Τι βαφή μαλλιών να διαλέξω;

Οι ημιμόνιμες βαφές μαλλιών, ή αλλιώς οι βαφές μαλλιών που φεύγουν με το λούσιμο αποτελούν την ιδανική λύση για μια εύκολη και γρήγορη ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και από το σπίτι. Ποιες όμως οι διαφορές από τις κανονικές βαφές μαλλιών; Ποια είναι τα οφέλη τους και ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα επιλογής; Οι ειδικοί του okommotismou.gr μας εξηγούν:

Διαφορές με τις συμβατικές βαφές μαλλιών

Μια από τις μεγαλύτερες διαφορές που έχουν οι μόνιμες και οι βαφές μαλλιών που φεύγουν με το λούσιμο είναι η διάρκεια τους. Μια μόνιμη βαφή μπορεί να αντέξει ακόμη και 30 λουσίματα (ή και λίγα παραπάνω). Αντίθετα η χρήση ενός μη μόνιμου χρώματος έχει πολύ μικρότερη διάρκεια, η οποία κυμαίνεται περίπου στα 10-15 λουσίματα, ανάλογα με την απόχρωση και την υγεία των μαλλιών. Επιπλέον, μερικές μόνιμες βαφές περιέχουν αμμωνία, συστατικό που δεν παρατηρείται σε μια μη μόνιμη βαφή. 

 

Λούσιμο Μαλλιών

Πλεονεκτήματα βαφών που φεύγουν με το λούσιμο 

Δεν είναι τυχαίο που πολλές γυναίκες και άνδρες αγαπούν τις βαφές μαλλιών που φεύγουν με το λούσιμο και όχι άδικα. Για αρχή, οι βαφές μαλλιών που φεύγουν με το λούσιμο δεν διεισδύουν στο εσωτερικό της τρίχας αλλά παραμένουν στην επιφάνεια της. Έτσι, με λογική πάντα χρήση προκαλούν λιγότερη φθορά. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα μαλλιά δεν χρειάζονται ενυδατικά στοιχεία, όπως μάσκες ή serum μαλλιών για να παραμείνουν υγιή. 

Λόγοι που χρησιμοποιούνται 

Οι λόγοι που μπορεί να θέλετε να καταφύγετε στις ημιμόνιμες βαφές μαλλιών μπορεί να ποικίλουν. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται: 

  • Θέλετε να πειραματιστείτε με τα χρώματα στα μαλλιά σας 
  • Δεν είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει ένα χρώμα
  • Θέλετε να καλύψετε λευκές ή γκρίζες τρίχες 

Ποιες είναι οι καλύτερες βαφές μαλλιών που φεύγουν με το λούσιμο; 

Οι βαφές μαλλιών που φεύγουν με το λούσιμο έχουν διάφορες μορφές. Οι πιο συνηθισμένες είναι οι μορφές τζελ, τα χρωμοσαμπουάν, οι χρωμομάσκες, αλλά και οι ημιμόνιμες βαφές. Τι προσφέρει όμως το κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα; 

Τζελ μαλλιών με χρώμα

Τζελ με χρώμα 

Μπορεί να πει κανείς ότι το τζελ με χρώμα έχει διπλή δράση. Συμβάλλει στο καθημερινό styling,  προσφέροντας κράτημα και λάμψη στα μαλλιά, ενώ την ίδια στιγμή βοηθά στην άμεση κάλυψη των λευκών ή γκρίζων τριχών.  

Χρωμομάσκες μαλλιών 

Έχει αρχίσει το χρώμα των μαλλιών σας να ξεθωριάζει, αλλά η επίσκεψη στο κομμωτήριο αργεί; Οι χρωμομάσκες μαλλιών τονίζουν ακόμη και τις πιο έντονες αποχρώσεις, ενώ την ίδια στιγμή παρέχουν τη θρέψη που προσφέρουν όλες οι μάσκες μαλλιών. 

Χρωμοσαμπουάν

Χρωμοσαμπουάν 

Όταν τα μαλλιά, είτε τα βαμμένα, είτε τα φυσικά αρχίζουν και χάνουν λίγο από το χρώμα τους, χρειάζονται στοιχεία που τους προσφέρουν τόνωση. Το χρωμοσαμπουάν ενισχύει άμεσα το χρώμα των μαλλιών, καλύπτει τα λευκά, ενώ αποτελεί την ιδανική λύση για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν μια αλλαγή, η οποία δε θα είναι μόνιμη, ή φοβούνται για το τελικό αποτέλεσμα. 

Κάνοντας ημιμόνιμη βαφή μαλλιών

Ημιμόνιμες βαφές 

Ως ο “βασιλιάς” των βαφών που φεύγουν με το λούσιμο, οι ημιμόνιμες βαφές μαλλιών ανανεώνουν την εμφάνιση των μαλλιών, χωρίς να τα ταλαιπωρούν. Το χρώμα των μαλλιών ζωντανεύει, αποκτά μεγαλύτερη λάμψη, ενώ δεν απαιτείται κάποια ιδιαίτερη συντήρηση. Μάλσιτα, οι ημιμόνιμες βαφές για τα αντρικά μαλλιά αποτελούν ένα προϊόν το οποίο αγαπούν πολλοί άνδρες. 

Διαβάστε περισσότερα για το πως να διαλέξετε την κατάλληλη βαφή μαλλιών που θα ανανεώσει την εμφάνισή σας