4 επιτυχημένες συμβουλές για να βρείτε το σωστό αναπηρικό αμαξίδιο για εσάς

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι στην εποχή μας τα άτομα με περιορισμένη κινητικότητα απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία κίνησης από ποτέ. Χάρη στην πληθώρα μοντέλων, πρόσθετων χαρακτηριστικών και γενικά την ευελιξία των αναπηρικών αμαξιδίων, υπάρχει για τον καθένα εκεί έξω το αμαξίδιο που θα του ταιριάξει απόλυτα και θα τον διευκολύνει την καθημερινότητά του. Φυσικά, αυτή η αγορά απαιτεί πολύ ψάξιμο για να διαπιστώσετε πώς θα καλύψετε τις βασικές σας ανάγκες. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να έχετε στο μυαλό σας τις παρακάτω συμβουλές, για να ξέρετε από πού να αρχίσετε.

Ηλεκτροκίνητο ή χειροκίνητο αμαξίδιο;

Η πρώτη ερώτηση, στην οποία πρέπει να απαντήσετε, είναι αν θα πάρετε ηλεκτροκίνητο ή χειροκίνητο αμαξίδιο. Το πρώτο είναι ιδανικό  για να καλύπτετε γρήγορα και άνετα μικρές αποστάσεις. Όμως έχει το μειονέκτημα ότι δεν μεταφέρεται εύκολα και δεν μπαίνει σε αυτοκίνητο χωρίς κόπο. Αντίθετα, τα χειροκίνητα αμαξίδια είναι σαφώς πιο κουραστικά, όμως διπλώνουν και είναι ελαφριά. Κάτι που σημαίνει ότι η μεταφορά τους είναι απλούστερη ενώ έχουν και καλύτερη πρόσβαση σε δυσπρόσιτα σημεία. Συνεπώς, πρέπει να σκεφθείτε αν θέλετε το αμαξίδιο να σας συντροφεύει σε κοντινές αποστάσεις ή σε μεγαλύτερες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε διάφορες δραστηριότητες.

Medicahellas.gr - Ηλεκτροκίνητο Αμαξίδιο Power Economy

Ποιες είναι οι ανάγκες που θα σας καλύψει το αμαξίδιο;

Υπάρχουν κάποιες βασικές ανάγκες, στις οποίες πρέπει να ανταποκρίνονται όλα τα αναπηρικά αμαξίδια, όπως η εύκολη μετακίνηση μέσα στο σπίτι. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να σκεφθείτε τι το παραπάνω χρειάζεστε. Ποιες είναι οι προδιαγραφές του σπιτιού σας; Ποιες είναι οι δραστηριότητές σας και τα μέρη, στα οποία θέλετε να πηγαίνετε; Οι απαιτήσεις κάθε ανθρώπου είναι ξεχωριστές και για αυτό ξεχωριστά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει και το αναπηρικό αμαξίδιο. Αν, για παράδειγμα, πηγαίνετε σε δύσβατα μέρη, θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στο πάχος των τροχών και την ανθεκτικότητα των ελαστικών του αμαξιδίου, ενώ αν το σπίτι σας είναι μικρό, τότε καλό είναι να επενδύσετε σε μια ελαφριά και ευπροσάρμοστη κατασκευή.

Ποια πρόσθετα αξεσουάρ πρέπει να μπουν στο αμαξίδιο;

Στο αναπηρικό αμαξίδιο καλό είναι να προσθέσετε και διάφορα αξεσουάρ για να το εξατομικεύσετε στο μέγιστο βαθμό. Σημαντικές είναι, επίσης, και οι διάφορες παραλλαγές σε βασικά εξαρτήματα. Όπως για παράδειγμα το υποπόδιο, οι τροχοί, οι ζάντες, η ταπετσαρία, το κάθισμα και το χρώμα του αμαξιδίου.

Medicahellas.gr - ΤΡΟΧΟΣ 24 x 2,40 OFF ROAD COLORADO-BLACK (ΖΕΥΓΟΣ)

Χρησιμοποιήστε το πριν το αγοράσετε

Τέλος, η πιο πρακτική συμβουλή είναι να δοκιμάσετε το αναπηρικό αμαξίδιο, πριν το αγοράσετε. Έτσι, θα κάνετε μια επιτυχημένη επιλογή ανάμεσα σε διάφορα μοντέλα που ενδεχομένως να τα θεωρείτε ιδανικά. Αν δεν καθίσετε πάνω στο αμαξίδιο και δεν δείτε πώς προσαρμόζεται στο σώμα σας, δεν θα μπορείτε ποτέ να είστε σίγουροι για αυτό. Οι περισσότεροι προμηθευτές προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, οπότε μην την παραμελήσετε!

Πηγή: Medicahellas.gr