Ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα: 4 απίθανα μέρη που αλλιώς δεν θα έβλεπες ποτέ!

Όλοι θέλουμε να πετυχαίνουμε δύο συχνά αντικρουόμενους στόχους στις διακοπές μας: από τη μία να παίρνουμε το καλύτερο από κάθε μέρος, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές του, και από την άλλη να κρατάμε το budget μας σε χαμηλά επίπεδα. Ένας τρόπος που επιλέγουν πολλοί, για να κάνουν οικονομία στα έξοδα, είναι να μετακινούνται με λεωφορείο στα νησιά που επισκέπτονται. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλά νησιά, όπως η Μύκονος, η Ίος και η Ζάκυνθος, η δημόσια συγκοινωνία είναι καλή, γιατί είναι συχνή. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι αντικειμενικά είναι αδύνατον να δει κανείς κάποια κρυμμένα διαμάντια στην Ελλάδα, στα οποία κανένα λεωφορείο δεν πηγαίνει. Η ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα είναι μονόδρομος, αν θέλετε να δείτε πράγματα εκτός των πολύ συνηθισμένων, αν θέλετε να ανακαλύψετε παραλίες και χωριά που λίγοι θα δουν.

Οι Ελλάδα έχει χιλιάδες κρυμμένες ομορφιές. Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς μόνο ελάχιστες από αυτές!

Κολόνα, Κύθνος

Στην Κύθνο, μόλις μία ώρα από την Αθήνα, βρίσκεται μία από τις ωραιότερες παραλίες των Κυκλάδων. Μια λωρίδα χρυσής άμμου ανάμεσα σε τουρκουάζ νερά που σχηματίζουν δύο παραλίες και στην κορυφή του λόφου ένα κάτασπρο μικρό εκκλησάκι, αυτό είναι η Κολόνα, μια απίθανη παραλία, στην οποία σας προτείνουμε να πάτε με 4Χ4, καθώς ο δρόμος είναι αρκετά κακοτράχαλος.

Βώλαξ, Τήνος

Η Τήνος είναι γνωστή για τα υπέροχα χωριά της. Ο Πύργος, η Καρδιανή, τα Υστέρνια και τα Τρία Χωριά είναι μερικά μόνο από τα τυπικά κυκλαδίτικα χωριά με τις βουκαμβίλιες, τα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και τα άσπρα σπιτάκια που δημιουργούν ένα απίθανο σκηνικό. Στην ανατολική άκρη του νησιού, βρίσκεται ένα τοπίο που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, ένα σεληνιακό τοπίο στη μέση του πουθενά. Λίγο πριν φτάσετε στο χωριό Βώλαξ, θα δείτε δίπλα στο δρόμο μερικές τεράστιες πέτρες που μοιάζουν να έχουν πέσει από τον ουρανό και να έχουν σμιλευθεί από γίγαντες. Η διαδρομή με το αυτοκίνητο αξίζει την απόσταση από τη Χώρα και είναι εντυπωσιακή.

Μαγκανάρι, Ίος

Στη νότια πλευρά του νησιού, σε απόσταση αναπνοής από την Οία της Σαντορίνης, βρίσκεται η εξωτική παραλία Μαγκανάρι, μία από τις δεκάδες υπέροχες παραλίες της Ίου σε ένα απόκοσμο σκηνικό που συγκλονίζει. Λευκή άμμος, βραχώδεις λόφοι χωρίς ίχνος βλάστησης και γαλάζια νερά, αυτό είναι το Μακγκανάρι, το οποίο αποτελείται από δύο κόλπους, που μεταξύ τους ενώνονται με ένα κομμάτι γης που μοιάζει να σχηματίζει μια καρδιά. Τα λεωφορεία για το Μαγκανάρι είναι αρκετά αραιά, αλλά προτείνουμε την ενοικίαση αυτοκινήτου και για άλλον ένα λόγο. Η διαδρομή από τη Χώρα μέχρι το Μαγκανάρι είναι γεμάτη με πολλές ακόμα ξεχωριστές, αμμώδεις παραλίες, τις οποίες αξίζει να επισκεφθείτε, όπως η Ψάθη και η Αγία Θεοδότη.

Βάθεια, Μάνη

Το να φτάσει κανείς στη Μάνη με το λεωφορείο δεν είναι δύσκολο, μιας και υπάρχουν δρομολόγια για την Αρεοπόλη, το Λιμένι αλλά και το Ακρωτήρι Ταίναρο. Το θέμα είναι ότι η Μάνη είναι ένα από τα μέρη που περισσότερο ενδείκνυνται για ενοικίαση αυτοκινήτου στην Ελλάδα, επειδή έχει πολλά χωριά τριγύρω που πρέπει κανείς οπωσδήποτε να δει. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η Βάθεια στο δρόμο από το Γερολιμένα προς το Ταίναρο, ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στην κορυφή ενός λόφου που βλέπει όλο το Αιγαίο, το οποίο εντυπωσιάζει με τους επιβλητικούς πύργους από πέτρα που σε κάνουν αμέσως να καταλάβεις ποια είναι η άγρια φύση της Μάνης.