Ντουλάπες υπνοδωματίου: να διαλέξω ανοιγόμενη ή συρόμενη;

Η ποικιλία στα έπιπλα σπιτιού είναι τεράστια στην αγορά και ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που τον ικανοποιεί και καλύπτει τις ανάγκες του. Υπάρχει πολύ μεγάλη πληθώρα σε σχέδια, μεγέθη και στυλ, κάτι που επιτρέπει τη διαμόρφωση του χώρου σας ακριβώς όπως τον ονειρεύεστε. Η κρεβατοκάμαρα αποτελεί το πιο προσωπικό δωμάτιο του σπιτιού, εκεί που θέλουμε να νιώθουμε απόλυτα άνετα και να χαλαρώνουμε απολαμβάνοντας μια ατμόσφαιρα που έχει φτιαχτεί σύμφωνα με το γούστο μας. Το θέμα, βέβαια, είναι τι γίνεται με τα χρηστικά έπιπλα, όπως είναι οι ντουλάπες υπνοδωματίου. Πρέπει εκεί να κάνουμε εκπτώσεις στις επιθυμίες μας ή να ψάξουμε να βρούμε αυτή που μοιάζει να είναι κατασκευασμένη ειδικά για εμάς;

Η απάντηση είναι ότι φυσικά μπορούμε να βρούμε αυτό ακριβώς που αναζητάμε. Στις ντουλάπες υπνοδωματίου υπάρχουν διάφορα σχέδια ανάλογα με το ύφος της κρεβατοκάμαρας και το μέγεθός της. Μια πρώτη ερώτηση, στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε στην προσπάθεια να έχουμε την τέλεια διαρρύθμιση και άνεση είναι αν θα βάλουμε ανοιγόμενη ή συρόμενη ντουλάπα. Ας δούμε παρακάτω τα πλεονεκτήματα της καθεμιάς. Στην τελική, η απόφαση δεν είναι μονοδιάστατη αλλά εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες του κάθε χώρου.

Σύγχρονο και μοντέρνο design

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι οι συρόμενες ντουλάπες υπνοδωματίου είναι ό,τι πιο μοντέρνο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Οι ανοιγόμενες ντουλάπες είναι ιδανικές για πιο vintage διακόσμηση, όμως οι συρόμενες παρέχουν μεγαλύτερη ποικιλία στο σχέδιο και στο συνολικό διακοσμητικό ύφος.

Αξιοποίηση και του πιο μικρού χώρου

Ένα άλλο πλεονέκτημα των συρόμενων ντουλαπών είναι ότι μπορούν να μπουν ακόμα και στην πιο μικρή κρεβατοκάμαρα, αφού δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για το πώς θα ανοίγει η πόρτα. Έτσι, όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα, στην οποία θέλουμε να προσθέσουμε μοντέρνες πινελιές, είναι ιδανικές οι συρόμενες ντουλάπες. Αν, μάλιστα, είναι εντοιχιζόμενες, τότε η πρακτικότητα ανεβαίνει ακόμα περισσότερο!

Αποθηκευτικοί χώροι

Από την άλλη, οι ανοιγόμενες ντουλάπες στο υπνοδωμάτιο δίνουν σαφώς περισσότερες δυνατότητες αποθήκευσης. Αν και το μέγεθος των αποθηκευτικών χώρων εξαρτάται φυσικά από το συνολικό μέγεθος της ντουλάπας, οι ανοιγόμενες ντουλάπες είναι έτσι σχεδιασμένες, ώστε να είναι πιο ευέλικτες και να μπορούν να διαμορφωθούν με διάφορα ράφια, συρτάρια και ράγες σε ένα πολύ βολικό έπιπλο που θα σας εξυπηρετεί πλήρως.

Δυνατότητα επέκτασης

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να σκεφθείτε είναι αν υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε επέκταση της ντουλάπας στο μέλλον. Οι συρόμενες δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, την οποία έχουν μόνο οι ελεύθερες ανοιγόμενες. Αν, λοιπόν, έχετε αρκετό χώρο στο δωμάτιο ή ενδέχεται να μετακομίσετε σε μεγαλύτερο σπίτι κάποια στιγμή, αν οι ανάγκες σας μεγαλώσουν, τότε σας προτείνουμε να μη δεσμευτείτε και να αγοράσετε κάποια ανοιγόμενη μη εντοιχισμένη ντουλάπα που θα μπορέσει, όταν και αν το θελήσετε, να διαμορφωθεί κατάλληλα.