα είναι τα πιο δημοφιλή τηλεκατευθυνόμενα σε όλο τον κόσμο. Η εξέλιξη τους και στο καθαρά μοντελιστικό κομμάτι και στο κομμάτι της αυτοκίνησης είναι εντυπωσιακή ενώ με την ασύρματη τεχνολογία και τις εφαρμογές των κινητών, οι δυνατότητες είναι πρακτικά ατελείωτες. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν αξιόλογα μοντέλα σε όλες τις κλίμακες μεγέθους, υπάρχουν αγωνιστικά που στρίβουν πιο γρήγορα από το αυτοκίνητο μας και φυσικά υπάρχουν τετρακίνητα που μπορούν να ανέβουν ολόκληρους βράχους.

 

Η κίνηση στα τηλεκατευθυνόμενα είναι δύο κυρίως  τύπων: Ηλεκτρικοί κινητήρες με επαναφορτιζόμενες μπαταρίες που είναι ο πιο συνηθισμένος και ασφαλής τύπος και κινητήρες εσωτερικής καύσης που είναι αναμενόμενα πιο δυνατοί αλλά χρειάζονται και μεγαλύτερη εμπειρία στον χειρισμό.

 

Αν το τηλεκατευθυνόμενο προορίζεται για παιδικό παιχνίδι είναι καλύτερα να παραμείνουμε στο ηλεκτρικό μοντέλο. Αν ξεκινάμε τώρα, καλύτερα να μείνουμε σε ηλεκτρικό μοντέλο και στην συνέχεια μπορούμε να εξετάσουμε διαφορετικές επιλογές.

 

rc planesΑν η κίνηση καθορίζει τις δύο βασικές κατηγορίες, όλη η διασκέδαση είναι στο χειρισμό και την ελευθερία κινήσεων που έχει ένα τηλεκατευθυνόμενο. Ακόμα και απλά μοντέλα μπορούν να “χορέψουν” στα χέρια ενός έμπειρου χρήστη, να εξομοιώσουν κινήσεις και σενάρια που ήταν αδύνατο στο παρελθόν, και δώσουν πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση από τα εξελιγμένα μοντέλα των προηγούμενων δεκαετιών.

 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η κατηγορία των τετρακίνητων μοντέλων αφού παρουσιάζουν μηχανική πολυπλοκότητα με μοντέλα πραγματικών αναρτήσεων, άξονες και διαφορικά μετάδοσης της κίνησης, συστήματα διεύθυνσης κλπ.

 

Στην κατηγορία των αυτοκινήτων, πολύ διασκεδαστικά είναι τα drift cars με τα οποία μπορείτε να στήσετε κι εσείς το δικό σας “παράνομο” αγώνα χωρίς να κινδυνεύετε να σας συλλάβουν.

 

Και φυσικά κάποιοι απλώς θα προτιμήσουν το αγαπημένο τους αυτοκίνητο σε μικρογραφία

 

Αξίζει να τονίσουμε εδώ, ότι κάθε χομπίστας ξεκινάει από ένα συγκεκριμένο προυπολογισμό και ένα απλό μοντέλο για να αρχίσει να μαθαίνει τα βασικά όπως με όλα τα σπορ και τις δραστηριότητες. Τα μοντέλα διαθέτουν ανταλλακτικά ενώ παίρνουν και αναβαθμίσεις, όπως νέους κινητήρες, τροχούς, σασί κλπ. Φυσικά, εδώ οι δυνατότητες είναι αναρίθμητες συνδυάζοντας διαφορετικά κομμάτια από διαφορετικά παιχνίδια. Αυτό το δημιουργικό στοιχείο είναι κάτι που δεν υπάρχει σε όλα τα χόμπι αφού συνήθως η λειτουργία υπαγορεύει τα πάντα. Εδώ, όμως, δεν υπάρχουν περιορισμοί γιατί είναι παιχνίδι.

 

Πολύ σημαντική είναι και η κοινωνική διάσταση του παιχνιδιού. Online φόρουμ, κοινότητες, ανταλλαγή, αγορές, πωλήσεις, διαμόρφωση στιλ και τελικά δημιουργία νέων φίλων και νέων κοινοτήτων.

 

Όταν αγοράζουμε τηλεκατευθυνόμενα, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη έρευνα αγοράς ακόμα και από την αγορά κανονικών αυτοκινήτων αφού είναι πολύ μεγαλύτερη η ποικιλία των τεχνικών χαρακτηριστικών.

 

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να επισκεφτούμε ένα online κατάστημα για να συγκρίνουμε μοντέλα, αλλά να επισκεφτούμε και το φυσικό κατάστημα για να τα δούμε από κοντά και να ενημερωθούμε καλύτερα. Φυσικά τα φόρουμ του διαδικτύου και οι διάφορες ιστοσελίδες μπορούν να μας δώσουν πολύτιμη πληροφόρηση.