Επαγγελματικές παγομηχανές: 4 χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε στην αγορά τους

Δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες σε καταστήματα εστίασης που αρχικά προτιμούν να αγοράζουν έτοιμο πάγο για τις ημερήσιες ανάγκες του εστιατορίου, της καφετέριας ή του μπαρ. Σύντομα, όμως, συνειδητοποιούν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου συμφέρον, αφού η τιμή του έτοιμου πάγου είναι υψηλή, ενώ συχνά ξεμένουν αν δεν έχουν κάνει απόλυτα σωστό υπολογισμό. Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι οι επαγγελματικές παγομηχανές, των οποίων η απόσβεση έρχεται πολύ γρήγορα. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι επιχειρηματίες εστίασης αποφασίζουν να κάνουν αυτή την επένδυση, αφού συνειδητοποιούν ότι είναι η πλέον συμφέρουσα αλλά και βολική κίνηση. Αν το σκέφτεστε κι εσείς, αυτά είναι τα τέσσερα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των παγομηχανών που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά τους.

επαγγελματικη παγομηχανη

Ποσότητα πάγου

Το βασικότερο κριτήριο που διακρίνει τις επαγγελματικές παγομηχανές και καθορίζει την τιμή τους είναι η ποσότητα του πάγου που μπορούν να παράγουν καθημερινά. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να γνωρίζετε με ακρίβεια ποιες είναι οι απαιτήσεις σε πάγο του καταστήματός σας και σας προτείνουμε να αγοράσετε μια παγομηχανή που σας δίνει και ένα μικρό περιθώριο σε περίπτωση που κάποια μέρα ή εποχή οι απαιτήσεις αυτές αυξηθούν. Γενικά, πάντως, το εύρος παραγωγής πάγου κυμαίνεται από λίγα κιλά έως και μερικούς τόνους ημερησίως.

Σχήμα πάγου

Οι δύο κατηγορίες παγομηχανών είναι αυτές που βγάζουν παγάκι με τρύπα και συμπαγές παγάκι χωρίς τρύπα. Η επιλογή αυτή υπάρχει συνήθως σε κάθε μοντέλο, οπότε από εκεί και πέρα εξαρτάται καθαρά από τι προτιμάτε εσείς, κάτι που σχετίζεται με αισθητικούς κυρίως λόγους.

σχημα παγου

Ποιότητα νερού

Όπως θα διαπιστώσετε, όταν πάτε να αγοράσετε μια παγομηχανή, η περιοχή, στην οποία βρίσκεστε, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, μιας και σχετίζεται με την ποιότητα του νερού, αν δηλαδή αυτό είναι σκληρό με πολλά άλατα και μέταλλα ή μαλακό. Μπορεί αυτός ο παράγοντας να σας φαίνεται ενδεχομένως αμελητέος, όμως δεν είναι καθόλου, αφού σχετίζεται με τη συντήρηση και τον κύκλο ζωής της παγομηχανής. Έτσι, αν τον αγνοήσετε και αγοράσετε μια παγομηχανή για μαλακό νερό, ενώ στην περιοχή σας το νερό είναι σκληρό, υπάρχει πολύ σοβαρή πιθανότητα να φρακάρουν οι μηχανισμοί και να γίνουν και άλλες σοβαρές βλάβες, οι οποίες θα αχρηστεύσουν την παγομηχανή και δεν περιλαμβάνονται στην εγγύηση.

Χώρος τοποθέτησης

Ο χώρος, στον οποίο θα βάλετε την παγομηχανή, καθορίζει επίσης τον τύπο και το μοντέλο που θα πρέπει να επιλέξετε. Κάθε μοντέλο αναφέρει την ιδανική θερμοκρασία, στην οποία μπορεί να λειτουργήσει, η οποία σπανίως ξεπερνάει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αν μια παγομηχανή δεν είναι κατάλληλη για να λειτουργεί υπό υψηλές θερμοκρασίες, τότε η απόδοσή της θα μειωθεί κατά πολύ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι πιο σωστό να έχετε την παγομηχανή σε όσο το δυνατόν πιο δροσερό περιβάλλον, μακριά από τον ήλιο και άλλες πηγές θερμότητας, όπως για παράδειγμα δίπλα σε φούρνο.

40 βαθμοι κελσιου