Ταπητοκαθαριστήρια: 4+1 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε πριν τους εμπιστευθείτε το χαλί σας

Τα ταπητοκαθαριστήρια είναι η πλέον ασφαλής επιλογή για τον καθαρισμό και τη φύλαξη των χαλιών σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Εφόσον συνεργαστείτε με κάποιο ταπητοκαθαριστήριο στην περιοχή σας, θα μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι το χαλί σας βρίσκεται σε καλά χέρια, θα πλυθεί και θα στεγνώσει με βάση τις προδιαγραφές κατασκευής του και θα φυλαχτεί σε χώρο, ο οποίος παρέχει εγγυήσεις ασφάλειας. Συνεπώς, το ταπητοκαθαριστήριο είναι μία σαφώς καλύτερη πρακτική σε σχέση με τον καθαρισμό χαλιών στο σπίτι με το λάστιχο και τη φύλαξή τους σε κάποια νάιλον σακούλα στο πατάρι ή την αποθήκη. Ωστόσο, για να είστε σίγουροι ότι όντως κάνατε τη σοφότερη επιλογή, σας προτείνουμε να κάνετε μερικές ερωτήσεις στα επικρατέστερα ταπητοκαθαριστήρια, προτού εμπιστευθείτε σε κάποιο το πολύτιμο χαλί σας.

Τι καθαριστικά χρησιμοποιούν;

Ένα από τα βασικότερα ζητήματα που διαφοροποιούν τα σύγχρονα ταπητοκαθαριστήρια από αυτά που είναι παλαιάς κοπής είναι τα καθαριστικά που χρησιμοποιούνται. Τα συμβατικά καθαριστικά είναι γεμάτα με πολλά και βαριά χημικά, τα οποία αφήνουν κατάλοιπα, βλάπτουν τη σύνθεση των ευαίσθητων χαλιών, ειδικά των χειροποίητων, και ενδέχεται να προκαλέσουν αλλεργίες σε παιδιά και κατοικίδια ζώα. Αντίθετα, τα βιολογικά απορρυπαντικά όχι μόνο σέβονται το περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα εγγυώνται ότι το χαλί δεν θα υποστεί φθορές κατά τη διαδικασία του καθαρισμού του.

καθαρισμος χαλιων

Πού γίνεται το στέγνωμα;

Βεβαιωθείτε ότι το στέγνωμα των χαλιών μετά το πλύσιμό τους γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μακριά από την υγρασία. Τα υπολείμματα υγρασίας μπορούν κυριολεκτικά να καταστρέψουν το αγαπημένο σας χαλί, οπότε είναι απαραίτητο να έχει απομακρυνθεί κάθε ίχνος της πριν την αποθήκευσή του. Από την άλλη, το στέγνωμα κάτω από τον ήλιο είναι ο απόλυτος εχθρός των χρωμάτων, οπότε χρειάζεται και εδώ προσοχή.

στεγνωμα χαλιων

Πώς γίνεται η αποθήκευση;

Εφόσον απευθυνθείτε σε κάποιο ταπητοκαθαριστήριο όχι μόνο για τον καθαρισμό του χαλιού αλλά και για τη φύλαξή του για όσο χρονικό διάστημα δεν θέλετε να έχετε στρωμένα χαλιά στο σπίτι, τότε πρέπει να ρωτήσετε αν πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ορθής αποθήκευσης και φύλαξης του χαλιού. Τα σύγχρονα ταπητοκαθαριστήρια ομαδοποιούν τα χαλιά με βάση τις διαστάσεις και τη σύνθεσή τους, έτσι ώστε να τα αποθηκεύουν όλα μαζί σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους. Παράλληλα, η ηλεκτρονική τους καταγραφή επιτρέπει την εξατομίκευσή τους και τη δυνατότητα να τα παραλάβετε ανά πάσα στιγμή όταν το θελήσετε.

αποθηκευση φυλαξη χαλιων

Υπάρχει ασφάλεια στη φύλαξη;

Τα χαλιά αποτελούν συχνά οικογενειακά κειμήλια, αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, να είστε σίγουροι ότι το ταπητοκαθαριστήριο συνεργάζεται με εταιρεία security και παρέχει αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας ενάντια σε πιθανή κλοπή ή φθορά του χαλιού.

Έρχονται στο σπίτι;

Δεν είναι λίγα τα ταπητοκαθαριστήρια που παρέχουν τη δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης του χαλιού από και προς το σπίτι σας. Προτού, λοιπόν, προσπαθήσετε μόνοι σας να φορτώσετε το χαλί στο αυτοκίνητο, κάτι που μπορεί να του προκαλέσει φθορές, ρωτήστε αν προσφέρεται αυτή η υπηρεσία, για να ξενοιάσετε και να γίνουν όλα πολύ πιο εύκολα.

μεταφορα χαλιων