Σχεδιασμός & εξοπλισμός για οπτικά καταστήματα: 5 αποδεδειγμένες συμβουλές επιτυχίας

Τα οπτικά καταστήματα είναι μια επικερδής επιχείρηση στην Ελλάδα, εφόσον ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες σχετικά με το σχεδιασμό και τον εξοπλισμό τους. Πλέον, η συνειδητοποίηση ότι απαιτούνται ποιοτικά γυαλιά ηλίου και οράσεως είναι πολύ υψηλότερη στον πληθυσμό, οπότε υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αυτού του είδους τα προϊόντα. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε κι εσείς να ανοίξετε το δικό σας μαγαζί με οπτικά, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές που θα στέψουν το εγχείρημα με επιτυχία. Άλλωστε, ο σχεδιασμός και ο εξοπλισμός για οπτικά καταστήματα είναι μια πολύπλοκη διαδικασία, στην οποία η εμπειρία πάντα παίζει πρωτεύοντα ρόλο.

Θέση καταστήματος

Το πού θα ανοίξετε το μαγαζί σας έχει φυσικά τεράστια σημασία για τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Η μελέτη του ανταγωνισμού είναι το πρώτο βήμα, όμως δεν αρκεί αυτό. Στα οπτικά καταστήματα παίζει ρόλο και η θέση τους σε σχέση με ειδικότητες, όπως οπτομέτρες και οφθαλμίατροι. Καλό είναι το κατάστημά σας να βρίσκεται κοντά σε αυτούς, ενώ ακόμα πιο αποδοτικό θα είναι να συνεργάζεστε με ορισμένους.

επιπλωση οπτικων καταστηματων

Επίπλωση για οπτικά καταστήματα

Μεγάλη σημασία πρέπει να δώσετε και στην επίπλωση του καταστήματός σας. Βιτρίνες δύο όψεων, εκθετήρια και συρτάρια θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε το εμπόρευμά σας, να παρέχετε αυτονομία στον πελάτη, για να δοκιμάζει ό,τι θέλει χωρίς την υποχρεωτική παρουσία υπαλλήλου, αλλά και να αναδείξετε αποδοτικά τα καλύτερά σας κομμάτια. Θυμηθείτε, επίσης, να διακρίνονται τα ανδρικά από τα γυναικεία γυαλιά, καθώς και να χωρίζονται σε επίπεδο παρουσίασης και τα παιδικά γυαλιά και τα γυαλιά για διάφορες δραστηριότητες.

Επιπλέον εξοπλισμός για οπτικά καταστήματα

Ο επιπλέον εξοπλισμός για οπτικά καταστήματα είναι απαραίτητος στην εποχή της απόλυτης εξειδίκευσης. Το να έχετε τη δυνατότητα να φτιάχνετε εξατομικευμένους φακούς ανάλογα με τις οδηγίες του οφθαλμιάτρου αλλά και να μπορείτε να διορθώσετε και να επισκευάσετε γυαλιά ηλίου και οράσεως θα σας εγγυηθεί ότι δεν θα χάσετε πελάτες και ότι θα παρέχετε εξυπηρέτηση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο στάδιο.

ποιοτικα γυαλια ορασεως

Ποιοτικά γυαλιά

Σε ένα θέμα που αφορά την υγεία και όχι μόνο την ομορφιά, το να έχετε ποιοτικά προϊόντα είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά. Φυσικά, το να μπορέσετε να τα συνδυάσετε με χαμηλές τιμές είναι αυτό που θα σας διαφοροποιήσει με μεγάλη επιτυχία από τον ανταγωνισμό, όμως δεν πρέπει το κριτήριο του χαμηλού κόστους να είναι το μόνο σας μέλημα. Γνωστές μάρκες και καλά υλικά είναι βασική προϋπόθεση σε έναν τομέα που ασχολείται με κάτι τόσο σημαντικό, όπως τα μάτια μας, όμως σας προτείνουμε να κάνετε και έρευνα για μικρότερες μάρκες που διαθέτουν ποιότητα αλλά χαμηλότερες τιμές.
Καταρτισμένο προσωπικό
Όσο μεγάλο ρόλο παίζει το εμπόρευμα και ο εξοπλισμός για οπτικά καταστήματα, άλλο τόσο σημαντικό είναι και το προσωπικό σας. Προσλάβετε ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν σπουδάσει οπτομετρία, για να μπορούν να εξυπηρετήσουν γρήγορα και αποδοτικά τους πελάτες.