Επισκευή κλιματιστικού: Οι 7 πιο συχνές βλάβες που απαιτούν τεχνικό

Η ζωή στην Ελλάδα χωρίς κλιματιστικό είναι πραγματικά ανυπόφορη το καλοκαίρι. Μια βλάβη που θα θέσει εκτός λειτουργίας το air condition είναι σίγουρα κάτι που όλοι απευχόμαστε, όμως συμβαίνει συχνά. Ο βασικότερος λόγος, για τον οποίο χαλάει το κλιματιστικό, είναι η κακή συντήρησή του, αφού οι περισσότεροι καλούν τον τεχνικό μόνο όταν αυτό είναι εντελώς απαραίτητο.

Καλό είναι να γνωρίζετε σε ποιες περιπτώσεις η επισκευή κλιματιστικού είναι απαραίτητη και πρέπει να καλέσετε άμεσα τον τεχνικό. Αν το πρόβλημα επιλυθεί εγκαίρως και στη συνέχεια επενδύσετε στο τακτικό service του air condition, τότε η διάρκεια ζωής του θα επιμηκυνθεί σημαντικά και θα βγάζει πολύ λιγότερες βλάβες στην πορεία.

Ας δούμε παρακάτω τις πιο κοινές βλάβες, για τις οποίες σας προτείνουμε να καλέσετε άμεσα τεχνικό.

Διαρροή ψυκτικού υγρού

Όταν υπάρχει διαρροή ψυκτικού υγρού στο κλιματιστικό, η μονάδα δεν θα μπορεί να πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Το σημείο της διαρροής θα επηρεάσει το κόστος της επισκευής. Αυτός είναι και ο λόγος που το ετήσιο service από πιστοποιημένο τεχνικό μπορεί να σας γλιτώσει πολλά χρήματα.

Σωλήνας απορροής

Όπως το φίλτρο, έτσι και η γραμμή αποστράγγισης μπορεί να φράξει με βρωμιά ή σκόνη και χνούδι. Αν ο σωλήνας απορροής είναι φραγμένος, το δοχείο αποστράγγισης θα γεμίσει και η διαρροή μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στη μονάδα του κλιματιστικού.

Διακόπτες ή ασφάλειες

Οι διακόπτες και οι ασφάλειες προστατεύουν το μοτέρ ή τον συμπιεστή της μονάδας AC από υπερθέρμανση. Συχνά, όταν ένα μοτέρ δε λειτουργεί σωστά, ένα από τα πρώτα μέρη που πρέπει να ελέγξει ο τεχνικός είναι ο διακόπτης.

Πυκνωτές

Χωρίς τους πυκνωτές, το μοτέρ που δίνει ισχύ στον συμπιεστή και στους ανεμιστήρες δεν θα λειτουργεί σωστά. Ο πυκνωτής στέλνει αρχικά ηλεκτρικό σήμα, για να ενεργοποιήσει το μοτέρ, ενώ παρέχει στη συνέχεια μια σειρά από ηλεκτρικά σήματα, για να διατηρήσει το μοτέρ σε λειτουργία. Αν κάποιο από τα δύο καεί, το air condition δεν θα μπορεί να λειτουργεί σωστά ή και καθόλου.

Συμπιεστής

Ο συμπιεστής παρέχει ενέργεια στο ψυκτικό υγρό και το προωθεί διαμέσου των πηνίων, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή θερμότητας. Εάν ο συμπιεστής δεν λειτουργεί, η μονάδα εναλλασσόμενου ρεύματος δεν θα μπορέσει να παράσχει ψύξη στο κτίριο. Εάν δεν υπάρχει αρκετό ψυκτικό υγρό, ​​ο συμπιεστής θα λειτουργήσει μέχρι τελικά να καταστραφεί από την υπερθέρμανση. Εάν υπάρχει μεγάλη ποσότητα ψυκτικού υγρού, αυτό θα επιστρέψει στον συμπιεστή και θα του προκαλέσει βλάβη.

Εξατμιστές

Οι εξατμιστές απορροφούν θερμότητα από το περιβάλλον και την επιστρέψουν μέσα στο κτίριο ως κρύο αέρα χρησιμοποιώντας μια σειρά αεραγωγών. Οι εξατμιστές ενδέχεται να διαβρωθούν, αλλά αν βρίσκονται μέσα, συνήθως απαιτούν συντήρηση μόνο κάθε τρία χρόνια.

Συμπυκνωτές

Τα πηνία συμπυκνωτή βρίσκονται έξω μαζί με τον συμπιεστή, οπότε είναι πιθανό να συγκεντρώσουν βρομιά και σκόνη. Μπορούν συνήθως να καθαριστούν με άφθονο νερό μία φορά τον χρόνο, αλλά αν βρομίσουν πολύ, ένας τεχνικός για air condition θα πρέπει να τα καθαρίσει με χημικό καθαριστικό.

Επειδή πολλές από αυτές τις βλάβες είναι σοβαρές και μπορεί να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα αν δεν αποκατασταθούν αμέσως, είναι σημαντικό να καλέσετε άμεσα έναν αξιόπιστο και έμπειρο τεχνικό. Το δίκτυο της bestservice.gr αποτελείται από πλήρως καταρτισμένους και πιστοποιημένους τεχνικούς για επισκευή κλιματιστικού όλων των brands, οι οποίοι είναι άμεσα διαθέσιμοι με ένα τηλεφώνημα.