Ποια φωτιστικά γραφείου προσφέρουν τον καλύτερο φωτισμό για εργασία στο computer

Το να δουλεύει κανείς με τις ώρες στο computer μπορεί να του προκαλέσει αρκετά προβλήματα, από πονοκέφαλο μέχρι ενοχλήσεις στα μάτια. Για αυτό, ευθύνεται η ακτινοβολία από την οθόνη, όμως όχι μόνο. Συχνά, ο φωτισμός που επικρατεί μέσα στο γραφείο επιδεινώνει την κατάσταση, είτε επειδή είναι ελάχιστος είτε επειδή είναι έντονος και προκαλεί αντανακλάσεις. Πώς πρέπει να είναι ο φωτισμός του γραφείου σας, όταν δουλεύετε στο computer, ώστε η εργασία να είναι άνετη και πιο ξεκούραστη; Ποια είναι τα καλύτερα φωτιστικά γραφείου που θα σας βοηθήσουν;

Φυσικά, πριν διαλέξετε φωτιστικό για το γραφείο, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το φως που μπαίνει από το παράθυρο δεν είναι πολύ έντονο. Αν ο υπολογιστής είναι απέναντι από ανοιχτό παράθυρο με ήλιο, τότε η αντανάκλαση του φωτός θα θαμπώνει την οθόνη, οπότε καλό είναι να τραβήξετε την κουρτίνα ή να κλείσετε λίγο το παντζούρι. Έπειτα, σειρά έχει το ιδανικό φωτιστικό γραφείου.

Φωτιστικά οροφής και επιδαπέδια φωτιστικά

Προτού πάμε στο λαμπατέρ που έχετε στο τραπέζι του γραφείου, πρέπει να δούμε αν τα υπόλοιπα φωτιστικά που έχετε στο χώρο είναι τα σωστά. Το ζητούμενο με την εργασία στον υπολογιστή είναι να υπάρχει φωτισμός περιβάλλοντος χαμηλού επιπέδου, οπότε ιδανικό είναι ένα επιδαπέδιο φωτιστικό, το οποίο θα τοποθετήσετε πίσω ή δίπλα στο computer (πάντως όχι απέναντι, για να αποφύγετε τις αντανακλάσεις). Όσον αφορά στο φωτιστικό οροφής, το οποίο είναι πιθανό να υπάρχει, όπως σε κάθε δωμάτιο, θα πρέπει αυτό να μην έχει έντονο φως. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αντικαταστήσετε. Μπορείτε απλά να αλλάξετε το λαμπτήρα υψηλής ισχύος με κάποιον με μικρότερη ισχύ.

ξυλινο φωτιστικο γραφειου

Φωτιστικά γραφείου

Το πιο πιθανό είναι ότι στο γραφείο, εκτός από την εργασία στην οθόνη, θα πρέπει να διαβάζετε και διάφορα έγγραφα, οπότε ένα επιτραπέζιο λαμπατέρ για μεγαλύτερη ευκρίνεια είναι απαραίτητο. Ωστόσο, αυτός ο στοχευμένος φωτισμός δεν θα πρέπει να αντανακλά απευθείας στην οθόνη. Για αυτό το λόγο, πολύ βολικά είναι τα φωτιστικά με ρυθμιζόμενο βραχίονα, ώστε να μπορείτε να διαλέγετε κάθε φορά που θα ρίχνει το φως. Ένα ακόμα βολικό χαρακτηριστικό είναι ο διακόπτης που δίνει τη δυνατότητα για αυξομείωση φωτός ανάλογα με το φωτισμό του εξωτερικού περιβάλλοντος.

Πάντως, απαραίτητο βήμα είναι και να επιλέξετε τις σωστές ρυθμίσεις για την οθόνη του υπολογιστή σας. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να νιώθουμε τα μάτια μας κουρασμένα ή να έχουμε φαγούρα μόνο και μόνο επειδή η οθόνη είναι πολύ φωτεινή ή πολύ σκοτεινή. Το σωστό είναι να έχει την ίδια φωτεινότητα με το γύρω περιβάλλον. Ένα καλό τεστ, για να το διαπιστώσετε, είναι να ανοίξετε ένα site και να παρατηρήσετε το λευκό background. Αν δείχνει πολύ φωτεινό, σαν να είναι από μόνο του πηγή φωτός, τότε ο γύρω φωτισμός είναι πολύ έντονος. Αν μοιάζει ελάχιστα γκρι, τότε ο φωτισμός από τα φωτιστικά είναι πολύ αμυδρός.