Ακουστικά βαρηκοΐας και αθλητισμός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Αν δε φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας όταν αθλείστε ή όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Τα ακουστικά βαρηκοΐας μπορούν να κάνουν αισθητή διαφορά στον τρόπο που γυμνάζεστε.

Γιατί πρέπει να φοράτε ακουστικά βαρηκοΐας την ώρα της άσκησης;

Σε περίπτωση που σας αρέσουν τα ομαδικά αθλήματα, σίγουρα θα θέλετε να μπορείτε να ακούτε τους συμπαίκτες σας ώστε να καταφέρετε να κερδίσετε μία νίκη! Η σωστή επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας είναι μέγιστης σημασίας αν θέλετε να παίξετε καλά και να κερδίσετε. Συνεπώς, πρέπει να φοράτε τα ακουστικά βαρηκοΐας και να έχετε το νου σας στην μπάλα.

 

Διαφορετικά, αν σας αρέσει να αθλείστε μόνοι, τότε το ακουστικό θα σας βοηθήσει να νιώθετε πιο ασφαλείς. Όπως και σε όλες τις δραστηριότητες μέσα στη μέρα σας, θέλετε να μπορείτε να ακούτε τι συμβαίνει γύρω σας. Πλέον, υπάρχουν ακουστικά που συνδέονται με το κινητό σας και μπορείτε να ακούτε ακόμα και την αγαπημένη σας μουσική την ώρα που ασκείστε για περισσότερη κινητοποίηση!

Πώς προστατεύω τα ακουστικά βαρηκοΐας κατά την άσκηση;

Είναι απαραίτητο να προστατεύετε και να συντηρείτε σωστά τα ακουστικά σας, ειδικά όταν σας αρέσει να αθλείστε. Ο μεγαλύτερος εχθρός των ακουστικών που αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια της δικής σας άσκησης είναι η υγρασία που προκαλείται από τον ιδρώτα. Τα ακουστικά βαρηκοΐας τύπου BTE είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα για παράδειγμα αν πάρουν υγρασία στο κύκλωμα.

 

Δε χρειάζεται όμως να ανησυχείτε. Υπάρχουν ειδικά αξεσουάρ που είναι κατασκευασμένα για να προφυλάσσουν τα ακουστικά σας από τον ιδρώτα. Ακόμα και μια απλή κορδέλα για τον ιδρώτα που μπορείτε να φοράτε στο κεφάλι σας θα βοηθήσει σημαντικά. Διαφορετικά, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικές αδιάβροχες θήκες για τα ακουστικά σας, που είναι εύκολες στην τοποθέτηση και τη χρήση, και εξαιρετικά αποτελεσματικές.

 

Προτιμήστε τη χρήση ρουχισμού που δε θα μπλέκονται με τα ακουστικά βαρηκοΐας, όπως ας πούμε φούτερ με κουκούλα. Δώστε προσοχή στο πως εφαρμόζουν άλλα αξεσουάρ και εξαρτήματα, όπως καπέλα και κράνη για να νιώθετε άνετα αλλά και να μην κινδυνεύουν τα ακουστικά σας από πιθανή ζημιά.

Τι πρέπει να κάνω μετά την άσκηση;

Αφού τελειώσετε με το άθλημα της αρεσκείας σας ή τη γυμναστική σας, πρέπει εκτός από εσάς, να καθαρίσετε και τα ακουστικά βαρηκοΐας! Αφαιρέστε τυχόν υπολείμματα κεριού ή βρωμιάς πολύ προσεκτικά και σκουπίστε τυχόν υγρασία με ένα καθαρό, μαλακό πανί. Η σωστή τους συντήρηση και καθαριότητα παρατείνει το χρόνο ζωής τους σημαντικά. Επιπλέον, μπορείτε να αποθηκεύετε τα ακουστικά βαρηκοΐας σε έναν αφυγραντήρα όλη τη νύχτα. Εκτός από το ότι είναι ένας ασφαλής χώρος αποθήκευσης, ο αφυγραντήρας βοηθά στο να απομακρυνθεί η υγρασία όση ώρα δεν τα χρησιμοποιείτε.

Στα akoustikatheodorou.gr θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη συντήρηση και τη σωστή εφαρμογή των ακουστικών κατά τη διάρκεια της άθλησης.