Εξοπλισμός παιδότοπου: Όλα όσα θα χρειαστείτε

Δεν είναι τυχαίο που οι παιδότοποι γνωρίζουν τόσο μεγάλη επιτυχία. Τι καλύτερο από έναν γονιό να ξέρει ότι το παιδί του περνάει όμορφα σε ένα ασφαλές και ελεγμένο περιβάλλον, όσο εκείνος μπορεί να χαλαρώσει, να πιεί τον καφέ του και να περάσει ξέγνοιαστες στιγμές μαζί με φίλους και άλλους γονείς.

Το καλό με τους παιδότοπους είναι ότι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από μια καφετέρια, αφού προσφέρουν όσα αυτή. Έτσι, για να ανοίξετε μια τέτοια επιχείρηση, πέρα από τον εξοπλισμό που περιλαμβάνει τις κατασκευές, τα φουσκωτά παιχνίδια, θα χρειαστείτε και τον εξοπλισμό μιας καφετέριας.

Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, παρακάτω όλες τις συσκευές, από τις οποίες αποτελείται ο εξοπλισμός παιδότοπου, ώστε να έχετε μια πλήρη εποπτεία.

Παρασκευή ροφημάτων

Επαγγελματική μηχανή καφέ

Ο κυριότερος εξοπλισμός του παιδότοπου είναι οι επαγγελματικές συσκευές παρασκευής καφέ & ροφημάτων, ακριβώς όπως σε μια καφετέρια, δηλαδή:

 • εσπρεσσομηχανή
 • φραπεδιέρα
 • καφετιέρα φίλτρου
 • χόβολη ελληνικού καφέ
 • αποχυμωτής και στίφτης για φρέσκους χυμούς
 • μηχανή σοκολάτας
 • βραστήρας.

Έτσι, θα μπορείτε να καλύψετε τόσο τις ανάγκες των ενηλίκων όσο και των μικρών σας φιλοξενούμενων.

Παρασκευή σνακ

Καλό είναι στον παιδότοπο να προσφέρετε σνακ για τους γονείς αλλά και για τα παιδιά, ώστε να κρατήσετε για περισσότερη ώρα τους πελάτες σας. Έτσι, θα πρέπει να έχετε οπωσδήποτε τοστιέρα, ενώ μια κρεπιέρα θα κάνει τη διαφορά.

Από εκεί και πέρα, αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπάνω, μπορείτε να έχετε και μια μικρή ψυχόμενη βιτρίνα, για να προσφέρετε σάντουιτς και φρέσκες σαλάτες ή φρουτοσαλάτες.

Εξοπλισμός γλυκισμάτων

Μηχανή για λουκουμάδες

Δεν υπάρχει πιο σίγουρη συνταγή για επιτυχία από το να έχετε σε έναν παιδότοπο εξοπλισμό για παρασκευή γλυκισμάτων, αφού όλα τα παιδιά θα θέλουν να δοκιμάσουν. Έτσι, σας προτείνουμε:

 • παγωτομηχανή
 • λουκουμαδομηχανή
 • συντριβάνι σοκολάτας
 • γρανιτομηχανή
 • βαφλιέρα

Φυσικά, δεν χρειάζεται να έχετε όλα τα παραπάνω. Το σημαντικό, όμως, είναι να έχετε κάτι που θα κάνει τη διαφορά και θα τραβάει τα βλέμματα και τους πελάτες. Τα παραπάνω μπορείτε να τα συνδυάσετε και με επιλογές υγιεινής διατροφής, όπως φρέσκα φρούτα, ώστε να δελεάσετε τους γονείς.

Επαγγελματικός εξοπλισμός συντήρησης και καθαριότητας

Ψύξη φαγητού

Φυσικά, εφόσον διατηρείτε βρώσιμα προϊόντα, τα οποία σερβίρετε, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στη συντήρησή τους και την καθαριότητα των σκευών και του χώρου.

Έτσι, θα χρειαστείτε επαγγελματικά ψυγεία, τα οποία διασφαλίζουν την άριστη συντήρηση των προμηθειών σας με την απρόσκοπτη λειτουργία τους και την ακριβή διατήρηση της θερμοκρασίας τους, ενώ για τη μακρά διάρκεια συντήρησης θα χρειαστείτε επαγγελματικούς καταψύκτες. Αν οι ανάγκες δεν είναι μεγάλες, μπορείτε να αποκτήσετε ένα μοντέλο, το οποίο είναι ψυγείο και καταψύκτης μαζί, αν και αυτό έχει περιορισμένη χωρητικότητα.

Για την καθαριότητα των σκευών, των πιάτων και των ποτηριών, ένα επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων είναι ιδανικό, καθώς διασφαλίζει την απόλυτη καθαριότητα σε πολύ γρήγορο χρόνο. Αν δεν έχετε μεγάλη ποσότητα σε πιατικά που πρέπει να πλυθούν, η άλλη λύση είναι να γίνεται το πλύσιμο χειροκίνητα, οπότε τότε χρειάζεστε λάντζα και νεροχύτη ανοξείδωτης κατασκευής για μεγαλύτερη αντοχή.

Στην εταιρεία www.serkoararat.gr θα βρείτε και άλλες ιδέες σχετικά με το τι χρειάζεται ένας παιδότοπος κάνοντας κλικ εδώ.

Επιπλέον διαβάστε Εξοπλισμός καφετέριας: Τι θα χρειαστείτε (και τι όχι) για τη δικιά σας επιχείρηση