Έπιπλα κουζίνας: τι πρέπει να προσέξετε αν ενώσετε την κουζίνα με το σαλόνι

Στα παλαιότερα σπίτια η κουζίνα αποτελούσε ξεχωριστό δωμάτιο από το σαλόνι και ο λόγος ήταν να μη μεταφέρονται μυρωδιές. Η σύγχρονη ζωή, όμως, έχει αλλάξει το πώς βλέπουμε το σπίτι μας. Γενικά, στα καινούρια σπίτια η κουζίνα αποτελεί έναν ενιαίο χώρο με το σαλόνι και την τραπεζαρία, διότι πλέον θεωρείται πιο σημαντικό να υπάρχει ένας ενιαίος χώρος παρά περισσότερα μικρά δωμάτια. Άλλωστε, με τον κατάλληλο εξαερισμό των πρόβλημα των οσμών από την κουζίνα μπορεί να καταπολεμηθεί και έτσι, όσο μαγειρεύουμε να έχουμε άμεση επαφή με την οικογένεια και τους καλεσμένους μας. Ακόμα και αν μένετε σε σπίτι με διαχωρισμένη την κουζίνα, μπορείτε πολύ εύκολα να ενώσετε τους χώρους γκρεμίζοντας τον εσωτερικό τοίχο. Αν, όμως, το κάνετε αυτό, καλό είναι να προσέξετε τα παρακάτω σημεία όσον αφορά στα έπιπλα κουζίνας.

Ταιριαστά με το σαλόνι

Όσο η κουζίνα είναι ένα ξεχωριστό δωμάτιο, τα έπιπλά της μπορούν κάλλιστα να διαφέρουν ουσιωδώς από αυτά του σαλονιού. Όταν, όμως, υπάρχει ένας ενιαίος χώρος, πρέπει αναγκαστικά να υπάρχει και κάποια ομοιομορφία. Αν έχετε μοντέρνα έπιπλα κουζίνας, θα πρέπει σε αντίστοιχο στυλ να κινηθείτε στο σαλόνι και αντίστροφα. Δεν χρειάζεται τα χρώματα των επίπλων να είναι ίδιο ακριβώς χρώμα με αυτά του σαλονιού, αλλά να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ τους. Για παράδειγμα, ντουλάπια κουζίνας λακαρισμένα με άσπρο χρώμα δένουν εξαιρετικά με ανοιχτόχρωμα έπιπλα στο σαλόνι σε μοντέρνες γραμμές.

επιπλα κουζινας ταιριαστα με το σαλονι

 

Διαχωρισμός

Ναι μεν θέλετε να έχετε έναν ενιαίο χώρο, όμως καλό είναι να έχετε και τη δυνατότητα διαχωρισμού του, για να μη δείχνει αυτός αχανής. Ένας πάγκος στην κουζίνα που χρησιμεύει ως χώρος εργασίας ή φαγητού μπορεί να κάνει εξαιρετικά αυτή τη δουλειά, αν τοποθετηθεί στο μεταίχμιο μεταξύ των δύο δωματίων. Αντίστοιχα, την ίδια δουλειά μπορεί να επιτελέσει μια βιβλιοθήκη ή ραφιέρα, ενώ μπορείτε να τοποθετήσετε και ρολά, περσίδες ή μετακινούμενα πλαίσια, για να απομονώνετε την κουζίνα οπότε το θελήσετε.

Οπτική σύνδεση των περιοχών

Παρόλο που ο διαχωρισμός είναι απαραίτητος μέχρι ένα σημείο, ειδικά αν ο ενιαίος χώρος είναι μεγάλος, σημαντικό είναι να δένουν και μεταξύ τους οι διαφορετικές ζώνες που θα δημιουργήσετε. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα. Δηλαδή ένα έντονο και εκθαμβωτικό χρώμα που υπάρχει στον ένα χώρο να υπάρχει και στον άλλο. Έτσι, αν ο ένας τοίχος του σαλονιού είναι σε μπορντό χρώμα, μπορείτε να κάνετε το ίδιο και στον έναν τοίχο της κουζίνας ή να τοποθετήσετε σε αυτή ένα χαλί ή ένα statement διακοσμητικό στην ίδια απόχρωση.

Ανοιχτά παράθυρα

απορροφητηρας

Ένα λάθος που γίνεται συχνά στις κουζίνες είναι να τοποθετούνται διάφορα έπιπλα ή άλλα αντικείμενα μπροστά στα παράθυρα της κουζίνας, με αποτέλεσμα αυτά να μη μπορούν να ανοίξουν εύκολα. Αν, όμως, θέλετε ενιαία κουζίνα με σαλόνι και τραπεζαρία, θα πρέπει να έχετε φροντίσει για τον πολύ καλό εξαερισμό. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο έναν δυνατό απορροφητήρα αλλά και άμεση πρόσβαση στα παράθυρα.