5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για τα στρώματα αφρού

Τα στρώματα αφρού αποτελούν από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες των ανατομικών στρωμάτων μέτριας και χαμηλής σκληρότητας. Είναι φτιαγμένα από διάφορα αφρώδη υλικά, όπως η πολυουρεθάνη, και βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι παίρνουν το σχήμα του σώματος και αγκαλιάζουν ομοιόμορφα τα διάφορα σημεία του και τις καμπύλες του. Υποκατηγορία των στρωμάτων αφρού με πρωτοποριακή τεχνολογία και ιδιαίτερα αισθητά πλεονεκτήματα είναι τα στρώματα με memory foam, με ένα ειδικό δηλαδή αφρώδες υλικό, το οποίο θυμάται το σχήμα του σώματος, ακόμα και όταν σηκωνόμαστε από το στρώμα.

Αν τα γνωρίζατε όλα αυτά και σκέφτεστε να αγοράσετε ένα καινούριο στρώμα αφρού, τότε συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε ακόμα περισσότερα για αυτόν τον τύπο στρωμάτων και τις εκπληκτικές τους ιδιότητες.

Είναι θερμορρυθμιζόμενα

Ένα κλασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε όλοι το καλοκαίρι είναι ότι αισθανόμαστε το στρώμα να καίει από τη ζέστη, έχοντας συσσωρεύσει τη θερμότητα όλης της ημέρας. Όμως, τα στρώματα αφρού κατασκευάζονται με καινοτόμα υλικά, τα οποία δεν συγκρατούν τη θερμότητα του περιβάλλοντος και απωθούν τη θερμότητα του σώματος. Αυτά τα υλικά είναι επικαλυμμένα με νήματα Tencel, τα οποία είναι πιο δροσερά ακόμα και από το βαμβάκι, ενώ το χειμώνα είναι όσο ζεστά χρειάζεται, για να μας προσφέρουν τη θαλπωρή που χρειαζόμαστε. Έτσι, το στρώμα αναπνέει και δε νιώθουμε το γνωστό αποπνικτικό αίσθημα τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

στρωματα αφρου

Είναι υποαλλεργικά

Τα πιο αποτελεσματικά υποαλλεργικά στρώματα είναι αυτά που είναι κατασκευασμένα με latex, αφού δεν συγκεντρώνουν σκόνη και ακάρεα. Και τα στρώματα αφρού, όμως, θεωρούνται από τα πλέον υποαλλεργικά στρώματα και ενδείκνυνται για ανθρώπους με άσθμα, ευαισθησία στα αλλεργιογόνα και διάφορες αναπνευστικές αλλεργίες.

Διαχωρίζουν την κίνηση στη μία μόνο πλευρά

Ένας λόγος που πολλά ζευγάρια διαλέγουν στρώματα αφρού είναι χάρη στην εξαιρετική τους ιδιότητα να περιορίζουν την κίνηση στη μία μόνο πλευρά. Σε αντίθεση με τα στρώματα που είναι φτιαγμένα με ανεξάρτητα ή πολύ περισσότερο με συνδεδεμένα ελατήρια, με ένα στρώμα αφρού, το οποίο απορροφά τους κραδασμούς από τα στριφογυρίσματα μέσα στο βράδυ, ο ένας σύντροφος δεν ξυπνάει κάθε φορά που ο άλλος αλλάζει πλευρό.

στρωματα αφρου

Είναι ιδανικά για όσους έχουν αρθρίτιδα

Υπάρχει ένας μύθος ότι για ανθρώπους με ορθοπεδικά προβλήματα υγείας είναι απαραίτητο ένα σκληρό, ορθοπεδικό στρώμα. Ωστόσο, για ορισμένα ζητήματα, όπως η αρθρίτιδα στα γόνατα, απαιτείται ένα μαλακό στρώμα, το οποίο δεν θα ασκεί πίεση σε συγκεκριμένα σημεία και θα προσαρμόζεται στα εξογκώματα, ώστε να μην προκαλεί πόνο.

Είναι κατάλληλα για ανθρώπους με χαμηλό σωματικό βάρος

Ένας ακόμα διαδεδομένος μύθος είναι ότι μόνο τα ορθοπεδικά στρώματα ή τα ανατομικά υψηλής σκληρότητας μπορούν να συγκρατήσουν σωστά την σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η αλήθεια, όμως, είναι αρκετά διαφορετική. Κάτι τέτοιο ισχύει για ανθρώπους με υψηλό σωματικό βάρος που κοιμούνται ανάσκελα, διότι αυτοί στα στρώματα αφρού θα βυθιστούν παραπάνω από όσο πρέπει για τη μέση και την πλάτη. Άνθρωποι, όμως, που έχουν χαμηλό ή μέτριο σωματικό βάρος και κοιμούνται μπρούμυτα ή στο πλάι, πρέπει να χρησιμοποιούν στρώματα αφρού, ώστε η σπονδυλική τους στήλη να παίρνει το σχήμα του γράμματος S, όπως ακριβώς είναι το σωστό.

σπονδυλικη στηλη