Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή ηλεκτρονικού τσιγάρου

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι ένας όρος που δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις, αφού δεν πρόκειται για κάπνισμα αλλά για την παραγωγή ατμού, που γνωρίζουμε ως άτμισμα. Οι διαφορές μεταξύ των δύο συνηθειών είναι πολύ μεγάλες τόσο από πλευράς υγείας όσο και από τις επιλογές που προσφέρονται. 

Σε γενικές γραμμές, ένα ηλεκτρονικό τσιγάρο αποτελείται από τη δεξαμενή του ελαίου που περιέχει τη νικοτίνη, μία ηλεκτρική αντίσταση που ατμοποιεί το έλαιο και μία μπαταρία που τροφοδοτεί την αντίσταση. Αυτά μπορούν να συνδυαστούν σε δύο ή τρία μέρη, αναλόγως το είδος του ηλεκτρονικού τσιγάρου χωρίς να φαίνεται ποιο είναι το καθένα. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει σύγχυση σε αυτόν που σκέφτεται να ξεκινήσει τώρα το άτμισμα

Σε ότι αφορά τη λειτουργία ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου, η δημιουργία του ατμού γίνεται με την  θέρμανση του ελαίου μέσω της αντίστασης. Το έλαιο έρχεται σε επαφή είτε μέσω ενός «φιτιλιού» που περιτυλίγει την αντίσταση είτε με την εναπόθεση σταγόνων απευθείας από τη δεξαμενή πάνω στην αντίσταση.

Η επιλογή ηλεκτρονικού τσιγάρου την πρώτη φορά είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία και πρέπει να γνωρίζετε διάφορες τεχνικές παραμέτρους για να κάνετε τη σωστή. Μπορείτε να ρωτήσετε φίλους και γνωστούς, να δοκιμάσετε από τα δικά τους αλλά ένα είναι σίγουρο, στο τέλος θα πρέπει να διαλέξετε εσείς.

ilektroniko-tsigaro

Τα E-cig

Ο όρος ηλεκτρονικό τσιγάρο περιλαμβάνει πλέον όλα τα είδη, αλλά στην αρχή αναφερόταν ορθώς σε αυτά που είχαν εμφάνιση τσιγάρου. Αν και σπάνια τα βλέπει πια κανείς, τα ηλεκτρονικά αυτά τσιγάρα μοιάζουν πολύ με τα παραδοσιακά προϊόντα καπνού, αλλά μόνο εξωτερικά. Ένα E-cig έχει δύο μέρη, την μπαταρία και το cartomizer ή carto που είναι ο συνδυασμός αμπούλας και ατμοποιητή. Η μπαταρία μοιάζει με το σώμα του τσιγάρου και το κάρτο με τη γόπα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χρήστης είναι να φορτίσει την μπαταρία και να βάλει ένα καινούριο κάρτο στην υποδοχή.

Τα E-go

Τα -Ego είναι παρεμφερή με τα τσιγαροειδή και μοιάζουν αρκετά με τα φίλτρα τσιγάρων που κυκλοφορούν στην αγορά. Έχουν πολλές διαφορές με τα συμβατικά τσιγάρα και φυσικά δεν παράγουν τον καπνό και την κακοσμία που αφήνουν τα τσιγάρα. Η βασική διαφορά με τα τσιγαροειδή είναι ότι διαρκούν περισσότερο. Η ποσότητα που δέχονται μπορεί να διαρκέσει ακόμα και για τρεις ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να ψάχνετε για αμπούλες όλη την ώρα, ενώ είναι αρκετά δημοφιλή και στην αγορά προσφέρονται πολλές γεύσεις, μείγματα και επίπεδα νικοτίνης

Τα Ego έχουν τρία μέρη, τη μπαταρία, τη δεξαμενή και το atomizer. Η διαφορά είναι ότι η δεξαμενή και το atomizer είναι ξεχωριστά μέρη όταν στα τσιγαροειδή είναι μέσα στην ίδια αμπούλα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αλλάξετε το atomizer ανεξάρτητα από την δεξαμενή. Στα τσιγαροειδή το atomizer καίγεται πριν τελειώσεις το υγρό και στα Ego μπορεί να αλλαχθεί. Αυτό που πρέπει, οπωσδήποτε να προσέξετε είναι το μέγεθος της μπαταρίας. Οι μικρές μπαταρίες είναι πιο διακριτικές αλλά οι μεγαλύτερες διαρκούν πολύ περισσότερο.

ilektoniko-tsigaro-gynaika

Τα Mod

Τα Mod είναι τα μοντέλα που προσφέρουν τον μεγαλύτερο βαθμό εξατομίκευσης και αναφέρονται σαν «modified” ή αλλιώς τροποποιημένα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Είναι οι πιο εξελιγμένες ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ η συνολική τους λειτουργία είναι διαφορετική. Το υγρό αποθηκεύεται στη δεξαμενή και μεταφέρεται σταγόνα προς σταγόνα στην αντίσταση του ατμοποιητή αντί για το συρματάκι με τη συνθετικές ίνες. Υπάρχουν διαφορετική συνδυασμοί ατμοποιητών και δεξαμενών αλλά μπορείτε να διαλέξετε το δικό σας.