4 ιδιαιτερότητες στο σπίτι και οι λύσεις που μπορεί να σας δώσει ο συναγερμός

Οι συναγερμοί σπιτιών είναι πλέον παντού, αφού ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και μονοκατοικιών αποφασίζουν να θωρακίσουν αποτελεσματικά την περιουσία και την ασφάλειά τους απέναντι στους εγκληματίες. Τα καλά νέα είναι ότι τα συστήματα συναγερμού μπορούν να δώσουν λύσεις ακόμα και σε περιπτώσεις κατοικιών, οι οποίες παρουσιάζουν ορισμένες ιδιαιτερότητες. Αν και το δικό σας σπίτι έχεις κάποιες από τις παρακάτω, τότε μην απογοητευτείτε νομίζοντας ότι δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Η ασφάλεια η δικιά μας και των αγαπημένων μας προσώπων είναι φυσικά πρώτη προτεραιότητα του καθενός και μπορεί να επιτευχθεί με σωστό σχεδιασμό. Γι’ αυτό το λόγο, η συνεργασία με μια έμπειρη εταιρεία συναγερμών είναι επιτακτική, ώστε να γίνει ολοκληρωμένη μελέτη του χώρου σας και να σας δοθούν εξατομικευμένα σχέδια με βάση τις ανάγκες σας.

Κατοικίδιο μέσα και έξω από το σπίτι

Ένας μύθος είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδιο δεν μπορούν να βάλουν συναγερμό. Αν έχετε κι εσείς ένα σκύλο ή μια γάτα που μένουν μόνιμα μέσα στο σπίτι ή θέλετε να τους παρέχετε ελεύθερη δίοδο, ώστε να βγαίνουν στον κήπο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επωφεληθείτε ενός συναγερμού. Αν το ζωάκι σας είναι μέσα στο σπίτι ακόμα και όταν λείπετε, δε θα μπορείτε βέβαια να βάλετε ραντάρ εσωτερικού χώρου, όμως περιμετρική προστασία με μαγνητικές επαφές είναι απόλυτα εφικτή. Από την άλλη, αν θέλετε το ζωάκι να βγαίνει στον κήπο ή τη βεράντα, μπορείτε να προσαρμόσετε στο παράθυρο ένα μικρό άνοιγμα και στο υπόλοιπο κούφωμα να βάλετε μαγνητικές επαφές.

κατοικιδιο στο σπιτι

Κήπος περιμετρικά του σπιτιού

Ένα μεγάλο ζήτημα ασφαλείας είναι ο κήπος περιμετρικά του σπιτιού. Ακόμα και αν το σπίτι θωρακιστεί τέλεια, οι ιδιοκτήτες αισθάνονται συχνά ανασφάλεια όσο βρίσκονται στον κήπο, ο οποίος δεν προστατεύεται με κάποιο τρόπο. Η καλύτερη δυνατότητα που έχετε είναι να συνδυάσετε το σύστημα συναγερμού με κάμερες παρακολούθησης, οι οποίες θα σκανάρουν την εξωτερική περιοχή και θα σας ειδοποιούν για ύποπτες κινήσεις.

εξωτερικη ασφαλεια σπιτιου

Μεγάλα μπαλκόνια

Τα μεγάλα μπαλκόνια, ειδικά αυτά που κοιτούν σε απροστάτευτους και σκοτεινούς χώρους, όπως ο ακάλυπτος ή η σκάλα, είναι κάτι που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο υπεύθυνος του συναγερμού του σπιτιού. Σε τέτοιες περιπτώσεις κρίνεται αναγκαίο να τοποθετηθούν ραντάρ εξωτερικού χώρου, για να ανιχνεύσουν την παραμικρή κίνηση πριν ο επίδοξος διαρρήκτης προσπαθήσει να εισέλθει στο εσωτερικού του σπιτιού. Αν το διαμέρισμα είναι ισόγειο ή πρώτου ορόφου, αυτή η προσθήκη είναι απαραίτητη, για να αποτρέψετε τον κακοποιό έγκαιρα.

μπαλκονια

Παλιά σπίτια

Οι ιδιοκτήτες των παλιών σπιτιών, τα οποία κατοικούνται για χρόνια, ίσως να σκέφτονται ότι είναι αδύνατο να τοποθετήσουν συναγερμό, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτεί πολλά μερεμέτια , μετακομίσεις επίπλων και γκρεμίσματα στους τοίχους. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο, μιας και υπάρχουν και τα ασύρματα συστήματα συναγερμού με ραντάρ και μαγνητικές επαφές, που συνδέονται χωρίς καλώδια με το κέντρο και τη σειρήνα. Έτσι, δεν απαιτούν καμία επιπλέον εργασία πέρα από τη γρήγορη και εύκολη τοποθέτησή τους.

 

Ευχαριστούμε την εταιρεία DC τους ειδικούς στα συστήματα ασφαλείας, για τις συμβουλές που μας παραχώρησαν