Διάφορα

Συμπλήρωση βιογραφικού: 5 τρόποι να το βελτιώσεις που δεν είχες σκεφτεί

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να στέλνει κανείς το βιογραφικό του σε δεκάδες επαφές, αλλά τελικά ποτέ να μη λαμβάνει το επιθυμητό τηλέφωνο που θα τον καλεί για συνέντευξη. Αυτό δύσκολα θα συμβαίνει επειδή το βιογραφικό δεν είναι καλό, καθώς εκ των πραγμάτων για ορισμένες υποψήφιες θέσεις θα είναι σχετικό.

Συνήθως, συμβαίνει επειδή δεν έχει γίνει σωστά η σύνταξή του. Η συμπλήρωση βιογραφικού είναι τέχνη και πολλές φορές μπορεί να μην έχει γίνει με τρόπο, ώστε να αναδεικνύει τα προσόντα ενός ατόμου με εύληπτο και απλό τρόπο.

Ας δούμε παρακάτω τις κυριότερες συμβουλές, για να βελτιώσετε το βιογραφικό σημείωμά σας χωρίς να κάνετε τεράστιες αλλαγές.

Λειτουργική παράθεση θέσεων εργασίας

Το σύνηθες είναι οι θέσεις να αναγράφονται με χρονολογική σειρά από την παλαιότερη στην πιο πρόσφατη. Όμως, αυτή η παράθεση δεν είναι πάντα η προτιμότερη. Αν έχετε κενά μεταξύ των θέσεων εργασίας ή αν η πιο πρόσφατη θέση δεν είναι τόσο σημαντική όσο η προηγούμενη, τότε είναι καλύτερο να παρουσιάσετε την εργασιακή σας εμπειρία με λειτουργικό τρόπο, δηλαδή από την περισσότερο σημαντική και συναφή θέση στη λιγότερο.

Συγγραφή με βάση λέξη-κλειδιά

Η τροποποίηση του βιογραφικού ανάλογα με την πιθανή θέση εργασίας είναι μια πολύ αποτελεσματική πρακτική σε πολλά επίπεδα. Ως προς τη συγγραφή, μπορείτε να γράψετε τις συναφείς θέσεις εργασίας και τις δεξιότητές σας με βάση λέξεις-κλειδιά που βλέπετε ότι υπάρχουν στην αγγελία. Έτσι, οι υπεύθυνοι ανθρώπινου δυναμικού αμέσως θα προσέξουν το βιογραφικό σας, το οποίο θα φαίνεται με την πρώτη ματιά σχετικό με αυτό που ζητάνε.

Συνοδευτική επιστολή

Μπορεί να μην περιλαμβάνεται αυστηρά στη συμπλήρωση βιογραφικού, όμως η συνοδευτική επιστολή μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην εντύπωση που κάνει το βιογραφικό σας συνολικά. Η παρουσίαση του εαυτού και των προσόντων σας σε κείμενο που δίνει βάση στο κίνητρο και την όρεξή σας για δουλειά είναι μια προσθήκη που οπωσδήποτε θα τραβήξει την προσοχή στην παρουσία σας.

Προσοχή στην εμφάνιση

Μπορεί να λένε ότι το περιεχόμενο μετράει, όταν όμως μιλάμε για την πρώτη εικόνα που δίνουμε στον πιθανώς μελλοντικό μας εργοδότη, τότε παίζει ρόλο το κάθε τι. Τα κεφαλαία και τα bold θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με φειδώ εκεί που πρέπει, δηλαδή στις επικεφαλίδες. Επιπλέον, ορισμένες λεπτομέρειες που έχουν τη σημασία τους είναι η γραμματοσειρά να είναι παντού ίδια και στο ίδιο μέγεθος, να υπάρχει το ίδιο κενό ανάμεσα στις ενότητες και φυσικά να μην υπάρχουν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη.

Πρόσθεσε επιπλέον πληροφορίες

Σίγουρα, στο βιογραφικό δεν πρέπει να πλατειάζετε, όμως από την άλλη μερικές πληροφορίες μπορεί να φαίνονται φαινομενικά άσχετες, αλλά να μην είναι. Πληροφορίες σχετικά με εθελοντισμό, ακαδημαϊκές διακρίσεις, δημοσιεύσεις και χόμπι μπορεί εκ πρώτης όψης να μην είναι απόλυτα συναφείς με τη θέση, όμως φανερώνουν ένα άτομο με ποικίλα ενδιαφέροντα και δεξιότητες που τα καταφέρνει σε πολλούς διαφορετικούς τομείς.

thrakiki

Recent Posts

Πως να φορέσεις τα σέξι εσώρουχα σαν ρούχα

Σίγουρα θα ήθελες να μπορείς να φορέσεις τα σέξι σου εσώρουχα σαν ρούχα και να…

1 έτος ago

Πλησιάζουν οι Απόκριες: Ποιες είναι οι ανδρικές αποκριάτικες στολές που θα φοριούνται για παντα;

Όσο οι Απόκριες πλησιάζουν, έρχεται η στιγμή για την αναζήτηση της στολής που θα τραβήξει…

1 έτος ago

Πώς γίνεται το τεστ κοπώσεως και πότε είναι σημαντικό να πραγματοποιηθεί;

Η επίσκεψη στον καρδιολόγο και η διενέργεια διαφόρων εξετάσεων μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη, την…

1 έτος ago

Τι βαφή μαλλιών να διαλέξω;

Οι ημιμόνιμες βαφές μαλλιών, ή αλλιώς οι βαφές μαλλιών που φεύγουν με το λούσιμο αποτελούν…

2 έτη ago

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή χριστουγεννιάτικα είδη για τη διακόσμηση;

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, όλο και περισσότερο θα αναζητάτε ιδέες για τα χριστουγεννιάτικα είδη που…

2 έτη ago

Πως να συντηρήσετε εύκολα και με ασφάλεια μια τραπεζαρία μασίφ

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, τότε σίγουρα θα ανήκετε στην πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν…

2 έτη ago